Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 148
  • 791
  •   1
Отговори
# 240
Момичета,  нормално ли е леките болки в корема да изчезнат?  От вчера нямам никакви леки придърпвания или бодежи..  13+4 съм

# 241
Това лошо ли е толкова много да хълца?

# 242
Нищо му няма Simple Smile))))) Не се притеснявайте.

# 243
Не, въобще не е лошо.
Така се "упражнява" за дишането, след като се роди, понеже сега се снабдява с кислород само чрез пъпната връв. Тренира усърдно детето. Simple Smile

# 244
Благодаря много эа отговорите! Наистина се притесних эа момент. 😄

# 245

И аз мисля, че е хълцане. Не е лошо, всеки човек хълца 😃 Моят и след раждането хълцаше много.

# 246
А в коя седмица започват да хълцат?

# 247
Аз съм в 31 седмица и преди няколко дни за пръв път усетих хълцането, но мисля, че може би от по-рано си хълцат, просто не се усеща.

# 248
  • до най-прекрасния мъж
Хълцане е, при мен го има от няколко седмици доста осезаемо. Точно като секундарник на часовник е - отмерено и ритмично. Продължава по 5-10 мин по няколко пъти на ден. Нормално е. Вероятно и преди това е хълцала, но не съм я усещала. В 34 г.с. съм в момента. Напоследък зачестява, преди беше по веднъж на ден, сега я усещам по 2-3 пъти поне.
Далинда, нормално е. Тепърва ще имаш нови усещания, като разпъвания, бодежи и други подобни. Но в началото на 4ти месец обикновено болките преминават. По принцип втори триместър е най-спокоен и лек, ако нямаш някакви други неразположения. Вече след средата на 7ми месец почват болежки тук и там, но са доста по-различни.

# 249
Добър вечер, момичета! В 14г.с. съм, цяла вечер и сега усещам бодежи във влагалището. Изпитвали ли сте подобно усещане и на какво може да се дължи?

# 250
Здравейте, имам въпрос относно обличането на бебето вкъщи и навън. Говорим за месеци март, април. Как сте обличали вашите деца, ако приемем, че температерурата вътре е между 22 и 24 градуса ? А навън ?
Благодаря предварително

# 251
Здравейте, имам въпрос относно обличането на бебето вкъщи и навън. Говорим за месеци март, април. Как сте обличали вашите деца, ако приемем, че температерурата вътре е между 22 и 24 градуса ? А навън ?
Благодаря предварително
Вкъщи с боди и клинче памучни, навън ако е пак около 20 градуса с жилетка или горнище тип сиутчър и тънка шапка/качулка. Ако е около 10 градуса, с яке шушляково и плътна шапка/качулка. Бебето навън все пак е и в количка, завито и под покривалото на количката.

# 252
Имах еднократно кървене в 6 г.с. Предписаха ми но шпа, дуфастон, утрогестан. Ситуацията е овладяна, всичко изглежда ок. Но сутрин след прием съм просто парцал, имам чувството че ще пропадна, погледа ми се примрежва, нямам сили неразположението минава след 30-40 минути. На някоя от вас случвало ли се е?

# 253
Имах еднократно кървене в 6 г.с. Предписаха ми но шпа, дуфастон, утрогестан. Ситуацията е овладяна, всичко изглежда ок. Но сутрин след прием съм просто парцал, имам чувството че ще пропадна, погледа ми се примрежва, нямам сили неразположението минава след 30-40 минути. На някоя от вас случвало ли се е?
Утрогестана пиете ли го или го слагате вагинално? Ако го пиете има такива странични ефекти - замаяност, сваля кръвното.
Но-шпа - аз ако го пия на гладно започва да ми се гади и понякога ми сваля кръвното, затова винаги хапвам нещо малко преди да го пия.

# 254
Да, много жени, които пият Утрогестан, имат странични ефекти. Ако има как, слагайте го вагинално и няма да имате такива проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт