Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 722
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • гр.Варна
Лейди , не обичам чай и не пия обикновенно.Това е снимка от щерката от Богота,тя го пие там за справяне с височината.

# 151
  • при късмета
марулета, да минава безпроблемно до края. Само дето така я стресираха.
Калинче, аз имам и мой бенджамин, доста по-малък и много, ама много оплешивя. Между два дивана е, до вратата на хола към спалните и дивата котка минава през него на спринт от спалнята, към фотьойла в хола. Тя минава и през някого, ако е на дивана и изобщо не ѝ пука. Ама горкото растение, остана без листа. Моята приятелка ми даде нейния, защото свекър ѝ съсипва всичко, което има вкъщи. Вече забравя човека и полива саксиите по 3 пъти днеска, направо ги дави. Спасява си цветята раздавайки ги, но е много голям, никой не го искаше, а тя не искаше да го изхвърля. Събрах и зъврах няколко клона, да започнат нагоре да растат, че иначе и аз няма къде да го държа.
Не знам колко е на пари, старите собственици на апартамента имаха бенджамин, за който с жената специално се заговорихме, беше 10 годишен, до тавана и в диаметър почти 2 метра. Вадих листа от зад и под парното поне 2 години от него. Заради дългове към банка и ВиК беше запориран, та никак не им е помогнал финансово. 
Скрит текст:

# 152
Плами разкрих аз чая, че го има само в Колумбия /чичко Гугъл/ Laughing Интересен е.
Мако то и птиче да те "нацвъка" е на пари, ама не за всеки Laughing
Марулета много е готино да се приготвяш за бебе Kissing Heart За Кратун нищо не се наложи да купувам - той е много късно бебе, всичките ми приятелки и роднини толкова много се зарадваха, че ще си имам бебче и се започна едно лудо подаряване от момента в който разбраха Laughing Всички те, вече с порастнали деца се юрнаха да пазаруват бебешко LaughingLaughingLaughing Имах и цяла торба с различни биберони, а той така и не захапа никакъв - ни за вода/храна, ни залъгалка. Даже имах 3 помпи за кърма Laughing Много от нещата така си останаха с етикетите. Приятелка след няколко инвитро година по-късно получи пълен багажник подаръци.

Моята вечеря е ясна - вчера готвих боб, пекох пипер и свински мръвки на скарата. Боба се изяде, но от мръвките остана доволно и за днес, та ще направя само мишмаш - за мен и майка ще е основно, а за мъжете - гарнитура Laughing

При мен в 18,30 е тъмно, но въпреки дъжда имам светулка в градината Laughing

# 153
Славе, туята е хубава, докато е малка и кипра. При нас си бяха засадени на двора, докато не изсъхнаха. Ама това може и да не се случи.
Плами, какъв казваш е тоя чай?
Марулетке, дойде си времето. Още малко за по- сигурно и всичко ще е точно.
Лейди, тая светулка да я намачкаш и от мен.

# 154
За коката знам от една фотоизложба.Не сме пробвали.Дъщерята и зетят на нашия кмет бяха пътували по маршрут Аржентина,Чили,Уругвай , и ако помня Бразилия.И понеже зетят го  е страх от самолети ,пътували с кораби и всякакви други превозни средства.Преди две години тя направи събитие в едно много прилично заведение , от рода на пъбовете, и разказаха със снимки и жив разказ за това приключение.Та тогава научих за коката, че помага при височинна болест, младежът е дъвкал листата на растението.и това нямало нищо общо с кокаина.
     Много ми липсват такива събития сега,заради тоя ковид.Тогава беше много интересно,по Коледа,в две вечери , на по чаша вино и приятна обстановка.Те разказваха много увлекателно.Мисля , че са фотографи  , имат доста интересни пътувания. Зетят е австриец, но прекрасно се вписва в монтанската обстановка.

# 155
Привет дружки! Днес вече си е типичното мрачно киевско време...

Джейми, леко да минава! Стискам ти палци!

Славче, бях в Берлин. Сега чакам резултатите и според тях ще видя накъде да продължа. Като че ли съм си харесала Хайделберг.

Този чай от кока всъщност се прави от листата на растението. Нещо като зелен чай е. Имат много други продукти с листата от кока, дори и едни сладки. Дрогата се прави пак от същото растения, но от корените му по химически път.

Марулетка, зълвата ти от кой край на Украйна е? Ако ги сравнявам с немците, тук са зле с дисциплината, ама като знам какво е в БГ, тук е по-добре. Като цяло - източен манталитет, доста си приличаме. Ти пита ли я коя е тази подправка за месо?

Аз снощи правих дробчета по селски. За днес имам пилешка супа, та чак утре смятам да готвя. Гледах една много интересна рецепта с карфиол (от един турски ютюб канал е) и смятам да я направя.

# 156
Смърфи сподели рецептата де Stuck Out Tongue Winking Eye

# 157
Калинка, ето я:

https://www.youtube.com/watch?v=fmQ1sNwUk7k

Аз смятам да пропусна брашното, ще сложа пармезан или някакво режимно брашно. Но мисля, че търпи и други добавки.

# 158
Смърфи Kissing Heart ще се прави!
Ще заменя брашното с брашно от тапиока+моцарела, а джоджена с копър Grinning

# 159
Смърфи Kissing Heart ще се прави!
Ще заменя брашното с брашно от тапиока+моцарела, а джоджена с копър Grinning

В общи линии търпи много вариации. Може би ако се сложи кайма към зеленцучите, също ще е супер.

# 160
Етърва ми е от Харков. Живее в  Бг .Гледали сме снимки от Львов , Киев ,Харков, и други малки градчета - красота. По размери тя казва, че само пазарът на Харков е колкото нашата Монтана. За подправката съм забравила, но тя ми изпрати .Ако се сетя ,ще ги снимам - вкусно става месото, мариновано така. Уникални чайове ми носи от там - ароматни букети.Когато си ходи си знае - на нас с щерката чайчета.Тук съм търсила в руските магазини и във Варна в един украински , няма. Те го затвориха де.
    Тя знае  и се интересува от българска история много повече от повечето от нас. Говори български много добре и непрекъснато се учи и не се притеснява да пита и не се сърди,когато я поправим ако греши. Даже напротив, винаги ме пита Валечка, това на българский так?

# 161
Марулетка, дименсиите тук са мноооого по-големи от тези в България. В момента Киев и област по неофициални дании са около 4 милиона, демек 2/3 България, а е само един град. И да, много красиви места има тук. Киев и Лвов са ми любими, но си признавам, че не съм ходила из източната част, където е Харкив. Там са по-руско ориентирани обаче. Лвов до 1920 г. е бил част от австро-унгарската империя, казвал се е Лимберг. И центърът му изглежда като малко австрийско градче.
Да, и имат много чай, макар че кафето и кафеената им култура по нищо не отстъпват на италианската. Купувала съм техни марки чай и хич не са лоши. Но и при нас всичко става с пробата и грешката, няма кой да ни каже кое е хубаво и кое не.

Ох, тя ти била етърва, не зълва... Ама аз изобщо не мога да ги оправя тези роднински връзки и отнощения, хаха. Нито знам какво е зълва, нито етърва. Срам!

# 162
  • Бургас
Зълва,Смърфи е дъщерята на свекървата.Нещо като другото зло!

# 163
Нещо като другото зло!

JoyJoyJoyJoyJoy

Ох, добре, че моят е сам. Joy

# 164
  • София
Браво, бе, Славе, браво😁😁😁!

Общи условия

Активация на акаунт