Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 552
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ее, като си купиш апартамент, не правиш ли ремонт? Не купуваш ли мебели? Кой очаква, че една къща, каквато и да била, не се нуждае от подръжка? Трябвало да се ремонтира нещо си след 10 години? Ами аз в апартамента си правя на 5 години освежаване. Каква е разликата между плочи пред жилищен вход и тези около къща - едните не се ремонтират никога, а пък в къщата ще трябва...Да снимам ли повечето жилищни сгради около нас в какво състояние са като фасади, общи части, подходи към гаражи?

Какви са твоите очаквания и изисквания от една селска къща?

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 16:23 от gadamer

# 166
Ее, като си купиш апартамент, не правиш ли ремонт? Не купуваш ли мебели? Кой очаква, че една къща, каквато и да била, не се нуждае от подръжка? Трябвало да се ремонтира нещо си след 10 години? Ами аз в апартамента си правя на 5 години отвежаване. Каква е разликата между плочи пред жилищен вход и тези около къща - едните не се ремонтират никога, а пък в къщата ще трябва...Да снимам ли повечето жилищни сгради около нас в какво състояние са като фасади, общи части, подходи към гаражи?
Освен първоначалния ремонт, Gogo има предвид и текущата поддръжка. Не може да се сравнява поддръжката на апартамент с тази на къща. Второто е по-трудоемко и скъпо.

# 167
Да питам,не ви ли е някак си неуютно с висок 4+ метров таван? В замък бива,ама в средностатистическа къща или старият блок до народният театър "Иван Вазов" не.

Моля те, кажи ми, че не наричаш тази сграда "старият блок"!

# 168
  • Отвъд алеята зад шкафа
Разбира се. Това значи ли, че хората не живеят в къщи?

Нямам никакъв проблем с високи тавани, високи прозорци, високи врати, емпорета, френски прозорци, открити стълбища. Даже предпочитам. Но в БГ е абсолютна рядкост. Освен в някои сгради, като "стария блок" до Народния театър 🤣

# 169
Много ми е уютно с 4 м височина, обожавам високите помещения, има въздух и елегантност.
И огромни прозорци също.

# 170
  • София
Ами аз бих се помъчила с четириметровите тавани на Гендович...
Даже съм готова и на северно изложение в тая сграда.

# 171
И 4 м таван за какво ми е, да не може да го отоплиш и топлината да бяга горе и все едно си в музей. То е преценено, от 2.6 до 2.8 м

# 172
Високите тавани са за дворци, или за жилища в тропиците и екватора. Там е полезно топлият въздух да бяга нагоре. В студените страни е непрактично.

# 173
Е, тази къща от обявата, както и къщето на баба ми, са по-ниски от 2,50 м. Даже още по-лесно се отопляват.

Жилищните етажи не ми се виждат да са 4 м., ама може и да греша.
Иначе за тези, които познават стара София или просто харесват архитектурните бисерчета тук-там в нея, ето един линк. Може да се ползва и с образователна цел, за това кои са били инвеститорите и кои - архитектите на тези бисери.

https://www.obekti.bg/chovek/starite-kshchi-na-sofiya/page/0/1

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 17:17 от man_darin_ka

# 174
Доста години съм живял на 3.60 и си е перфектно да ви кажа.

# 175
А аз на 3,25 и не беше перфектно. Единственото предимство е, че човек може да си пусне висящи полилеи където иска. Иначе е ненужно разточителство.

# 176
Ако приложим същия аршин, както за големите къщи с басейни и т.н. в полите на Витоша, за които се казваше, че който може да си позволи такава къща там, няма проблем да си отоплява и къщата, и басейна, да си наеме слугинки за чистене и фирма за поддръжка на двора, по същия начин трябва да разсъждаваме и за такива къщи/апартаменти - който може да си ги позволи да ги купи, може да си позволи и да ги отоплява.
А между другото, къщата на Гендович (според инфото в нета) е първата в София със собствено парно. Оказва се, че и парното отопление не се е появило 50-60 по-късно.

# 177
Да питам,не ви ли е някак си неуютно с висок 4+ метров таван? В замък бива,ама в средностатистическа къща или старият блок до народният театър "Иван Вазов" не.

Моля те, кажи ми, че не наричаш тази сграда "старият блок"!

Добре,не е блок,а билдинг. Laughing

# 178
Високите тавани се отопляват ефективно с подово и/или вентилатори на бавни обороти които да връщат топлината надолу или с окачени на тавана.

Нов ап в София е много по-добре от тази къща. Пък с парите от наема си наемай каквото решиш.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 20:20 от Gogo1979

# 179
Ох, на мен пък много ми харесват високите тавани. Ходила съм на гости в един друг "стар блок" до народния и се влюбих Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт