Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 36 248
  • 791
  •   1
Отговори
# 105
Не съм бременна, бебчо е на 8м вече. Уж отидох за едното нищо. Ей така просто. Не съм го мислила, чак ме стресираха като казаха раничка. Сега не знам напразно ли се паникьосвам, от раждането ли е тази раничка (не съм имала вътрешни разкъсвания нито шевове) или нещо наистина не е ок. И дали ако има нещо ще звъннат или понеже се разбрахме след месец пак да ходя, дали тогава ще разбера. 2 пъти през бременността ми правиха цитонамазка. Ако е имало нещо щях да знам, и сега си въртя в главата какво различно се е случило след раждането и нищо не мога да измисля. И ме е страх, и ми се реве... И просто всичко ми умря.
[/quote]

Моя лекар звъни винаги веднага, ако излезе лош резултат. Надявам се, твоя също да не чака.
Цитонамазките хващат само 70% от проблемите, и то ако са взети правилно. Колпоскопията отдавна е задължителна в чужбина, защото е на 100% надеждна. Тук, обаче сама си я плащаш, не се поема от здравната каса като цитонамазката и затова не я предлагат често. Миналата година излезе закон, който задължава всички работещи АГ да имат колпоскоп, а не ако искат. Аз бях с carcinom in situ в цервикалния канал. Разбра се с колпоскоп при цитонамазка 2А.

Нормалното раждане със сигурност прави охлузвания по шийката и е напълно възможно да е просто раничка. В такива случай се гори, ако е много голяма, за да не продължи разкъсването с времето, после оздравява.

Но пак, изчакай си резултата и отиди на второ мнение с колпоскопия.
 Не чакай излишно дълго, но и не се давай на мрачни мисли, а мисли за времето, КОГАТО всичко се оправи, какво планираш за бебчо и семейството ви.

# 106
А аз като бременна да попитам, имам горена раничка преди много години и след време отивайки при друг акушер-гинеколог тя много се ядоса, че са ми я изгорили, не било добре това и съм щяла да имам проблеми след време като забременея. Не помня обаче защо? Някой има ли представа? И ето ме вече бременна и искам да знам, ако се налага да обърна на нещо по-специално внимание, да взема мерки...?

# 107
Имам раничка колкото монета 1 лв, горена когато бях на 18г. На 27г бях бременна първи път, сега на 32г съм втори път. Износих и родих нормално първото, сега съм накрая на втората нормално протекла бременност, очаквам скоро финала. Проблеми не съм имала с тази раничка и никой доктор (поне 5 различни доктора са ме гледали след тази раничка) не ми е коментирал негативно това, че е горена. Правя си всяка година профилактиката -цитонамазка, секрет и колпоскопия. Всичко е наред и не създава проблем. Може би всеки случай е индивидуален, но щом са преценили на времето да я изгорят явно това е било удачно да се направи тогава. Аз не бих се притеснявала.

А аз като бременна да попитам, имам горена раничка преди много години и след време отивайки при друг акушер-гинеколог тя много се ядоса, че са ми я изгорили, не било добре това и съм щяла да имам проблеми след време като забременея. Не помня обаче защо? Някой има ли представа? И ето ме вече бременна и искам да знам, ако се налага да обърна на нещо по-специално внимание, да взема мерки...?

# 108
Със сигурност ще ходя на второ мнение, мисля да е при лекаря, който изроди бебето. Лошото е, че за там с месеци часове няма. Колпоскопия колко струва? И евентуално дали би се покрила от частен застраховател, някой пробвал ли е? Искренно се надявам да са ме ошашавили напразно и като излезе резултата всичко да е ОК. И последно, това обгаряне - звучи си болезнено. Като ми го казаха буквално си представих нещо нагорещено на камината, което отива там долу и прави онзи sizzling звук. Правилно ли се ориентирам или просто самия им термин е такъв?

