Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 150
  • 791
  •   1
Отговори
# 255
Имах еднократно кървене в 6 г.с. Предписаха ми но шпа, дуфастон, утрогестан. Ситуацията е овладяна, всичко изглежда ок. Но сутрин след прием съм просто парцал, имам чувството че ще пропадна, погледа ми се примрежва, нямам сили неразположението минава след 30-40 минути. На някоя от вас случвало ли се е?
На мен също ми се наложи да го пия и първият път като го изпих ми стана едно замаяно, все едно съм пияна. После ми обясниха лекарите, че е от него и ако може преди да го пия да хапна нещо засищащо. И после го пиех с няколко парченца шоколад и да ви кажа, не ми се появиха изобщо тези неща повече. Но след като мина зацапването се преминава към влагалищно приемане с цел да не товари черния дроб и да няма тези странични ефекти. Но задължително преди прием, хапнете засищащо. Успех пожелавам 🍀😇🍀😇☀️☀️☀️☀️

# 256
Здравейте, имам въпрос относно обличането на бебето вкъщи и навън. Говорим за месеци март, април. Как сте обличали вашите деца, ако приемем, че температерурата вътре е между 22 и 24 градуса ? А навън ?
Благодаря предварително
Вкъщи с боди и клинче памучни, навън ако е пак около 20 градуса с жилетка или горнище тип сиутчър и тънка шапка/качулка. Ако е около 10 градуса, с яке шушляково и плътна шапка/качулка. Бебето навън все пак е и в количка, завито и под покривалото на количката.
Върху бодито слагате ли нещо вкъщи ? Имам приятелки, които вкъщи обличат боди с дълъг или къс ръкав и отгоре тънка памучна блузка ? На мен ми се струва доста навлечено за вкъщи, но събирам опит. Предполагам, че навън под жилетката е с боди с дълъг ръкав.

# 257
Аз съм пила утрогестан преди много време по други причини и ми действаше много зле - болеше ме глава, повръщаше ли се, пиех го вечер и не можех да заспя. Не се тревожете това си е стандартен ефект на лекарството.

# 258
Имах еднократно кървене в 6 г.с. Предписаха ми но шпа, дуфастон, утрогестан. Ситуацията е овладяна, всичко изглежда ок. Но сутрин след прием съм просто парцал, имам чувството че ще пропадна, погледа ми се примрежва, нямам сили неразположението минава след 30-40 минути. На някоя от вас случвало ли се е?

Имах такива оплаквания при употребата на Утрогестан. Пиех го вечер преди да си легна и ако ставах през нощта, залитах и ми се виеше свят. Спеше ми се постоянно, събуждах се сякаш не съм си лягала въобще. С времето организмът привиква до степен, в която вече е поносимо. Ако АГ го е предписал орално, приемайте го така. Имах желание да опитам с вагинално приложение заради страничните ефекти, но АГ беше категоричен, че при оралният прием се усвоява най-добре и да не си и помислям да сменям начина на употреба. Не е приятно, но се издържа, аз го приемах доста дълго време. Само да напомня за спирането, когато дойде този момент - посъветвайте се как е най-добре в зависимост от дозата, не спирайте рязко приема на своя глава. Успех!

# 259
Аз го пия сутрин вече почти 2 месеца и да ви кажа не привикнах и продължава замайването. Хапвала или не преди това, няма разлика. Започнах да си навивам алармата за в 6 часа сутринта, пия го тогава и спя до към 11 заради него, но не ходя на работа и мога да си позволя да спя до по-късно.

# 260
  • Враца
Kalin@,ние взехме миналата година Lanaform Vapolux и сме доволни, не пръска вода, а просто струята въздух е студена, ако стоиш близо до него. Дифузер също имаме, той няма да ти свърши никаква работа за овлажняване, показанията не мърдат, дори и да работи непрестанно, нищо, че се води и овлажнител.

# 261
Вагинално също има много неприятни странични ефекти. Аз мисля, че ми засилваше гаденето, а да не говоря, че от утрогестан получих гъбички. За 3 дни с лекарство се излекува този страничен ефект, но като цяло вагиналният прием също не е приятен, така че..

# 262
Аз го пия сутрин вече почти 2 месеца и да ви кажа не привикнах и продължава замайването. Хапвала или не преди това, няма разлика. Започнах да си навивам алармата за в 6 часа сутринта, пия го тогава и спя до към 11 заради него, но не ходя на работа и мога да си позволя да спя до по-късно.

От любопитство питам:
А защо не го пиеш вечер?
Аз съм си сънлива по принцип, а с този утрогестан още повече. Но не ми се гади. Само ме замайва за час-два и получавам киселини. Правя пауза след хранене около час. Пия го вечер, а след него и Нео бианацид.
Преди го слагах отдолу, но с тия инфекции , които не спират, сега на своя глава го пия.
Ще питам на следващия преглед дали е повлияло негативно на шийката или всичко е наред.

