Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 403
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
E, те точно това при американците го няма, понеже при тях всички имат имигранти едно-две поколения назад.

Лятната ми програма ми "разби" всички предубеждения - за индийци (то от 10на индиеца само 1 живееше все още в Индия), за австралийци (няма толкова луди и работливи), за англичани, за бразилци, за латиноси...а най-вече за живеещите и работещите в Silicon Valley.

# 556
  • софия
А какъв е зорът да се чувстваш част от тях😀
Стига сте ме разсмивали, че съм заринат от работа и не мога да се откъсна от Говорилника.

ми стига работи. идвай тука да си говорим ...

# 557
Шарки, едно е да учиш с тях, друго е да живееш.
Както са от едно поколение там, пак се движат, срещат, та дори и работят точно в общността си. Между другото американците не приемат много много индийци и китайци. Те по ще приемат нас, нищо, че и ние не сме им любимци.

# 558
  • София
А какъв е зорът да се чувстваш част от тях😀
Стига сте ме разсмивали, че съм заринат от работа и не мога да се откъсна от Говорилника.
Точно Joy

# 559
Хахааа Simple Smile Аш имах предвид запазване на стандарта какъвто човек си го има тук. Според мен при емиграция често си има крачка назад в това отношение и от това, което написа разбрах, че при вас няма да е.

# 560
Никъде няма да ходя аз. Дори се надявам, докато дойде време детето да следва, нещата с университетите тук да се оправят до степен да няма нужда да следва в чужбина 😂 Знам, че е в сферата на научната фантастика, или както казва народът - надежди говежди😂😂😂 ама ще поживеем, ще видим 😂😂 Ето тук, все успели хора, все постигнали висок стандарт, добре, Аш е учила в Щатите, Лейка също, доколкото знам, ама повечето не сте ли завършили в България, пък не ви е попречило не само на стандарта, ами не ви и пречи да можете повечето да отидете в чужбина и да се реализирате прекрасно и там, както сами споделяте.
Така че има много време...и ако се променят тук нещата във висшето, а би трябвало, защото сме отворена система и скачени съдове с ЕС, защо пък да ходи детето немил-недраг в страни, където ни смятат за по-долна категория хора...и аз познавам няколко деца, които завършиха в Германия и вече работят, ми на работа нямат проблеми с колегите немци, равнопоставени са уж...но след работа, ако искат да излязат, се срещат само с българи, немците не искат да излизат с тях.... едното момче пътува почти всяка вечер 20 км до съседното градче, защото там има българи, с които може да отиде на кино, на кръчма, на дискотека... немците не щат да излизат с него....а да имат гадже германка/германец абсурд! Всички имат гаджета българи/българки ..

# 561
  • София
Ха, навлязла в личното пространство на Американци, аз нахлух с шут в личното на Финландци, че и на непознати в автобуса. Навсякъде има хора и хора. Няма да забравя и как Швейцарците ми заявиха, че са толкова любезни с мен, защото съм имала обратен билет за връщане (бях командировка). Аз съм с тактиката на слон в стъкларски магазин и не мисля, че ще оцелея дълго в общество, което е толкова капсуловано, за това и не мисля да емигрирам... за сега. Мислила съм къде бих живяла и май Нова Зеландия (или идеята за нея) ми е най-близка... и Португалия, но не говоря езика.

# 562
Спокойно, "Тя е европейка", обяснява всичко и служи като перфектно оправдание

# 563
  • в страната на чудесата
Америка не е моето място. Аз бях за малко, в супер добро от академична гледна точка място и не бих се върнала по желание. Не бих окуражила детето си да отиде. Бих положила усилия да го разколебая. Особено днес, когато новите социалистическо-либерални идеи ми идват твърде в повече.
Но който е решил трябва да опита. Иначе си мисли, че пропуска...
Пък и образователния фетиш за стотици хиляди ще е актуален за още кратко време.
В Щатите да емигрираш след 35 според мен е твърде смело и аз никога не бих ди го причинила доброволно.
Европа въобще не я разглеждам като емиграция. Вече в повечето столици е абс микс и просто се местиш тук и там според заниманието си.
В Португалия е скъп тока Simple Smile

# 564
  • София
Преди 100 години имах възможност да замина за Австралия, почти година ме чакаха. ММ тогава ме разколеба, а може би и аз не бях достатъчно смела. Понякога съжалявам, но това е…
Не мисля за емиграция, не мога да си представя, че ще замина и ще оставя родителите ми сами тук. Смъртта на брат ми ги смаза и единствено се моля да са здрави и все повече осъзнавам, че всеки ден с тях ми е подарък.
Но пък полека започнахме да стягаме една селска къща и един ден ще се установим там.

Моята работа е свързана с пътуване из цял свят. С пандемията обаче всичко изведнъж спря и от 20 години за първи път не съм била в командировка вече две години. Не съм вярвала, че тези пътувания толков много ще ми липсват.

# 565
  • софия
Лейка много ме кефи ....тинтириминтири, тинтири минтири, дъръбъръсточадъра и накрая "В Португалия е скъп тока".
Лейче, с глас ме размисваш!

# 566
Как да не я обичаш Лейка!!...Амели, ти ме изпревари...но се дистанцирам от твоя прочит, прочети я пак... искрено възхищение към нея!

Ми, тези неща дето сега ги пиша, в последните ми два поста особено, няма да се харесат на аудиторията, ясно ми е, ама, ако пишех с цел да се харесвам, отдавна нямаше да го има присъствието ми тук. Пиша каквото мисля.

На последния пост на Лейка ако можех 100 лайка да й дам, щях.

# 567
  • София
И аз съм плюс сто на Лейка. Щях да питам само олиото по колко ви е Joy (за Португалия)

# 568
  • София
Само не ми казвай, че ползваш олио.Simple Smile))

# 569
  • в страната на чудесата
Аааа ще питам за олиото Wink
В Португалия се премести моя мнооого близка роднина (почти сестра), и едва сколасва да стопли басейна в една колониална къща в кашкайш. И ние много се майтапим с тока.
И нали някой нагоре писа за Португалия...

С какво готвиш Шарки?
Олиото е с прилична температура на димене за разлика от зехтина. И съвсем нелошо съотношение 3/6 омега МК. Какъв е подтекста?

Общи условия

Активация на акаунт