Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 839
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
Еми то си пише - до Вита.

# 406
  • София
То и преди ми е пишело на обяви в кв. Дианабад ама отиваме във Витоша Wink То много неща може да пише, но докато не отиде да види много да не вярва на писания особено щом ще се ръси с такава сума пари.

# 407
Задължително на място да се види строежа. Да се види/разбере кой е инвеститорът, Ера са просто агенция, посредници. Изложението било изток, ама не е точно така - има изток, север и запад. Лафове ангро.
На пешеходно разстояние до Зоопарка и Токуда.

# 408
На мен ми е прекалено северен, че е и крив, което са си проблеми с обзавеждането после. Но има още много неясноти.

# 409
И за мен би било проблем, че е почти изцяло северен. На изток има едно прозорче и малка тераска, колкото да изпълни изискването да не се води ателие. Но целия хол е само север, което е тъпо, и спалните са на изток, което пак е тъпо (не обичам да ме напича сутрин от рано докато спя). Ако бях аз щях да обмисля да разменя местата на спалните и хола - да обединя спалните в хол, а хола да го разделя на две за спални.

Освен това наистина е много важно да се види точната локация, защото "до мол Парадайз" означава Кръстова вада или Витоша, които не се славят с перфектните улици и отстояния. Ако пък е близо до Черни връх означава шум и прах - това го говорихме вече наскоро.

# 410
Пише до Вита... т.е. ясно е къде е. А иначе - чист въздух в София няма никъде.

# 411
За отоплението нещо са се омешали- то на ток, то на газ, пък и подово и помпа....
Не, само с ТЕЦ ми е критерий при търсене и оценка на имот.

# 412
Здравейте отново, след разговор с брокера се оказа, че понеже предишната сделка е била скоро, с цел да се спести данък печалба, собствениците искат да продадат имота на данъчна оценка, която е 50% от реалната цена.
Казаха, че останалата сума може да се пише като СМР, заверено пред нотариус и да се плати през банката, т.е. нищо на ръка.
Мен лично ме притеснява да вляза в такава сделка, защото мисля, че ако нещо се обърка и след време трябва да се развали сделката, много тръдно ще мога да търся тези 50%, които са писани, като СМР.
Какво мислите вие, правили ли сте подобно нещо?

# 413
  • София
То хубаво СМР, но те имат ли правомощия да извършват такива? Фирма ли са, лицензиран майстор ли са?
Освен това зависи от сумата, имаше някакъв праг, над който се минава по ДДС, което пак няма да им е изгодно, защото пак ще плащат данък.
Иначе има вариант остатъкът от сумата да се пише за обзавеждане, но и тук зависи от сумата поради горната причина ДДС.

# 414
  • Вече на светло в София
Да ви попитам. Може ли да се даде копие на скица от кадастър за селски имот на евентуален бъдещ купувач? Има ли някакъв риск за продавача /собственик на имота/?

# 415
  • СИ

Да ви попитам. Може ли да се даде копие на скица от кадастър за селски имот на евентуален бъдещ купувач?

Официално, не.

# 416
Мисля, че тя друго питаше - дали е безопасно тя самата да я предостави на онези скицата.
Според мен без това няма как да стане сделка - онзи няма да купят котка в чувал. Евентуално може да се изтрият разните обяснения отдолу (номер на НА и прочее, ама те се вадят).

# 417
  • Вече на светло в София
Да, питах дали аз като продавач мога да предоставя копие от документи на евентуален бъдещ купувач. Черна станция ме е разбрала. Май няма опасност, щото оригиналите са при мен, ама знам ли?

# 418
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може копие от скицата.

# 419
  • СИ
Можеш да дадеш копие на потенциален купувач. Те тия които въртят измами с имоти, не им трябват копия.

Общи условия

Активация на акаунт