Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 220
  • 791
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И аз така имах чувството, че ще е момиче - даже го бях сънувала и казах на почти всички, че мисля, че ще е момиче. Мислехме да правим парти с близките за разкриване на пола, но когато отидох на фетална морфология забравих да предупредя доктора да не ми казва и разбира се първите му думи като започна прегледа беше: Има пишка, чакаме мъж... и замина и парти и всичко... Да е жив и здрав, аз и на двата пола много бих се радвала. Просто не се настройвайте по интуиция за определен пол като мен, че изненадата беше голяма. Simple Smile

# 421
Ние нямаме претенции какъв да бъде пола,  дългочакано и изстрадано е.Важно е да ни бъде здравичко и къщата да бъде пълна с детски смях и плач,  защото по голямо щастие от това няма.
Точно и аз като вас постоянно сънувам момичета,  дори го сънувах как изглежда 🥰😀 и за това имам чувството, че ще бъде. 😀🤔  Но каквото Бог е отредил! Както казах,  важно е да бъдат здравички на всички ни, другото не е от значение! ❤️🍀 Лека бременност на всички Мами и на всички останали които мечтаят за рожбичкаот сърце им пожелавам скоро да се зарадват и Господ да напълни техния дом със Щастие! 🙏❤️❤️❤️🍀🍀🍀

И аз така имах чувството, че ще е момиче - даже го бях сънувала и казах на почти всички, че мисля, че ще е момиче. Мислехме да правим парти с близките за разкриване на пола, но когато отидох на фетална морфология забравих да предупредя доктора да не ми казва и разбира се първите му думи като започна прегледа беше: Има пишка, чакаме мъж... и замина и парти и всичко... Да е жив и здрав, аз и на двата пола много бих се радвала. Просто не се настройвайте по интуиция за определен пол като мен, че изненадата беше голяма. Simple Smile

# 422
Здравейте, от вчера съм с температура от 37,4 като вчера изпих един парацетамол, днес не съм пила и температурата се задържа същата. Предполагам, че не е правилно да притеснявам следящия ме лекар докато температурата не стане поне 38 градуса. Бихте ли ме посъветвали дали и днес да пия парацетамол или нещо друго? Благодаря предварително!

# 423
Здравейте, от вчера съм с температура от 37,4 като вчера изпих един парацетамол, днес не съм пила и температурата се задържа същата. Предполагам, че не е правилно да притеснявам следящия ме лекар докато температурата не стане поне 38 градуса. Бихте ли ме посъветвали дали и днес да пия парацетамол или нещо друго? Благодаря предварително!

Веднага трябва да се обадиш на АГ. Аз бих отишла в спешното. Може да има и други симптоми, които не си забелязала! На всичко отгоре втори ден си с температура. Само лекар!

# 424
здравейте, момичета ...
има ли нещо нередно в тези изследвания. Утре ми е прегледът и не ме свърта, нищо не разбирам :

# 425
Чак пък, като скокнете така много ми става странно. Коя седмица си? Аз в началото подържах даже такава температура и АГ каза, че е нормално в началото, не съм пила нищо. Карахме ковид миналият месец, един парацетамол съм изпила и то заради главоболие, не заради темп (пак толкова някъде поддържах). По принцип до 2 парацетамола на ден ми казаха, че може да пия. Ако се притесняваш направи консултация с лекар, да, но чак "веднага"..

# 426
Благодаря за отоговора, в 10та седмица съм. Тъкмо от една седмица мина гаденето и започнах да се чувствам добре.

# 427
Температурата е ниска, няма нужда да се сваля с лекарства. Наблюдавайте се за някакви симптоми и ако има нещо посетете личния си лекар. Реално през бременността е напълно нормално да се прекара вирус, настинка, има си подходящи медикаменти. Ако имате някакви съмнения за Ковид, направете тест. Състоянието ви не е за спешно, където може от нещо безобидно, да се сдобиете с нещо сериозно, докато чакате. Дано мине бързо и нвма други симптоми.

# 428
  • София
И аз бих скокнала веднага на преглед или най-малкото разговор с АГ или личен лекар, защото в сезона на вирусите не е невъзможно и без други симптоми да лепнеш някой Ковид или нещо друго. Някои бременни го карат леко, но други се влошават за дни. Особено по време на бременност и ограничените лекарства, които можем да приемаме, бързата реакция може да предотврати влошаване и усложнения. Консултация с лекар е задължителна и той да прецени дали има повод за притеснение, защото всеки организъм е различен. Аз бих звъннала за мое спокойствие, защото бих се притеснявала цяла нощ и няма да мога да заспя.

# 429
Бях болна в първия триместър, след 5 дни с температура 37.5, хрема, болки в гърлото и лека кашлица (не беше Ковид) ЛЛ искаше да започна антибиотик - обадих се на АГ и той каза да изчакам още 2-3 дни и че при бременност често се покачва нормалната температура, ако вдигам над 38 градуса да се чуем и тогава да обсъждаме с него лечението - след тези 3 дни ми беше вече минало..
Та мисълта ми е, че не сте за спешен кабинет - може да се консултирате с ЛЛ. Пийте парацетамол - до 2 на ден е ок. Следете се и за други симптоми и ако имате съмнение направете и тест за Ковид.
Желая бързо оздравяване! 🍀

# 430
Наскоро ми споделиха за тези таблетки за смучене, като превенция за вируси.

# 431
Много сте мили, много благодаря! Желая здраве и на вас Flowers Four Leaf Clover

# 432
Забравих да допълня, че може да си вземете да пиете и Биозин мама - то си е специално за бременни.

# 433
Чак пък, като скокнете така много ми става странно. Коя седмица си? Аз в началото подържах даже такава температура и АГ каза, че е нормално в началото, не съм пила нищо. Карахме ковид миналият месец, един парацетамол съм изпила и то заради главоболие, не заради темп (пак толкова някъде поддържах). По принцип до 2 парацетамола на ден ми казаха, че може да пия. Ако се притесняваш направи консултация с лекар, да, но чак "веднага"..

Разбира се, че веднага. Може всичко да е, може нищо да не е. Тук няма да разбере защо вдига температура. Вирусите повалят за три дни човек с добра имунна система, а при бременност е намалена. Но ти си го знаеш. Консултирала си се с АГ при проблема и не си чакала месечния преглед.
Пък и в ранна седмица често има последствия. Моя приятелка пометна след вирусна пневмония, която не е знаела, че кара. Не си обърнала внимание от много работа, а и без симптоми...
Друга след проста настинка...
Хубаво е нещата да са проверени. Лекарите са за това, още повече, че вече се носи отговорност не само за себе си. С първата бременност всеки път се чудех дали имам достатъчно мотиви да притеснявам докторите. Разбрах едно - по-добре да се провериш и да ти кажат, че си се притеснявал напразно, отколкото да се чудят защо идваш чак сега.

# 434
Здравейте. На мен последната ми менструация беше на 25.10.Правих вчера кръвен тест беше 93.Така като съм на гинеколог чак в Понеделник, а една докторка на която се обадих каза че стойността е ниска, много се притесних.. Предполага се да съм в 3 или 4гестационна седмица.

Общи условия

Активация на акаунт