Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 499
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
Фронтлайн за големи кучета. Разражда се с ~500 мл вода в шише с пулверизатор и се пръска там, където има мравки, около праговете на вратите, около каналите.

# 121
Ние с Фронтлайн комбо гоним хлебарките. 🙂
А за паяци какво може да се направи (освен почистване и обиране на паяжини)? Май в Кауфланд бях гледала специален спрей против паяци, но беше преди години и сега не го виждам...

# 122
  • софия
С Фронтлайн гоня всичко пълзящо.

# 123
За паяците добре звучи ако ги прогонва и тях наистина. Хлебарки и мравки нямам, но съм на първи етаж и в не особено слънчев апартамент и на паяците много им харесва в сенчестите ъгли вкъщи... А пък ако го направят и молците да прогонва, ще са следващите милионери сигурно Grinning

# 124
Натка, само ми е трудно да пръскат с Фронтлайн по таваните или нависоко...до около 60-80 см пръскам с него. Особено в стаите където се спи ме притеснява да пръскам горе с Фронтлайн (точно отдолу са леглата)...

# 125
За мравките - сол.
Мравките не ходят хаотично, те имат точен маршрут/път по който вървят. За да ги има в гардероба, значи някъде в него има нещо сладко забравено някъде или трохи и тнт. Та тръгваш от гардероба примерно, по този мравешки път, като насипваш сол. Праеиш солен път, не с пръсти да солиш, а да си е малка купчинка път. И така следваш до мястото от което влизат. Можеш да затвориш всички външни входове с такава солна бариера: външна врата, тераса,первази на прозорци. До два дни ги няма.
Оправданието, че котката ще разпръсне солта не е нещо особено, защото и котките внимават с подобни неща, поне няма да се отрови.

# 126
+1 за сол. Не ги убива, а ги прогонва. Изпитано, и не трябват никакви химикали или препарати. Сипеш там, където  виждаш, че вървят животинките, и след няколко дни ги няма.

# 127
Нали имаше някакъв тебешир срещу мравки? Проверете дало не са предимно около купичките на котката и около тоалетната ѝ.

# 128
И канела не харесват мравките, нито пък котките и бебетата.

# 129
Имам суитчър, нов, от който падат пухчета от ватираната част. Прах го, пусках в сушилня, продължават. Кажете, знаете ли решение, че си го харесвам?
 Още един въпрос, може ли захаросан мед след водна баня да остане течен? Купих си удобна каничка с капаче и искам да пресипя там.

# 130
Медът може да стане течен, но непременно на 30 градуса водна баня, за да не се унищожат полезните неща в него. Може и на слънце да се остави, въпреки че вече няма много...
И аз с въпросче - забелязвам, че на скоро купени чанти/ стояли дори в шкафа/ се бели кожата на дръжките, а на чантата и няма нищо - как мога да ги "спася"  - не ми се хвърлят, защото са скъпи чанти/не са естествена кожа/. На стари чанти изкуствена кожа такъв проблем няма.

# 131
После ще остане ли течен, след като вече веднъж се е захаросал?

# 132
Няма спасение... Три чанти, купени миналата година изхвърлих по тази причина почти не носени. А чанти на 5 години, нямат този проблем. Полека се освобождавам от изкуствената кожа и повече няма да купувам такива!

Медът след време пак ще се захароса. Ако го изконсумирате сравнително бързо, може да си е течен.

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 11:31 от Анонимен

# 133
Относно дръжките. Допреди няколко години държах чантата, която ползвам в момента, на плота пред огледалото.В новото жилище започнах да ги закачвам на закачалка-такава стояща, с 3 "рога" горе и 3 по-малки долу. И констатирах, че тогава започнаха проблемите с напукване на дръжките. Поне при мен.

# 134
Аз също преди време бях тръгнала да хвърлям чанта по същата причина , но се сетих , че е купена с допълнителна дълга дръжка, която не ползвам , но бях прибрала. Изрових я- нищо и нямаше  и направих  две нови .

Общи условия

Активация на акаунт