Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 577
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Много по-безболезнено щеше да бъде, ако го бяхте занесли на химическо чистене. Срещу 18 лв. ми го връщат перфектно. Имам комбинирана пералня/сушилня, но не смея да си правя експерименти.

# 406
Извадих късмет и намерих работещ магазин, продаващ тенис топки. Та сега е втори опит, намерих още теми по въпроса, ще го сложа хоризонтално, с подплатата на долу, ще го "разчепквам" от време на време, ще го суша колкото трябва и после ако е необходимо ще му ударя един як бой

# 407
Стават работите, аз също нямам сушилня а пък веднъж импулсивно забърсах една такава парка в една втора употреба... Хареса ми моделът, изглеждаше чисто нова, залепна ми като да е шита за мен, абе от пръв поглед си я познах. Вкъщи я метнах в пералнята без дори да чета етикети... и като излезе приличаща на вестник с бучки тук-там, се сетих да погледна и видях че всъщност е с пух Grinning А си я бях изпрала даже със стандартен препарат и омекотител, за топки естествено не съм и помисляла, смятай на какво приличаше после.
Още си я имам тая парка, е вече поне я пера с подходящ препарат и пропускам омекотителя, бием се всеки път след като я изсуша, обаче иначе си е ОК. Слагам вече и топки, ама в сушилнята биха помогнали повече, в пералнята има разлика но и с тях пак се степва.
След като разбиеш пуха, го окачи някъде вътре на топло и сухо за още някое време, за да си сигурна че в неразбухнатите топки пух дето са били, не е останала влага. После може още малко бой ако прецениш.

# 408
Натка, то това направо на фитнес си прилича...😜

# 409
То не само приличаше, наистина голям бой се бихме Grinning
Ама пък не се отказвам от парката, много си я харесвам. Някой ден ще си взема и сушилня. До тогава ще ме стопля още преди да съм я облякла да изляза с нея, хубава разгрявка е след всяко пране Grinning
Ако бях я видяла още на място че е с пух, не знам щях ли да я купя. Но пък потребителката дето пита, вече я е свършила тая работа, викам да дам надежда че не е съсипана дрехата.

# 410
Аз редовно пера якета с пух на пералнята, без топки, без сушилня и нямам никакъв проблем.
Пера ги с течен препарат, после два пъти центрофуга, мятам ги на сушилника и докато съхнат от време на време ги разтръсквам на всички страни, докато бухнат съвсем.

# 411
  • Sofia
Има ли хитрина за събрала се дреха ?
Било е фин и мек пуловер,не мога да прочета състава какъв е,но видях,че е за ръчно пране на 30’.
Утре като я види Мм лошо ще му стане,но поне вината не е моя,той е сложил дрехите и само ме подканяше да я пускам пералнята.Станала е като за 6-7год.дете 🤣🤨🤔

# 412
Киснене с балсам за коса, омекотител или бебешки шампоан май се препоръчваше в такива случаи...

# 413
  • волно калдъръмче
Правих го скоро за една жилетка, не помага.

# 414
Добро утро момичета!Боядисах си чашките на  бежов сутиен от дънкова пола, търках не излиза.Има ли начин да махна петната от синия деним?

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 09:14 от Ernestina

# 415
Правих го скоро за една жилетка, не помага.
На мен не ми се е налагало да проверявам става или не, написах това, което са съветвали преди тук момичетата в такива ситуации. Но гаранции няма и явно е според дрехата...🙂

# 416
  • софия
От размер 6-7 г. няма сила на перилната индустрия, която да може да върне дреха към размер м+ за възрастен. Опитвала съм всичко възможно, което съществува в нета като идеи Simple Smile Само съм си загубила времето и усилията. Вероятно работят при по-малко свиване.
Ernestina, тези кърпички/прах са за обезцвутяване на боядисано пране, но дали ще свършат работа при бельото (което не е само памук), трябва да опиташ. Нищо няма да загубиш.

# 417
  • София
Добро утро момичета!Боядисах си чашките на  бежов сутиен от дънкова пола, търках не излиза.Има ли начин да махна петната от синия деним?

Не знам дали е разумно, но го пусни на 60С с прах за бяло и цветоулавящи кърпички.
( аз пера сутиени в пералнята в торбичките за пране, почти всички са дантелени, но ги пера на 40С)

# 418
Тези кърпички не са ли само за бяло пране? Но, ако алтернативата е бежов сутиен с петна  от дънкова пола, нищо не се губи май от проба...

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 22:39 от dolce miele

# 419
  • София
От едно пране едва ли ще избелее, но нищо не губи да пробва.

Общи условия

Активация на акаунт