Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 51 186
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
"скъса си дрехата" LaughingLaughingLaughing
Смърфи предполагам знаеш, че "черен петък" в Англия не е като в САЩ! Не очаквай кой знае какви намаления, ако изобщо има. Тук големите, драстични намаления са януари-февруари. Тогава наистина има жестоки попадения.

# 496
  • София
Ха ха, Смърфи, ние в Северозапада го ползваме често. Нещо като Оскуба си косите, оплаква се. Иначе буквално-Скъса си дрехите.

Фло, благодаря. Усещам неглижиране и у него, и у останалите. Аз и ММ ще се включим с рогата май.

Това са портокалови сладки, дами.
Някоя от вас да е правила сладко от портокали?

Марулетке, пий нещо и ще ти просветне. Утре ще си тип топ.

Баба Яла, не мога да кажа точно колко ще отиде, досега плетях за нас и въобще не съм правила сметка, ползвах и остатъци. Сега съм изплела 40см и на база на изхарченото мисля ще отидат поне 6 чилета за цялото.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 11:23 от Валенцето

# 497
Вале - няма време и място за неглижиране! По най-бързия начин трябва да се направи тънкоигленна биопсия от можещ уролог. След това е всичко останало.

# 498
Ха ха, Смърфи, ние в Северозапада го ползваме често. Нещо като Оскуба си косите, оплаква се. Иначе буквално-Скъса си дрехите.

Фло, благодаря. Усещам неглижиране и у него, и у останалите. Аз и ММ ще се включим с рогата май.

Мерси за превода, Вале! И аз горе-долу така си го натъкмих. Joy
В Бургас има нещо подобно: "извади го от обувките/чорапите", ама си е модерен лаф.

И направо вади гьостерицата и ги подкарвай към София. И дано е нищо притеснително! Hands Pray

Сладко от портокали не съм правила, то аз и какво ли сладко съм правила изобщо, но съм яла в Гърция. Те там са майстори.

Калинка - то тези столове ги дебна от две години и никога не са имали намаление, ама надеждата последна си отива... Joy

# 499
Не знам дали знаете, но в Англия "мармалад" /Marmalade/ се нарича сладкото от портокали Laughing Другите сладка са jam LaughingLaughingLaughingLaughing Никога не съм правила, но в магазина има разкошни.

Смърфи не знам къде ги гледаш столовете. Ние за мебели следим определени търгове, но трябва да се отиде на място/само някои са с онлайн наддаване/. Има страхотни попадения на нищожни цени.

# 500
Калинка, брандът е американски, но си имат и английски сайт. Може и магазин да имат някъде из английско. Там ги следя, ама те и в Щатите не ги намалят.

# 501
Пих нурофен и парацетамол. Ходих си до нас за два часа, малко полежах, позадремах. Ще мине, предния път бях доста по-зле. Гадно е, че не мога да си остана у дома , няма кой да ме смени на работа. С тоя ковид  още миналата година понамалихме работещите и сега сме "незаменими" , аз и ММ/шеф. Знам, че не можем да изкараме дълго така, но в момента това е положението.
    Синът поемаше част от работата,но нали вече работи на друго място....Той днес е почивка,но от 13.30 е на урок по англ. език , от 17 .00 ч  има час за фризьор.
    Валетата са корави , ще се справим.
   Много съжалявам,че в Бг няма такива гаражни разпродажби, като в чужбинско.Бих си купувала , а и бих продавала.

# 502
Марулета - в Англия има определени поляни, където предварително се обявява ден и час за "продажба от багажника" - веднъж ходихме и няма да повторя Laughing
Иначе има навсякъде charity shop - това са "дарителски" магазини - хората даряват всичко - от книги, дискове през дрехи и обувки до мебели. Вътре работят доброволци/без заплащане, само управителя е на заплата/ и са към различни благотворителни организации - за възрастни хора, за деца в нужда, за изследвания за рак и т.н. Съответно дарените неща се продават на символични цени. Там има и много нови неща, защото даряват и магазини. Аз съм си избрала да дарявам за "въздушните линейки" - там нося всичко, което е купувано "по грешка", облечено веднъж, дошло нещо различно от очакванията ми, прочетените книги и т.н. Основно от там купувам книги  - 5 за лев и после им ги дарявам.
Пък търговете са за нови неща, но от минали "колекции" Laughing

# 503
Ееее, Лейди, как ми разби романтичната представа за съкварталска социализация.

# 504
Съкварталската социализация тук се осъществява в кръчмата Laughing Дните са тематични - ден с караоке, ден с бинго, ден с викторина и т.н.   LaughingLaughingLaughing Иначе влизаш в кръчмата - играеш шах, разни настолни игри - абе кръчмата е клуб по интереси. Важно правило е - всеки да си знае кръчмата и в никакъв случай да не ходи в друга LaughingLaughingLaughing

Да ви покажа как чинно си чакаме часа за бясна ваксина, че чакалнята беше пълна с котки Laughing

Иначе размера на Шоколада е впечатляващ LaughingLaughingLaughing

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 16:34 от Ladybird_

# 505
Ангелче съболезнования за познатия ти.
Ваксините момичета леко да изкарат деня, моя колежка така беше заредена с Нурофен и искаше симптоматика, имаше я и определено това нашето не го усети, реално ние трите с другата колежка, с която заедно боледувахме най- много общуваме, разбира се при стриктно спазване на мерките. Те днес всички това повтаряха. Ходих да си нося болничния. И до мола се отбих, купих си купи защото миналата седмица си счупих последната. Та сега в ИКЕА има купи, които ме устройват на много изгодна цена 2 лв.
От там през рибната витрина в Кауфланд и днес сме на риба и картофена салата.
За утре има и от вчерашната супа и малко риба така че само салата трябва да измисля. Мъжът ми е на работа и аз ще съм почивка у дома.

# 506
  • в сърцата на децата <3
Абе момичета, в хотелите със самонастаняване трябва ли сертификат? На кого се предполага, че ще го показваме? Нещо не мога да се ориентирам трябва ли изобщо за хотел или не... В първоначалната заповед пише, че трябва, от преди няколко дни ми излиза новина, че вече не трябва?

# 507
Какво е хотел със самонастаняване?

# 508
  • в сърцата на децата <3
Ключалката на апартамента е с код, който ти пращат в часа, от който можеш да се настаниш. Няма рецепция или ако има - не си длъжен да минаваш през тях. Обикновено апартхотели и частни домове са с такива.

# 509
Ами тогава какъв сертификат искат? По-скоро, ако дойде внезапна проверка, ама това пък хич не го вярвам.
Виж, в чужбина може да искат да го регистрираш някъде или да оставиш копие, ама в БГ изобщо не я виждам тази работа.

Общи условия

Активация на акаунт