Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 575
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Sofia
Сега видях етикета със състава на пуловера- 100%кашмир 😤
Няма оправяне,пак е мекичък,но степан...ще го предложа на децата 🤔
Нарочно го бил сложил в пералнята,з-то му бил голям 🤨

# 421
Добро утро момичета!Боядисах си чашките на  бежов сутиен от дънкова пола, търках не излиза.Има ли начин да махна петната от синия деним?
Бях си оцветила едни бикини, които много харесвах. Те са жълти, а бяха порозовяли от една рокля, която не бях разбрала, че пуска цвят. Кърпичките за улавяне на цветове при мен не винаги действат. Вероятно зависи от наситеност на цвета, материя. Използвах това https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D … 6196?currency=EUR и се премахнаха оцветяването. Предупреждавам, че не става от първото пране. Около 20-тото изпиране оцветяването изчезна напълно.

# 422
  • волно калдъръмче
опитайте с това да премахнете оцветяването

# 423
Дъщеря ми се боядиса една тениска и я оправи с Вениш.

# 424
Оцветените неща не се чакат, ами се мушкат обратно в пералнята веднага за повторно пране с 2-3 цветоулавящи кърпички. Оставиш ли ги да поизсъхнат си търсиш после специализирани препарати и ако нещо проработи ...

# 425
Аз за моето оцветяване преди това пробвах с Вениш и с някакви хитринки от нета. При мен с другите неща не се получи.

# 426
Ластикът на една пижама ми е много стегнат и не е от сменяемите, а от зашитите и широчък.
Знам, че с времето и прането се разхлабва, но как мога по-скоро да го отпусна?
Гореща вода, ютия на влажно или сухо - това са ми идеите, но още не съм пробвала.

# 427
Ютията със сигурност ще го събере..
Пробвайте да го намокрите обилно и го разпънете някъде на по голяма ширина, колкото ви позволява ластика да се разтегли..и така за няколко дни...🙂

# 428
Аз ги слагам да поседят поне седмица нахлузени на облегалката на стол, но все пак зависи от размера и от стола 😄

# 429
  • Пловдив
Здравейте. Някой от вас знае ли как се почистват електроуреди, които са силно опушени? Стана пожар в апартамента, в който сме под наем. Уредите са здрави, но много черни. Хладилника е и шарен, защото беше облепен с магнити. По принцип налепите от пожар за мазни и почти всичко пада с обезмаслител, обаче тук не помага. Пробвахме и с циф, сода и оцет и си стои. Последен вариант ми е да го напръскаме със някакъв спрей.

Също така знаете ли как се чистят фуги на баня, които са черни от сажди? Черното от плочките го махнахме с обезмаслител отново, но фугите са на черни петна, там където се е стичала водата на пожарникарите

# 430
Привет, търся хитрина за почистване на обувки от естествена кожа от мухъл. Може ли да се отърва и от миризмата на мухъл? С ужас установих, че имам 3 чифта обувки, които са в това състояние. И трите не са носени от много отдавна, но не са за хвърляне.

# 431
  • Велико Търново
Мимси, ужасна е тази стихия, моля се никога да не разбирам точно колко!
Според мен, с меглио и после циф, би трябвало да се получат гладките повърхности. Пробвай с тези магически гъби също, не им знам марката, но във всеки магазин за дом потреби има от тях за по лев. Едни бели паралелепипеди са, 100 ги има някой тук, да снима и покаже. Дано успееш, час по скоро, за да не ти напомнят щетите за случилото се!

# 432
  • Пловдив
Циф и меглио не помагат. Черното все едно в попило навътре в бялото и го е оцветило. Имам такива магически гъби, ще опитам с тях още утре

# 433
  • София
Мимси, съжалявам много! Дано нямате твърде много загуби и проблеми с наемодателя след преживяването!
А за фугите предлагам нещо такова https://bauhaus.bg/marker-za-fugi-edding-8200/p/61676 ; май ги има във всички строителни магазини.

# 434
Благодаря Ви момичета за предложенията. Дано успея да махна петната.

Общи условия

Активация на акаунт