Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 745
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Ужас... много неприятно...

# 196
Ма ко, като спомена "количка", да кажа, че в нашия град много инвалиди се движат с електрически такива и изглеждат доволни. Струват ми се една идея по- модерни и ефективни за млад мъж.

# 197
Добро утро.
Тази сутрин съм с нова екстра пълна липса на обоняние и частичен вкус. Различно е, писала съм от повече от 8 г това е нещото, което ме мъчи, но определено това е различно.
Вале при вас как беше ? Имам познати след повече от половин година не се е възстановило.

# 198
  • София
Добро утро!
Джейми, никой от нас не загуби вкус и обоняние.
Но и при мен доста познати не си го възвърнаха с месеци.
Обаче, ако мога така да, се изразя, това да ти е проблема. Чела съм, че вкус и обоняние губят тези, които го карат по леко.
Иначе как се чувстваш?
Следи за умора. Аз имах само един ден температура, нямах никаква кашлица и хрема, но имах ужасна умора. И на 7 ден на снимката лъсна пневмония.
При все, че не беше тежка пневмония, се наложи 20 дни да пия АБ. Мога да кажа, че чак към май месец си възвърнах нормалния ритъм на тялото. Това са 6 месеца по късно.

# 199
Джейми, кой ден ти е днес?
Вале, при теб умората беше постоянно или? В какво се изразяваше?

# 200
Добро утро, добро утро, ами кафето къде е? Stuck Out Tongue Winking Eye

Джейми, знам, че витанини от Б групата помагат за обонянието и вкуса.  Но понякога трудно се възстановяват.

Вале, сестра ми и тя беше като теб. Уж по ковидските стандарти го изкара средно тежко, но месеци наред след това все се задъхваше и се уморяваше бързо. Направо живна като си сложи ваксината. Може и съвпадение да беше, де.

При нас работата е като в песента на Тодор Колев: Ха, и след мъглата пак мъгла... Нищо се не вижда навън.

# 201
  • при късмета
Добро утро!

Джейми, да, дълго време има липса на обоняние. Малко са около мен, но всеки казва, че е било дълго след като се е оправил. Аз не съм губила, но и критерии не съм, защото всички тестове бяха отрицателни. От всяко белодробно преболедуване е бавно възстановяването. Аз влача кашлица м/у 2 и 4 месеца само от бронхит. Важното е да се чувстваш горе долу добре.
Докато се натуткам Смърфи сложи кафе

# 202
  • София
Мария, постоянна умора, да. Аз я отдавах на нервите ми, на притеснението. Но не беше от това и снимката го показа. Постоянно исках да лежа. Постоянно.
Смърфи, световната научна общност препоръчва за хора, с пост Ковид именно ваксинация, защото тя повлиява чудесно точно тоя синдром. Реално и аз се ваксинирах през май и след това се оправих. А според лекарските стандарти съм го карала леко към средно.

# 203
Охо, взимам от кафето на Смърфи и открадвам бисквитката от Ма ко.
Вале, благодаря за разясненията.

# 204
Смърфи, световната научна общност препоръчва за хора, с пост Ковид именно ваксинация, защото тя повлиява чудесно точно тоя синдром. Реално и аз се ваксинирах през май и след това се оправих. А според лекарските стандарти съм го карала леко към средно.

При нея снимката на бял дроб не показа нищо, а тя е и астматичка. По същия начин беше - уж леко към средно, ама каза, че така никога не е боледувала. Обоняние и вкус не беше губила или по-скоро за точно един ден, когато носът й напълно се е запушил. Последващите изследвания също нищо не показаха, демек уж не е имала дълъг ковид, ама месеци минаха, докато се почувства, както преди. И сега като казваш това, явно ваксината й е помогнала. Hug

# 205
Днес ми е 5 ден от теста. Днес кръвното ми отново е по- сериозния проблем, в добавка и МЦ които е причина за кръвното, отделно и съпътстващото главоболие.

# 206
Джейми, шоколад и кока кола за кръвното дали няма да помогнат? ЛЛ какво казва за това кръвно? Има ли го като симптом на ковид?

И като казах Шоколад, какво ли прави английският ни Шоколад? Chocolate Bar Wink

# 207
Добро утро!
Джейми стискам палци всичко да мине безпроблемно! За сега е по-важно да стабилизираш кръвното, а обоняние и вкус ще тренираш по-късно. Как са децата?
Моя Шоколад е щастлив Smiley Вчера ви четох през телефона, ама хич не умея да пиша през него...... водихме майка до големия град за бустер, че по нашите села разтуриха ваксиналните центрове. Аз и мм сме на бустер в края на този месец. Ваксината за грипа я отметнахме вече.
Дойде поръчката на Шоколада - нов нагръдник, че стария му умаля - точно като човешките бебета Laughing
В големия град поизръчкахме магазините - аз и майка се сдобихме с панталони, а на Шоколада купихми еленов рог за гризане - това е най-любимото нещо, което сме купували Laughing

След малко ще го водим за последните ваксини, после ще ходим до няколко мебелни магазина, че искам нов диван за хола....
Бъдете здрави Kissing Heart

# 208
Шоколадко ми се струва много порастнал. И пак си прибрал играчките при него, хаха.
Калинка, вие хубаво се сдобихте с панталони, ама на Кратун какво купихте? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 209
Кратун е стъкнат за сега Laughing За него купих много хубава папка /поне по мое мнение/ от кожа и писалка. Това ще е подаръкът му за Коледа. За рожденния ден ще получи зимно яке/това е първото му Laughing/ и маратонки.

Общи условия

Активация на акаунт