# 109
Не знам, защо винаги във форума има една група супер крайни хора. Ранички имат доста жени и повярвайте ми не правят нищо по-специално от това да си пускат редовно цитонамазка, както правят и жените без раничка. Следят се резултатите и толкова. Никъде не е казано, че като имате раничка клетките ще се изменят и ще се разболеете от рак, още по-малко пък ще умрете. Следете се редовно и няма да има никакъв проблем. Желая на всички здраве. Simple Smile

# 110
Със сигурност ще ходя на второ мнение, мисля да е при лекаря, който изроди бебето. Лошото е, че за там с месеци часове няма. Колпоскопия колко струва? И евентуално дали би се покрила от частен застраховател, някой пробвал ли е? Искренно се надявам да са ме ошашавили напразно и като излезе резултата всичко да е ОК. И последно, това обгаряне - звучи си болезнено. Като ми го казаха буквално си представих нещо нагорещено на камината, което отива там долу и прави онзи sizzling звук. Правилно ли се ориентирам или просто самия им термин е такъв?

Имах раничка, която е обгаряна, друг е въпроса, че лекаря не си е свършил работата както трябва. Поставя се местна упойка и не се усеща нищо. Най-много да усетите една топлина, но миризмата е като на пекано месо ама препечено...

# 111
Искам да попитам , може ли да се пие хемороидин на Др Тошков при бременност?

# 112
  • Седмото небе
Проврете в листовката или нета билките, които съдържа дали са съвместими.
Но мисля, че при бременност или вече след раждането, е по-удачно външно с билкови бани или подходящи мазила да се третира този неприятен проблем.

# 113
Не пише нищо в листовката , чета и в интернет, никаква информация

# 114
  • Седмото небе
Е не може да няма съдържание! Все някъде пише от какви билки е съставено това чудо. Намирате и после за всяка една проверявате дали е Ок при бременост.
Или просто пишете на производител или питате запознат фармацевт. Няма начин да няма начин...
Произволен линк и няколко минути отделено време ще са ви нужни
Скрит текст:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010003851

Във форума на Фрамар също може да питате https://apteka.framar.bg/22002118/хемороидин-табл-120-тошков

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 14:59 от * SUPERMAMА *

# 115
Здравейте, днес са ми излезнали резултатите от ранния бхс, тъй като водя консултации при двама (1 от ЗК, а другия на частно) бхс ми направиха и двамата изследвах се с  3 дена разлика и резултати те са съвсем различни. Ще може ли коментар ?

# 116
Здравейте, днес са ми излезнали резултатите от ранния бхс, тъй като водя консултации при двама (1 от ЗК, а другия на частно) бхс ми направиха и двамата изследвах се с  3 дена разлика и резултати те са съвсем различни. Ще може ли коментар ?

По принцип това изследване е излишно, няма никаква надеждност, при съмнения, направете пренстален тест.
Казвате, че са правени с 3 дни разлика, но на първото като гестационна възраст е посочена 11+2, а на второто 12+3, т. е единия лекар е посочил некоректна възраст. Отделно зависи и от мерките на бебчето, които лекарите са измерили, които явно са различни и от там вариацията в, резултатите. Кой от двамата е бил по-точен, няма как да знаем.

# 117
Да знам, че размерите при двамата са различни нз защо така се получава, но всеки път бебето е с различни размери и аз съм очудена от това
Първия доктор го измери по малко трябваше да е 12+1, а не 11+2 нз защо ми се получава така чудя се дали да отида за трето мнение

# 118
Да знам, че размерите при двамата са различни нз защо така се получава, но всеки път бебето е с различни размери и аз съм очудена от това
Първия доктор го измери по малко трябваше да е 12+1, а не 11+2 нз защо ми се получава така чудя се дали да отида за трето мнение
Направете фетална морфология при добър специалист. Ако има някакви притеснения ще ви насочи за доп. изследвания.

# 119
Няма абсолютно никакъв смисъл да повтаряте БХС.
Както е казала Радева по- горе, направете си още е ФМ при сертифициран лекар, ако имате съмнения за нещо.

Общи условия

Активация на акаунт