Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 387
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Puerto Rico.

Бабите ми живяха и двете до 77, значително по-дълго от родителите ми. Готвя с краве масло по лично убеждение (нали знаеш коя е тайната на френската кухня?). Много съм чувствителна на тема  инсулинова резистентност и гастрит. И двете "не обичат" олио. Олиото го усещам на вкус и "вервай ми", може да ме накара да не повторя ресторант.

# 586
  • София
И все пак, пържените кюфтета най-добре си стават в олио.

# 587
И пържените картофи😀
Много са вдигнали цените в кръчмите, срам нямат.

# 588
Аз писах за Португалия. Тока може и да е скъп, ама всичко морско за ядене е безумно евтино. Имат паштеиш де ната, които ги сънувах поне 3 месеца след като се върнахме. И имат незнамсиколко магистрали, някои от които успоредни една на друга на 50-тина километра. И са супер евтини. В Порто има страшни вина и е един от най-магичните градове в които съм била.
Абе моят мъж още не може да се уточни от всичко обходено кое му е най на сърце - Тоскана или Португалия.

# 589
  • софия
Ама чакайте сега, аз разбрах, че проблема с тока е решен...
Нали щом за басейна е проблем тока, значи не е толкова страшно. При нужда от режим, ще плуваме на студено Simple Smile
А може само да си пием около басейна (няма да казваме, че вътре студено)

ей, специално отворих гугъл да го търся какво е това вкусно нещо. Съгласих се, сега ще трябва да ходя до Португалия за да го опитам. Иначе лятото опитах "passion fruit" oт градината на една девойка..... леле, много ми хареса.

# 590
  • София
.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 17:06 от Аш

# 591
  • София
Аз разбрах Leika в смисъл, че няма да има нужда да се изсипват стотици хиляди за университет в чужбина, защото може дори и да не са присъствени тогава. И аз мисля, че в образованието ще настъпи революция в следващите години, само не мога изобщо да предвидя как точно ще изглеждат нещата като дойде време децата да кандидатстват.

# 592
  • София
.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 17:07 от Аш

# 593
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз виждам в момента онлайн обучението какъв шит е. Не че учителите не си вършат работата.

Чудя се вече тези напъни за реномирани университети дали не показват собствената ни малоценост, която прехвърляме върху децата си?

# 594
  • София
.

# 595
Аш, и аз сега мислих върху думите на Гадамер, в които според мен има нещо.... Виж, ти самата употреби думата "реномиран"... Ти защо следваш? За да завършиш и после да работиш нещо, което искаш (по възможност) или за да кажеш, че си завършил Харвард примерно.... Или пък да кажеш: Моето дете учи в Бокони...
Не ме разбирай погрешно, моля те, разсъждавм си просто. Гадамер ме наведе на някои мисли

# 596
  • Отвъд алеята зад шкафа
Масово хората на нашата възраст са завършили образованието си в България.

# 597
  • София
.

# 598
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аш, нямам предвид теб конкретно, а и сложих и себе си в обобщението. Но сме малка държава, бивша соц страна, в периферията на развития свят. И сега има ясна тенденция за учене в чужбина. Каквото и да е, чуждо да е.

А че всичките ми много добре реализирани професионално приятели,  някои от които откровено богати, са завършили все в България, е друга тема на разговор.

# 599
  • София
Ама  Пули използвах реномиран, за да противопоставя на малоценност. Всички постове дотук на Лейка и останалите звучат така сякаш имам някакви комплемкси, а аз всъщност искам единствено децата ми да получат добро образование. В УНСС няма да го получат.
Че УНСС няма да даде добро образование е ясно, обаче на мен изобщо не ми е ясно и къде ще може да се получи добро образование, което да си струва инвестицията. Аш, не мисля, че някой те атакува за комплекси, на мен поне не ми беше хрумнало. Но си мисля следното: преди 100 години, когато аз самата трябваше да взема това решение, все още нещата стояха така, че образованието се случваше в университетите. Сега се случва буквално навсякъде, включително престижни университети отварят програмите си онлайн за всеки, който иска да се възползва. Ако става въпрос за самото учене - дори и безплатно можеш да слушаш лекции на Stanford например. Единствено не получаваш средата, но то при сегашните мерки и като си официално техен студент трудно я получаваш.

Общи условия

Активация на акаунт