Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 833
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
  • София
HriEmS, аз като купувам за под наем винаги мисля дали бих живяла в имота. Ако не ми харесва - как бих привлякла сериозен наемател?
За перспективата и метрото - това са брокерски/инвеститорски/ похвати. За да е лесно даването под наем - търсете нещо на обживяно вече място. Поне да сте направили каквото зависи от вас.

# 616
  • София
Моля за съвет, може би е обсъждано, но за какво да внимавам при покупка на ипотекиран имот?

# 617
Нахлувам в темата и аз. С приятеля ми започваме да търсим да купуваме апартамент в София (южните квартали). В момента живеем във Витоша и за под наем става, особено предвид че си имаме и гараж, но в никакъв случай не желаем да купуваме имот там. Не мога да си представя да бутам бебешка количка по тези улици (улици, защото то тротоари няма, тротоарите са паркинг) и да няма наблизо парк, където да си разхождам детето.
 Всъщност, в момента момента търсим двустаен, който в последствие да даваме под наем и да закупим по-голям. Много се отплеснах, но исках да ви попитам какво мислите за квартал Малинова долина? На мен не ми харесва в момента, далеч е от всичко, некомуникативно е на този етап и няма градски транспорт. Имотите там са на доста сносни цени и всички ми казват да гледам в перспектива, там щяло да има метро и тн., но за мен мислене в перспектива е в следващите 5 до 8 години, а не мисля че до тогава ще има метро там. Та, интересно ми е вашето мнение?

Щом не ви харесва не го мислете. Търсете другаде.

# 618
Малинова долина за мен е ужасно некомуникативен, неуреден и мръсен квартал. Живяла съм на ръба на Дървеница и Малинова и никога не бих се върнала да живея там. Без кола сте за никъде. Метро следващите 10 години не чакайте, ако въобще някога. Няма удобни магазини, аптеки и прочие, ако не бройм лесния изход към Ринг мол и ИКЕА. Тапи редовно има. За всичко останало (болници, поликлиники, лаборатории, заведения, детски заведения и т.н.) ще трябва да ходите към Дървеница или Студентски.

# 619
  • София
твърдо си държите на панел обаче....
може за ремонт, може последен етаж, само панел да е 🤔
Напротив. НС в района, в който търся, почти няма.

# 620

А защо не търсите тухла стара строителство?

# 621
  • София
Скрит текст:

А защо не търсите тухла стара строителство?
И този вариант го няма засега в района. Търсим, търсим, дано намерим. Има в процес на строеж, но този вариант не ни е много оферта.

# 622
Нахлувам в темата и аз. С приятеля ми започваме да търсим да купуваме апартамент в София (южните квартали). В момента живеем във Витоша и за под наем става, особено предвид че си имаме и гараж, но в никакъв случай не желаем да купуваме имот там. Не мога да си представя да бутам бебешка количка по тези улици (улици, защото то тротоари няма, тротоарите са паркинг) и да няма наблизо парк, където да си разхождам детето.
 Всъщност, в момента момента търсим двустаен, който в последствие да даваме под наем и да закупим по-голям. Много се отплеснах, но исках да ви попитам какво мислите за квартал Малинова долина? На мен не ми харесва в момента, далеч е от всичко, некомуникативно е на този етап и няма градски транспорт. Имотите там са на доста сносни цени и всички ми казват да гледам в перспектива, там щяло да има метро и тн., но за мен мислене в перспектива е в следващите 5 до 8 години, а не мисля че до тогава ще има метро там. Та, интересно ми е вашето мнение?

Малинова долина е пълна с тротоари?! Къде в Малинова видяхте тротоари, там е като бомба в момента, да не кажа, че е като Витоша даже... Жилищата в Малинова някой са на акт 15 от години. Аз от огледите в Малинова не бих инвестирала там освен ако строителя не е супер, супер читав.

# 623
Ако сте в частта на Младост 3 към 1А, защо не потърсите и там? Не че има безкрайно много НС в 1А, но пък дори панелите са по-новички, май.

# 624
  • София
Ако сте в частта на Младост 3 към 1А, защо не потърсите и там? Не че има безкрайно много НС в 1А, но пък дори панелите са по-новички, май.
Ами започваме по малко да разширяваме периметъра.

# 625

Малинова долина е пълна с тротоари?! Къде в Малинова видяхте тротоари, там е като бомба в момента, да не кажа, че е като Витоша даже... Жилищата в Малинова някой са на акт 15 от години. Аз от огледите в Малинова не бих инвестирала там освен ако строителя не е супер, супер читав.
[/quote]

Никъде не твърдя, че в Малинова долина има тротоари. Питам какво мислят съфорумците.

# 626
Аз ходих на огледи в Малинова долина в полето зад НСА, към бул. Свети Климент Охридски. Там е в пъти по-зле от Витоша. Във Витоша няма тротоари, в Малинова долина няма УЛИЦИ. А сграда до сграда, не ми е ясно кой ще живее там като за момента е черен път и тухли. Всички купуват с цел инвестиция там с идеята някой ден да продадат/отдадат на някой балък с печалба. Ама дали ще има такива  някой ден? Иначе ако не ви притеснява булеварда, по Киркор Азарян има добри строежи на относително известни фирми. Там според мен е по-добре,но преди повече от 6 месеца цените на разрешение за строеж бяха по 75к евро за двустаен в Ермитаж Класик.

# 627
Никъде не твърдя, че в Малинова долина има тротоари. Питам какво мислят съфорумците.

Извинявай, но не разбрах точно така въпроса. Аз чета - "във Витоша не ми харесва, че няма как да се бута количка, какво мислите за Малинова?" И като се има предвид, че живеейки във Витоша, се предполага да сте минавали през Малинова, един път ги дели, човек остава с впечатлението, че сте наясно с инфраструктурата в Малинова.

Отделно и аз винаги съм била на мнение, че жилище се купува и обзавежда като за лично ползване - на удобно място, с удобни мебели, така че хората с кеф да си дадат парите.

# 628
  • София
И ние се отказахме от Малинова долина по същите причини. Не ме грабна изобщо района. Ходихме и от към НСА, и от страната на Околовръстното.

# 629
На мен Малинова ми хареса като височина на блоковете. Там където гледахме имаше място между тях, защото бяха с дворчета, огряваше слънце и беше хубаво, но само това. Няма един магазин, трябва за всяко нещо да се пали колата и да се ходи до Студентски, не е далече, но когато дете трябва да ходи и да се прибира от спирка и до спирка и в лошо време си е негативен фактор.

Общи условия

Активация на акаунт