# 263
Попитайте за кренон гел, скъп е, но поне аз нямах никакви странични ефекти от него.

# 264
Palmi4ka, такава ми е терапията. Вечер циклогест ректално, което също и прогестерон и е по-удачно да го слагам вечер преди лягане и сутрин утрогестана през устата, защото съм с песар и за да предотвратим евентуални инфекции във влагалището го пия. 

Аз му свикнах вече, намерих си този начин, поспивам си повече, но пък сега ми е паднало, после сън няма да има. Simple Smile

Исках да попитам някоя от вас, ако е имала подобна ситуация.... Бях на преглед сега при друг лекар заради издаване на болничен, дори не очаквах, че ще ме прегреда, защото миналата седмица бях при моя следящ на ЖК...та каза ми той, че в 34 седмица трябва да спра с прогестероновите препарати и като цяло терапията, която ми е изписана заради скъсената шийка, а пък моят лекар нищо по тази тема не ми е споменавал дори. Не бих искала да спирам нищо през главата на следящия ми, а при него имам час чак в края на 35 седмица. Имате ли вие опит със спирането на такива терапии и какво съветват вашите лекари?

Друго, което ми каза сега този лекар, е че плацентата ми е предна и ниска и ако не се вдигне до 34 седмица, ще трябва да се роди бебето със секцио, което до сега моят никога не е споменавал, а плацентата ми е такава от началото на бременността. Малко се разочаровах от моя следящ, защото няколко пъти исках да обсъдим темата раждане, а той все ми казва има време, а аз през цялото време си се настройвам за нормално раждане, то книги четох, лекции гледах и сега тепърва ще трябва да се образовам за секциото.

# 265
  • София
Palmi4ka, такава ми е терапията. Вечер циклогест ректално, което също и прогестерон и е по-удачно да го слагам вечер преди лягане и сутрин утрогестана през устата, защото съм с песар и за да предотвратим евентуални инфекции във влагалището го пия.  

Аз му свикнах вече, намерих си този начин, поспивам си повече, но пък сега ми е паднало, после сън няма да има. Simple Smile

Исках да попитам някоя от вас, ако е имала подобна ситуация.... Бях на преглед сега при друг лекар заради издаване на болничен, дори не очаквах, че ще ме прегреда, защото миналата седмица бях при моя следящ на ЖК...та каза ми той, че в 34 седмица трябва да спра с прогестероновите препарати и като цяло терапията, която ми е изписана заради скъсената шийка, а пък моят лекар нищо по тази тема не ми е споменавал дори. Не бих искала да спирам нищо през главата на следящия ми, а при него имам час чак в края на 35 седмица. Имате ли вие опит със спирането на такива терапии и какво съветват вашите лекари?

Друго, което ми каза сега този лекар, е че плацентата ми е предна и ниска и ако не се вдигне до 34 седмица, ще трябва да се роди бебето със секцио, което до сега моят никога не е споменавал, а плацентата ми е такава от началото на бременността. Малко се разочаровах от моя следящ, защото няколко пъти исках да обсъдим темата раждане, а той все ми казва има време, а аз през цялото време си се настройвам за нормално раждане, то книги четох, лекции гледах и сега тепърва ще трябва да се образовам за секциото.

При кой доктор сте?

# 266
Манастирски ме следи, а днес по изключение ме прегреда Белкин.
Защо?

[/quote]

При кой доктор сте?
[/quote]

# 267
  • София
Манастирски ме следи, а днес по изключение ме прегреда Белкин.
Защо?

При кой доктор сте?
[/quote]
[/quote]

Сега ще сменям моя АГ и не ми се иска пак да направя грешка при избора, затова попитах. Насочила съм се към д-р Даскалов от Св. София, бившата Тина Киркова.

# 268
Белкин е чудесен лекар. Само споделям.
А другия може да не е искал да коментирате тъкмо поради тази причина, изчаква да види как ще се развие ситуацията. Не е искал да ви плаши с другото. Че има хора, като чуят предна плацента ниска и края идва...

# 269
И аз съм с предна, ниска плацента. Много жени са така. На мен ми го казаха на 20-седмичния скан. Има шансове да се вдигне и се случва често, но може и да остане така. Затова се следи и в 32/34 седмица се прави друг скан, за да се види какво е положението. Ако остане така - секцио. Така, че според мен втория лекар ви е казал правилно.
Избягвайте натоварване, вдигане на тежко и силови упражнения. Но всичко в рамките на нормалното е позволено, освен ако няма лекарска забрана за нещо.

Общи условия

Активация на акаунт