Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Привет! Момичета,стиска палци на всички боледуващи! И аз бях нон стоп изморена.Изкарах го миналия ноември,преди една година.С начална находка на пневмония , два АБ , две седмици лежане в нас.Като дроб.И след това,цяло лято мрънкам,че ми е изморено.Обвинявах ММ , че не иска да отидем на почивка,че не ме оставят на мира да си почивам, а то от какво било.И да ,след първата игла имам някакъв прилив на енергия,или по-скоро умората значително намаля.Но забелязвам,че ставните болежки са по-чести от преди.
    Баща ми , в следствие на ковид,изкаран на крак, направи белодробна емболия.Благодарение на страхотните лекари в Плевен , сега се радваме един на друг.
    Аз работя,в процес съм на проучване на влаголовител за етажа на щерката.Няма да стане без.
   И те така.Ако някой ползва,отворена съм за мнения и съвети.

# 211
Марулетке, всички май вършат работа. Търси по- безшумен.
Шоколадко е сладък точно като шоколад.
Джейми, щом неразположенията от месечния цикъл са по- болезнени от ковида- според мен си ок.

# 212
  • при късмета
Джейми, и аз извадих "късмета" да цъфна докато бях болна. ПМС при мен е по-зле от самия цикъл, придружен с всичко, което си описала, главоболие и понижение на кръвното, а моето и без друго е ниско. А главоболието беше от седмици преди да се разболея, заради влагата, като се комбинират става нетърпимо.
Днес нямах много за вършене, та чакам шефа да си изкара последния час, да обядва и ще го изкарам да излезем малко.
Да похваля и аз рецептата, която беше пуснала Смърфи. Вчера си намерих челадинки на пазара и се сетих, че в предложеното от нея има гъби, взех карфиол, останалото имах и го направих. Много ми хареса. Шефа не пипа нищо зеленчуково, сготвени изобщо не ги яде, макар сурови да яде всеки ден и то всякакви, мъжа ми също го одобри, с изключение на това, че е без месо.
марулета, аз ползвам това
https://www.emag.bg/vyzduhoprechistvatel-gorenje-optiair-203m-jo … 03m/pd/D5S7HZBBM/  Не е влагоуловител, но съм доволна, има комбинирана функция за пречистване на въздуха и йонизация. Ако проблема е само влага, не мога да помогна

# 213
За влагоуловител си нямам идея... А защо е толкова влажно?

Ма ко - тази рецепта си мисля, че съвсем спокойно понася кайма или бекон. Наистина е много сполучлива.

Калинка - хубави подаръци си му замислила на Кратун. После (след като я подариш, де) да покажеш папката.

# 214
  • при късмета
Понася и нещо месно, наистина, ама и за мен нещо постно да има от време на време, за тях, ако искат има предостатъчно колбаси обичайно. Аз мога да мина и без тях. Малко са нещата, които всички ядат постни, единствено зрял, зелен боб и леща, всичко друго е с месо или кайма. От време на време ги "тормозя" с ориза за пълнени чушки, като ги направя без кайма и задължително се съобщава от шефа, че следващия път трябва да има. Зеления боб като го питам с месо или без, казва без, ама като му сипя пита какъв колбас има Joy

# 215
Смърфи, ми не знам. На едната стена изби лека влага. Вчера дъщеря ми  пра дрехите на бебока, някои от тях не стават за сушилня. Все си мисля, че ще има и други такива занапред. Ако се слага вътре върху радиаторите нещо, пак става конденз. Не е кооой знае колко, но има. Навън не става да простира през зимата, защото на съседите комина е по-високо от нашата тераса, горят само въглища и всичко се усмърдява или се набиват сажди. Особено когато налягането е по-ниско. Живеем в къща, в квартал от селски тип и всеки се топли на твърдо гориво.
   Затова си мисля, че няма да е зле да имаме такова нещо у дома.

# 216
  • София
Мими твърди, че много се фукам, ама Как иначе, не мога😁😁😁
Най- новият и подкаст.
Тя твърди, че не я влече говоренето пред микрофон и камера, много повече и харесва, докато подготвя, пиле нещата. Гласът и е доста не уверен, но е по добре от предния път.
https://scoolmedia.com/stapka-nazad-ep-8/

Марулетке, ти имаш ли фейс?
Май само твоят нямам, ако ме щеш за приятелка, де😁😁😁

Ние сме на, село. ММ цяла, седмица почти денонощно на работа, събота и неделя пак ще е в режим Стелт😁, та казал на шефа, че днес си взима отпуск, зеЬето не може да чака.

# 217
  • София/Севлиево

Здравейте от мен и моите момчета.Поизгубих се,но ви чета.Всички сме добре,някои недоспали,ама всичко е точно Simple Smile
Бързо оздравяване на всички болни.
Марулета,защо да не стават някои неща за сушене в сушилня?Ако има бебешка програма спокойно слагайте всичко(и мен ме бе страх,но се оказа,че всичко с дрехите е наред,че е и по-щадяща програмата и почнах и нашите дрехи да суша на нея).

# 218
  • София
Ооо, сладурчовци! ❤️❤️❤️

# 219
Марулетка, ясно! Аз се родих със сушилнята. Ели е права обаче. Защо да не стават за сушилня дрехите? Аз всичко слагам в нея, но винаги избирам някоя деликатна програма. Новите модели сушилни са доста високотехнологични. Не ми се е случвало да се стесни или раздърпа нещо.
Но ако се простира вътре, да, задължително ще трябва влагоуловител. Ама от такова чудо нищо не разбирам.

Ели - големи сладури!  Kissing Heart

Вале - браво на Мимето! Hug

# 220
Вале, гледах. Поздравления.
Единствена градивна критика от мен- много наивно/детско гласче. С практика и самочувствие ще го пребори.
Ели, чудни момчета си имаш.

# 221
  • при късмета
Ели, много са сладки Kissing Heart
Вале, кажи на Мими, че ще се фукаш пък, има защо

# 222
Вале, как няма да се фукаш ?! И аз слушах подкаста/боже,какви нови думи/. И на мен ми се струва, че гласчето е неуверено, но това се преборва с опит и рутина. Браво на детето!
   Имам сушилня,но някой неща на етикета е указано,че не може в нея.Обаче аз казах на дъщеря ми да остави две-три дрешлета  въпреки това,за да видим.Нищо им няма.Нямам бебешка програма,но има една за деликатни материи и ползваме нея.
   ЗА простиране постоянно вътре - в никой случай,но така инцидентно,или ако се наложи нещо спешно. Но излиза влага над вратата в коридора.Абе харесах три , пратила съм на зет ми да ги погледне и да каже.
     Ели, много са ти хубави момчетата!!!!!

# 223
  • гр.Варна
Марулетка имам тези двата и работят без отказ .
Ели да са ти живи и здрави момчетата, пу пу

# 224
Добра вечер!
Ели прекрасни са ти момчетата Kissing HeartKissing HeartKissing Heart
Вале имаш пълно право да се фукаш!!! Мария е Gift Heart
Марулета аз съм с влагоуловител с бая мощност, че е за голяма квадратура.  Има и програма за сушене на дрехи. Нямам сушилня, обаче дрехите за 1-2 часа са готови. Иначе при нас влага да искаш Laughing за 24часа изпразвам 5+литра вода....Има филтър с активен въглен и HEPA филтър: може да отстранява прашец, да отстранява животински косми в големи помещения (до 55 кв.м)

Това е моя с всичките му характеристики
https://www.appliancesdirect.co.uk/p/desd9l/electriq-desd9l-dehumidifier

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 19:16 от Ladybird_

Общи условия

Активация на акаунт