Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 215
  • 791
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте. На мен последната ми менструация беше на 25.10.Правих вчера кръвен тест беше 93.Така като съм на гинеколог чак в Понеделник, а една докторка на която се обадих каза че стойността е ниска, много се притесних.. Предполага се да съм в 3 или 4гестационна седмица.
Колко дни ви е цикъла? Имате ли закъснение? Имайте предвид, че за да се види нещо на ехограф трябва да сте с поне 10 дни закъснение.

# 436
28дена, без закъснение получих позитивен резултат. Очаквах цикъла си на 22.Но стойностите на чхг добре ли са?
Здравейте. На мен последната ми менструация беше на 25.10.Правих вчера кръвен тест беше 93.Така като съм на гинеколог чак в Понеделник, а една докторка на която се обадих каза че стойността е ниска, много се притесних.. Предполага се да съм в 3 или 4гестационна седмица.
Колко дни ви е цикъла? Имате ли закъснение? Имайте предвид, че за да се види нещо на ехограф трябва да сте с поне 10 дни закъснение.

# 437
Рано е за лекар още според мен. Поне към 6-7 седмица мисля, че е най-добре да се отиде, за да се види хубаво и да не се притеснявате излишно. Аз на ваше място бих повторила кръвния тест след 48 часа, за да видя дали расте правилно хормона, иначе си е положителен теста според тази стойност. Успех!

# 438
Тази сутрин пуснах пак кръвен 😁не знаех, че трябва през 48часа. Утре ще излезе резултата.
Рано е за лекар още според мен. Поне към 6-7 седмица мисля, че е най-добре да се отиде, за да се види хубаво и да не се притеснявате излишно. Аз на ваше място бих повторила кръвния тест след 48 часа, за да видя дали расте правилно хормона, иначе си е положителен теста според тази стойност. Успех!

# 439
За 3та седмица от ПРМ границите са 5-50, така че не е ниска. Но много бързате. Отложете прегледа при лекар за закъснение от 10 дни. Успех

# 440
Е разбирам, че се вълнувате и искате да сте спокойна, но наистина бързате 😁
Няма смисъл всеки ден да си пускате кръвни, най-добре се вижда как расте през 48 часа. Изпращам един калкулатор за пресмятане на чхг, който ползвах аз и се успокоявах с него, защото при мен пък се получи тестване през 3 дни, вместо през 2 .http://www.zachatie.org/chhg-kalkulator

# 441
Имам въпрос момичета
В 5г.с съм имам ниско болка тежест при ставане и сядане. Все едно нещо
ми тежи вътре имам  стягания в матката.
Газове и болка в ректума.
Дали е нормално
Моля за съвет
Моля за съвет.

# 442
Имам въпрос момичета
В 5г.с съм имам ниско болка тежест при ставане и сядане. Все едно нещо
ми тежи вътре имам  стягания в матката.
Газове и болка в ректума.
Дали е нормално
Моля за съвет
Моля за съвет.

Абсолютно норнално е, нивото на прогестерон е високо това намалява перисатлтиката и смущава нормалните ви навици(на стомаха), аз бях мега подута и имах газове, освен това матката се готви да износи бебчето тоест започва да се разтяга. Почивайте, може да пиете но шпа ако болката е по - силна. Питайте и АГ, но ако няма силна болка и кървене значи всичко е наред! Това е ако нямате някакви други медицински противопоказания за който ние не знаем.

# 443
Благодаря.
Странна е болката
При газове ме боли ректума.
Има ли други с такива оплаквания?
При ходене също усещам тежест

# 444
Благодаря.
Странна е болката
При газове ме боли ректума.
Има ли други с такива оплаквания?
При ходене също усещам тежест
Вероятно е нещо не свързано с бременността. В 5г.с. бебето е една точица. Консултирайте се с личния си лекар.

# 445
Здравейте мами и бъдещи мами,
Бременна в 12 седмица съм и днес ми предстои 1ви скрининг. Вчера направих кръвни изследвания и урина във ВИТА, но не успявам да разбера резултатите и се притеснявам доста. За два показатели няма референтни стойности за free BhCG, което при мен е 21,90 IU/I и за PaPP-a, което е 5933 mIU/L. Струва ми се много високо нивото, четох в различни теми, но не намирам сходни резултати. Някоя заппзната мама, може ли да сподели дали са нормални или има за какво да се притеснявам? Благодаря Ви страшно много!

# 446
Здравейте мами и бъдещи мами,
Бременна в 12 седмица съм и днес ми предстои 1ви скрининг. Вчера направих кръвни изследвания и урина във ВИТА, но не успявам да разбера резултатите и се притеснявам доста. За два показатели няма референтни стойности за free BhCG, което при мен е 21,90 IU/I и за PaPP-a, което е 5933 mIU/L. Струва ми се много високо нивото, четох в различни теми, но не намирам сходни резултати. Някоя заппзната мама, може ли да сподели дали са нормални или има за какво да се притеснявам? Благодаря Ви страшно много!

Тези стойности се коментират заедно с ехографското изследване. Не се притеснявайте днес с лекаря на прегледа ги обсъдете.

# 447
Здравейте! Иска ми се да се възползвам от намаленията тази седмица и да си взема помпа за кърма. Ще ми се да е електрическа, може би двойна и да е от евтините. Разглеждах варианти на Lorelli и Cangaroo. Някоя от вас използвала ли е от тези марки?

# 448
Здравейте,
Аз съм съвсем в началото на бременността, но предвид, че ми се гади и вие свят доста често, откакто разбрах за двете чертички главно лежа. Вече започнах да усещам болки в гърба, врата и кръста. За момента нищо непоносимо, но се усещам как прекарвайки повече вече на дивана, дори стоя накриво и неправилно, което несъмнено няма да помогне да изчезнат болките.
Какво мислите за този тип възглавници? Някоя от вас ползва ли? По-приятно и удобно ли е за тялото?

# 449
Sonya, движи се колкото можеш повече, не е хубаво да се залежаваш. Аз също лежах е седях пъвече и то не беше болки в кръста и гърба..направо ужас. При теб предполагам е заради гаденето, но не свиквай 😁

Имам подобна възглавница от този вид (най-големите) и един път не можах да застана като на картинката 😀 много ми е неудобна в тази поза, върнях я всякак и в момента съм с две големи обикновенни, една за главата, другата ту я подпирам отпред пред корема, ту отзад да ми държи гърба и слагам една мъничка-декоративна между краката и пак не ми е 100% удобно. Не знам при другите как е, но аз от както съм с по-голям корем не спя пълноценно...на всяко завъртане усещам болки между краката и се будя и си охкам и пъшкам, да наместя възжлавниците за новата поза, отделно с торкова неща около мен се потя супер много и се преобличам през нощта, за да не седя мокра...😀 не е хич лесно.

Виж може някоя друга съфорумка да ти каже, че и е удобно с такава възглавница,   може би си е до човек.

Общи условия

Активация на акаунт