Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 549
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
Дори да ги узаконят всички останали проблеми си остават - паркоместа, изложение, отстояние итн...

Аз съм жив пример че може и си закупих паркомясто, така че не за всички ателиета важат мерки или проблеми по калъп, за отстоянието пак не ме разбрахте явно, това за 3 метра е прецедент и не важи за всички, няма кооперации само с ателиета наясно ли сте с това, ателиета има в почти всеки нов блок и са минимум, обясних защо, но явно си говора на вятъра.

# 151
А изложението как ще си го купиш?

# 152
  • София
Паркоместа не смятам, че са проблем. Тези, които сме гледали все в цената влиза и паркомясто.
Ето един от трите, който ни предлагаха: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16159370166515 … k=79rg1t&f1=1

На един и същи етаж са в един и същи блок.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 14:09 от I.R.

# 153
Дори да ги узаконят всички останали проблеми си остават - паркоместа, изложение, отстояние итн...

Аз съм жив пример че може и си закупих паркомясто ...
Паркоместа се изискват и за ателиета. Това отдавна е променено. Остават другите пречки, като изискванията за изложения север, североизток, северозапад, което е причина да виждаме странни аркитектурни решения със скосени сгради, все едно ги е пректирал някой дрогиран.

# 154
А изложението как ще си го купиш?

Какво му е на изложението и на прозорците Simple Smile

Ти ако можеш всички екстри и цена добра ела ми се обади

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 14:31 от queenn

# 155
Добре queen.  Ти си най-големия тарикат с ателие.

# 156
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ей тук много подробно се разглежда законовата рамка на ателиетата:

https://news.lex.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D … %BD%D0%B8-%D0%BD/

Само да допълня, че в момента банките оценяват осезаемо по-ниско при отпускане на кредит, ако площта е ателие, със статут на офис и т.н.

# 157
Добре queen.  Ти си най-големия тарикат с ателие.

Нито съм тарикат нито се фукам, тарикат е лоша дума, искам да не стресирате хората или да не дрънкате глупости по теми с които не сте наясно и компетентни с негативизми, кой каквото иска или му позволяват състоянието и финансите  това ще си вземе , вас ако слуша  човек трябва само над 100 кв южен на Витошка или в Париж на Шан-з-Елизе с гледка към морето на ривиерата  Satisfied

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 14:38 от queenn

# 158
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ей тази къща много ми беше допаднала, вчера беше активна, днес - запазена:

https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-kashti/imot-76884-kasht … ntent=Crsl-Single

# 159
  • София
Къщата изглежда НЕВЕРОЯТНО. Чак бих се замислила да се изнеса от София Grinning

# 160
Кое й е невероятното? Стара къща, закърпена. Постоянно ще има работа по нея и ще гълта пари, особено ако мъжа не го бива в ремонти. Иначе ако е на добра локация/село около Боровец, цената бива за това което предлага. Плевнята от страни иска як ремонт иначе скоро ще падне. Дувара е керпичен, неизмазан. Къщата вероятно е с каммени основи и нагоре керпич със саниране. Външни стълби за 2рия етаж. Етажите са гредоред и ще скърца яко. Навън околко къщата настилките са цимент, който се рони и трябва да се залива на ново на всеки 10г. Ако парното не е направено като хората, ще се бере големи ядове.
Като цяло си заслужава парите, за това което представлява като двор, РЗП, уреди/техника, ремонти и обзавеждане, стига човек да му се занимава със селски живот и да се подготви за постоянни пипвания и ремонти.

# 161
  • София
Гредите, камъкът - ОК. Цената да приемем, че е ОК без да познавам селото и да знам как е откъм достъп, магазини, аптека, вода и т.н.
Ам друго кое ви хареса? Такава каша от стилове, несъвместими.
Паркет, баня, мебели - всичко се блъска в първоначалната идея.
Gogo, 2018 е строена.

# 162
Да питам,не ви ли е някак си неуютно с висок 4+ метров таван? В замък бива,ама в средностатистическа къща или старият блок до народният театър "Иван Вазов" не.

# 163
  • София
Кое й е невероятното? Стара къща, закърпена. Постоянно ще има работа по нея и ще гълта пари, особено ако мъжа не го бива в ремонти. Иначе ако е на добра локация/село около Боровец, цената бива за това което предлага. Плевнята от страни иска як ремонт иначе скоро ще падне. Дувара е керпичен, неизмазан. Къщата вероятно е с каммени основи и нагоре керпич със саниране. Външни стълби за 2рия етаж. Етажите са гредоред и ще скърца яко. Навън околко къщата настилките са цимент, който се рони и трябва да се залива на ново на всеки 10г. Ако парното не е направено като хората, ще се бере големи ядове.
Като цяло си заслужава парите, за това което представлява като двор, РЗП, уреди/техника, ремонти и обзавеждане, стига човек да му се занимава със селски живот и да се подготви за постоянни пипвания и ремонти.

Примерно, че е в доста по-добро състояние от 3 стаен апартамент в София Simple Smile И това е ясно, че като имаш къща винаги си има работа по нея.
Иначе влизате и си я правите вътре както на вас ви харесва в даден момент, но е готова да се нанесеш.

# 164
2018 другия път. 2018 е ремонтирана, иначе къщата си е от времето на баба ми като е била малка. Обзалагам се че е била една порутена съборетина, която е ремонтирана от до всичко.
Има огромна разлика между поддръжка на 10-20 годишна къща и поддръжка на 50-80 годишна къща. Като неотложни ремонти веднага мога да кажа измазване плевнята и оправяне на покрива й, измазване на дувара понеже метереологичните условия го изронват и ще падне по някое време. Хубаво би било и някакви външни настилки по цемента отвън да се сложат. Това си е един добър проект за 25-30хил лева. Ако искаш и да обзавеждаш на ново ще седне скъпичко. Но най-важното нещо е да се провери парната инсталация дали е читава, щото с тоя висок таван може и да студувате.

Общи условия

Активация на акаунт