Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 555
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Ползвали ли сте такива маркери за бели фуги?
Колко време трае избеленото ?

# 436
Привет, търся хитрина за почистване на обувки от естествена кожа от мухъл. Може ли да се отърва и от миризмата на мухъл?
От миризмата НЕ! Един грък, приятел на мм, който прави обувки ми беше изпратил подарък два чифта. Аз имам слаб и дълъг крак и се оказаха много удобни за мен. Едните бяха велурени, но ужасно миришеха на мухъл. Изпробвах всички възможни чути, прочетени и казани от някой варианти за да ги отмириша, дори накрая ги въртях в пералнята на яки програми, нищо не им стана, но продължаваха да вонят и ги хвърлих.
Явно самият велур още преди да се превърне в обувки е мухлясвал някъде, защото си бяха чистак нови без никакви следи от влага, само потресаваща за мен миризма.🤢

# 437
  • Пловдив
Наемодателя се оказа невероятен човек. Единственото, което каза е да сме благодарни, че не сме били вкъщи и не сме спали в този момент. Дори каза този месец да не му плащаме наем. Държи единствено да се изстърже чернилката от стените до бяло, защото след години ще му избива черно винаги. Материалните щети са диван, секция, паркета, климатик и доста скъп телевизор, който си беше наш. Хазяина каза да сложим най евтините неща, защото след нас ще хвърли всичко и ще прави основен ремонт на апартамента. Та и затова не ми се купува нови хладилник и пералня, защото той не държи на тях. Ще търкам утре и с магическите гъби. С доместос още не съм пробвала.  Някой пробвал ли е с фолио да облепи хладилник?

# 438
С фолио ще стане хладилника, а фугите можете да подновите лесно и сами с фуга от железарията и чифт ръкавици (понеже не съм майстор си мажа с пръст).

# 439
Хладилник не, само преди ремонта на кухнята, за около две години ми бяха облепени вратичките на шкафовете, самите те направени от някакъв измислен пресован материал, мисля, че го наричаха Гетинакс. Не мръдна фолиото. Не би трябвало да има проблем с облепяне на хладилник, даже би било по-лесно, защото повърхността е по-гладка. Внимавайте само да не остават мехурчета въздух, с шпатула се избутват към краищата.

Аз също съм за префугиране.

# 440
Някой пробвал ли е с фолио да облепи хладилник?
Старият ми хладилник, който изхвърлих тази година, беше облепен с фолио. Облепен изкара повече години, 10 и отгоре, отколкото бял, без да се налага да сменям фолиото. Купих го от практикер (фолиото).

# 441
Понеже заговорихте за фолио, а днес правих вратите на детския гардероб с лидълското от миналата седмица, но все още има доста ролки. 45 см на 10 метра за 12 лв.
А колкото до фугите, подкрепям да се префугира наново, не е трудно. Имам и маркер, но той е само за поддръжка, чудеса няма да свърши.

# 442
  • Г. О.
Може ли да споделите хитринки за изчистване на загоряло мляко върху печката? Няма махане, в чудо се виждам. Уж все го дебна да не кипне, но пак го изпускам.

# 443
Ползвали ли сте такива маркери за бели фуги? Колко време трае избеленото ?
Ми зависи колко често чистиш Smile То и от маркера зависи, има едни които "рисуват", стават бели фугите и после пак си почистваш като нормално, не е веднъж да мацнеш и после шапка на тояга. Може и други да има, ама без търкане няма да трае избеленото по никакъв начин.

# 444
Може ли да споделите хитринки за изчистване на загоряло мляко върху печката? Няма махане, в чудо се виждам. Уж все го дебна да не кипне, но пак го изпускам.
Ако печката е стъкло керамика, има специални ножчета за почистване.

# 445
Привет, търся хитрина за почистване на обувки от естествена кожа от мухъл. Може ли да се отърва и от миризмата на мухъл? С ужас установих, че имам 3 чифта обувки, които са в това състояние. И трите не са носени от много отдавна, но не са за хвърляне.
Първо ги изчистете хубаво с мокри кърпи например и после ги парфюмирайте с нещо. За мухъл се използва масло от чаено дърво разредено с вода, а също и разтвор от бял оцет и вода, само че не знам как ще се отрази на кожата. Ако не са много мухлясали просто ги почистете добре и ароматизирайте.

# 446
Дръжката на машата, от стояне е взела да лепне. Как да я почистя?

# 447
Предполагам, че не можеш. Тя едва ли е изцапана, а самата пластмаса е започнала да се разлага. Случва се с някои пластмаси. Даже да успееш да избършеш разложеното отдолу ще се окаже неприятно наранена повърхност. Може евентуално да се изшлайфа до здраво, ама трябва да се свали поне милиметър или два.

# 448
За фугите в банята в апартамента след пожар, бих предложила Саво, за мухъл. Той по естеството си е белина, и преди месец ме светнаха че мога и да почистя стари бели, но силно замърсени фуги. Но след това трябва добре да се проветри. И ако се пръска стената, непременно с маска и очила - че пада гадно към пръскащият.
Иначе ако някой има проблем с мухъл по боядисана стена, независимо дали е миеща се или не боята, едно напръскване по нея и след това стената става чиста - мухалът изчезва, а цветът на стената си остава непокътнат 😍

# 449
Дръжката на машата, от стояне е взела да лепне. Как да я почистя?
Почистете със спирт

Общи условия

Активация на акаунт