Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 522
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Наскоро четох, че ако е тръгнала да се бели кожа и за да се предотвратят по-големи щети, да се нанесе на местата безцветен лак. Не съм пробвала обаче, аз директно хвърлям.

# 136
Безцветен лак( или цлак с цвета на чантата) върши работа , но за малка повърхност напр. закачил си някъде чантата, но ако е от "остаряване" дори да забележиш и ремонтираш малкото , то след не много време установяваш , че е безмислено защото цялата кожа се " разлющва".

# 137
Отидете на обущар, да смени дръжките. Но. Понякога това излиза колкото нова чанта.

# 138
Имам суитчър, нов, от който падат пухчета от ватираната част. Прах го, пусках в сушилня, продължават. Кажете, знаете ли решение, че си го харесвам?

Този въпрос е задавам няколко пъти.

1. Четка за мъхов. Сваляш колкото стане.
2. Валяк с лепяща лента. Сваляш останалото.

# 139
Да, ама не падат влакна, а топчета мъх.

# 140
Аз имах един черен пуловер с нишки ламе...леко рошав като ефект. Ами, така и не спря да "вали" от този пуловер...И досега си падат нишки от него, оставила съм го за специални поводи и задължително за навън. 😆 Иначе е страшно красив и удобен...

# 141
Истинският мед се захаросва -произвеждаме мед и дори оставен в по-студена стая се захаросва.
Дългата дръжка на чантата, както съм я прибрала още при покупката, не съм я вадила от гардероба - и тя е почнала да се люпи... Старите ми чанти също  са изкуствена кожа и няма този ефект на люпене. Обичам да имам много и различни чанти, но явно трябва да преосмисля концепцията си за чанти.

# 142
Играчка си е да се втечни мед отново, ако се прави внимателно отнема доста време защото не трябва да се загрява много. Ако пък не се прави внимателно, му заминава почти всичко полезно и според мен не си струва.
За каничката бих потърсила акациев мед, той остава течен дълго време. А захаросания бих го изяла както си е, явно си консумирате мед вкъщи щом и специална каничка е купена за него.

# 143
Бела, облечи си дръжките с нещо, което ти харесва. Ползвала съм шалче в движение го увих около дръжката, а самата скъсана в моя случай дръжка, успях да вържа със свинска опашка (не ме питай защо нося свински опашки в чантата си Joy ). Другото, с което ги разнообразявам/спасявам - шивачката ми направи от кожа черни парчета с размера на дръжката и се закопчават с тик-так около нея. Кожата си беше моя и ми взе 5 лв да ги направи.

# 144
За меда да кажа - правя си настърган джиндифил/най ми е лесно с едно малко ръчно чопърче от Дормео/ със захаросан мед в буркан и меда винаги се втечнява от джиндифила.
beki8, благодаря за идеите. Това с шалче сега се сещам, че съм го виждала в клипче и дори в магазин с нова чанта.
Интересно ми е защо при старите чанти го няма това люпене...

# 145
Защото явно се носят, нали? Оставиш ли ги на склад, както дръжката и се почва роненето.
За мен не си струва инвестицията да се облицова с кожа. С шалче може, даже ще й придаде свеж и различен вид.

# 146
Идеята на кожените облицовки е, че могат да се преместят на друга чанта и да се освежи/разнообрази визията.

# 147
https://ae04.alicdn.com/kf/H4b8fd5a9e26e4936935646aa69d67ddap/4.jpeg

Ей такова някой виждал ли е? Искам да си надигна крачетата на дивана, за да минава робота отдолу.

# 148
Може ли хитринка...откъде да си намеря филтър за влагоабсорбатора? Неговият филтър се пере (черен, въгленов, порест, с дупчици), но уж можело да се купи нов от магазините за домашни потреби...А досега не съм открила. В Зора, Технополис също не открих. Има някакви филтри, но не са точно такива и не знам дали са подходящи. 🤔 Искам да имам поне един резервен, за всеки път когато го пера. Да не се налага да чакам да изсъхне...Сега ползваме машината всеки ден, а и времето на съхнене е повече...

# 149
  • софия
https://ae04.alicdn.com/kf/H4b8fd5a9e26e4936935646aa69d67ddap/4.jpeg
Ей такова някой виждал ли е? Искам да си надигна крачетата на дивана, за да минава робота отдолу.
Няма начин в Алиекспрес да няма.

Общи условия

Активация на акаунт