Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 400
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Фенси и мен ме дразни превъзнасянето по чужденците по принцип, едва ли не по дифолт са по добре.

Но ако говорим за общност, общество конкрерно, определено по им се получава. Ето сега всяко общество или общност ако така се чувстват, има да свърши нещо важно полезно за всички в лзо критичвн момент ковид - масово ваксиниране, за да не си прецакат болниците и да не измрат много хора. И болшинството го правят с тази обща цел. А ей ни е нас, колко се трогват, че болниците са пълни и капацитетът им е запълнен почти) да лекуват основно ковид. Или пък, че смъртността е висока. Не, аз съм млад и здрав и не ми пука, няма да умирам и в болница няма да ми се налага да ходя. И болшинството е това у нас.

Иначе видяхме ги и англичаните и американците, че и брекзит мигат да си гласуват, и Борис да си изберат и Тръмп. Изобщо щ, както някой каза по горе има хора и хора навсякъде. Но ето, че по един въпрос сяързан с общественотоо здраяе и смъртността се обвдиняват я по голямата си част.

Иначе се разпознах във всеки пост защо не е лесно да се емигрира, всичките тези фактори, които споделяте, някак ни държат и правят трудно решението за емиграция.

# 571
  • София
Росита, лелееее аз си мислех, че съм единствената, толкова ревах за безбройните командировки, а сега ми липсват. Но там е друго- отиваш и знаеш кога ще се върнеш. Не съм вярвала, че ще ми е тъжно. Дори Финландия Декември ми липсва...
За олиото- ако някой закъса- имаме доста, ние сме видни земевладелци и на рента ни дават. Години наред се чудим как да го раздадем (не продадем), ама 100 литра на година са ни в повече (ползваме около 3 Grinning ) Тази година има предварително заявени количеста Grinning

# 572
  • София
Хахаха, неее, за олиото е от любимо меме:

# 573
  • в страната на чудесата
Пуууу, аз пък се вързах.

# 574
  • София
Пуууу, аз пък се вързах.

Извинете моля Joy

# 575
Какво му е на олиото?

# 576
  • в страната на чудесата
Ами нищо, Титина, с тебе подходихме тесногръдо Simple Smile
Но при този ток, какво друго остава...

# 577
Ох, мъкаааа, пък чакайте да видите парното😀
Всъщност таксите за ЧУ са много ниски с оглед реалностите.

# 578
  • в страната на чудесата
Надявам се да не ги вдигнат с повече от 1000 евра догодина...

# 579
В духа на добрите американски традиции - максимум с 500 евро. Или 300, според зависи.
Това поставя предвидливия родител в ролята на догонващ😀

# 580
  • в страната на чудесата
Ще го понеса...

# 581
  • София
Извън шегата: готвя (във фурната) с краве масло. "Пържа" в airfryer без мазнина. На грил-тигана - пак с краве масло. На олиото съм му сложила бан. Свекървата беше купила бутилка олио по Нова година 2020 (когато бяха у нас да гледат котката), още стои отворено и недоупотребено.

# 582
Стига, Шарки, баба ти с шарлан готвеше и живя 88 години😀 Примерно.

Та, по повод котката, къде ще я посрещате новата 2022. Време е да се мисли за това, аз поне трета година в София няма да стоя.

# 583
Аз готвя само със зехтин. На 100-150 градуса нищо не му пуши.
Но помня някакво изказване на Лейди за полезността на лецитина в олиото Simple Smile

# 584
  • софия
Много  си обичам вкуса на олиото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт