Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 582
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • волно калдъръмче
Какви цветоулавящи кърпички използвате? По колко се слагат за една пералня 5 кг. пране? Има ли някави тънкости при използването им?

Имам много лош опит с тях, а за момента ми трябват заради едни червени дрехи. Червеното е много кьопав цвят. Няма как да събера една пералня червено, а ако ги пусна с черните, ще се засекат.

# 196
Аз съм с тези от дм.
2,3 слагам.

# 197
Никога не слагам повече от 1кърпичка. Но все пак не пера черно с бяло, например. Черно, със сиво, с кафяво. Имам няколко червени тениски, но съм сигурна, че не пускат и тях ги комбинирам с бежово, сиво, кафяво.

# 198
Не знам в коя тема да попитам, но мисля, че тук е подходящо. Случвало ли ви се е да извадите извън сезонните дрехи от гардероба и да се окажат с жълто петно. Петно, което не се изпира нито с белина, нито с препарат за петна. Появяват ми се както на бели, така и на цветни дрехи. Та въпросът ми е от какво се получават и дали все пак някой е намерил начин да ги изпере.

# 199
  • Mediterraneo
Аз купувам някакви английски кърпички, ама не защото са специални, а защото са големи и евтини. Режа ги на две половини, защото са наистина големи. Една половинка на една пералня.

# 200
Не знам в коя тема да попитам, но мисля, че тук е подходящо. Случвало ли ви се е да извадите извън сезонните дрехи от гардероба и да се окажат с жълто петно. Петно, което не се изпира нито с белина, нито с препарат за петна. Появяват ми се както на бели, така и на цветни дрехи. Та въпросът ми е от какво се получават и дали все пак някой е намерил начин да ги изпере.
На времето с една моя бяла памучна рокля се беше случило. После се случи с ръкавите на бяло яке. Няма спасение. Евентуално ти можеш да сложиш някаква украса ( да зашиеш перли във формата на звезда или детелина, да залепиш декоративна картинка - цвете, пеперуда, да избродираш нещо). Не виждам спасение иначе.

# 201
Имам едно леко пуловерче нежно лилаво с подобно петънце. След пране не се вижда, но един ден носене
и до вечерта се появява. Нямам спомен кога съм се сдобила с него, но така и не изчезна напълно.
Интересното е, че дрехата търпи всякакво пране без да си променя формата, но пък петънцето си
ме разиграва.

# 202
  • София
Купувам кърпички където каквото намеря на промоция.
Гаф съм имала с едни нови сини панталони и кой ме бутна да ги сложа в цветната пералня... Две кърпички, излязоха тъмно, тъмно сини, цялото пране беше синьо Joy

Червените тениски, които съм сигурна, че не пускат, за всеки случай пера с черното и тъмното. Там не слагам кърпички, червени са си.

# 203
Само ако нещо ме съмнява слагам две кърпички. Купувам от където видя - Джъмбо, Левчета, Лидл ...

На едно бяло яке с пух се бяха появили тези жълтите петна. След две химически доста избледняха, но не напълно. И по-натам не си спомням какво стана, май замина. Интересно ми е от какво са наистина.

# 204
За петната- оцет бях чела, че помага, също и домашен сапун.

# 205
  • София
А има ли рецепта за боцкащи пуловери?
Днес сложих един на щерката с малък процент вълна, но си боцка....

# 206
  • Пловдив
А има ли рецепта за боцкащи пуловери?
Днес сложих един на щерката с малък процент вълна, но си боцка....
Тънка блузка отдолу.

# 207
Нещо за фризер ми се върти в главата, май даже в тая тема тук ще да съм го видяла. Ама като не помня как беше и що беше...
Дано някой се сети и да помни повече подробности от мен.

# 208
Във фризер се слагаха мохерни пуловери, за да не падат влакна.

# 209
Първият съвет за боцкащ пуловер беше изплакване със содена вода - никакъв ефект.
После държах във фризер и си остана същото. Обаче той жестоко боцкаше и се отказах от него.

Общи условия

Активация на акаунт