Забременели след инвитро тема 50

• 56 914
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
На мен след положителния тест,т.е пак си е свързано с хормоните.Не след стимулацията,но в началото на бременността (ЗЕТ трансфер).

# 526
Аз съм имала вече 2 опита и не съм имала проблеми с това. Странно е, ще ми се появи чак месец след спирането на Естрофем и Дуфастон. Бях сложила и една нова боя за коса, та се чудя от кое е по-точно. Сигурно уши двете неща..

# 527
моите пункция и трансфер минаха, от болницата ми се обадиха, че трябва да отида да подпиша документи свързани с Фонда, някой знае ли за какво става дума, може би искат да се отчетат пред фонда за извършените процедури?

# 528
моите пункция и трансфер минаха, от болницата ми се обадиха, че трябва да отида да подпиша документи свързани с Фонда, някой знае ли за какво става дума, може би искат да се отчетат пред фонда за извършените процедури?
Би трябвало. Аз документите ги подписах още докато бях в клиниката. Веднага след пункцията. И после след трансфера също. Както и документи за съхранение  на ембриони.

# 529
Това си е формалност и мен ме викаха някакви дни след трансфера- изготвят наистина отчет с инжекциите, пункции, прегледи и т.н и всичко се описва за какво е ползвана сумата отпусната по фонд.

# 530
Това си е формалност и мен ме викаха някакви дни след трансфера- изготвят наистина отчет с инжекциите, пункции, прегледи и т.н и всичко се описва за какво е ползвана сумата отпусната по фонд.

Точно така, и аз ходих само да им подпиша нещата, за да могат да ги заведат във фонда. Ако имаш замразени, фонда покрива съхранение до 1 месец, затова след това най-добре поеми инициатива да се свържеш с болницата и да си сключиш договор за замразяване за определен период. Поне при нас беше така.

# 531
Здравейте! Аз съм в 5г.с. След ЗЕТ на 2 шестдневни. Бях на преглед и се видяха два сака - в единия ясно се вижда ембрион, другият изглежда деформиран, засега в него не се вижда нищо и според лекарката няма голяма вероятност нещо да се промени.
Притеснението ми е, че съм с кафяво зацапване отпреди положителния тест, за което лекарката изказа предположение, че е защото тялото се опитва да се “справи” с втория сак, не вижда други проблеми. Пия естрофем и утрогестан.
Интересувам се има ли други били в сходна ситуация -  как тялото се справи с неразвития сак? Имали ли сте кафяво зацапване и до коя седмица?

# 532
Аз бях с два сака и един ембрион. Чак в 12г.с. получих силен кръвоизлив, преди това нямаше нищо. После отново в 15-16г.с. бях с кафеникаво зацапване. Всички лекари казаха, че е възможно да е от втория сак, но не е задължително. Така и не разбраха причината. Вече съм в 34г.с. Simple Smile

# 533
При мен ситуацията беше сходна. Хванали се бяха и двете ембриончета, но едното беше празно. Най—често тялото само разгражда неразвитият плоден сак. При
мен започна да изчезва някъде около 14г.с.  Другото си се развиваше съвсем нормално. Аз също имах в началото кафяво зацапване и дори и свежо кървене.
В последствие лекарите установиха хематом близо до шийката на матката. Напълно е възможно тялото да се опитва да се справи с празния сак и признак за това да е кафявото течение.
Сега дали хематома е следствие от разлите в разтежа на маточната лигавица заради разликите в развитието на двата сака или не, никой не
може да каже.
Но не мисли за най—лошото сега, аз така преди всеки преглед в първите 10 седмици мислих само, че аборт правя. Но едното с фукциониращото ембрионче си беше всичко наред.
Успех и до финал ти пожелавам!🍀🍀🍀

# 534
Толкова надежда ми вдъхнахте! Благодаря за подкрепата ❤

# 535
При мен се бяха захванали 3 ембриончета, като за едното всички казваха, че най-вероятно няма да се развие. Бях с кафяво зацапване още преди датата за теста. Най-малкия ембрион си имаше и пулс до към 9та седмица и после наистина спря развитие. Зацапване и кървене имах до към 13-14 г.с. С другите два ембриона всичко беше наред.

# 536
Здравейте, момичета.  Може да ви се стори тъп въпроса,  но на следващия преглед ще го изкоментирам и с АГ,  тъй като още не съм го питала за раждането.  Та въпроса ми е,  наистина ли които сме ин витро,  не е препоръчително да се ражда нормално а задължително секцио,  макар и да няма мед.  причини , тъй като е доста желана бременност? В една група едно момиче,  бременна ин витро са и казали на ФМ и АГ,  че това е най добрия вариант.

# 537
Няма никакво значение как е заченато бебето. Ако няма медицински причини за секцио, жената може да си роди по естествен път. Друг е въпросът, че на някои АГ им е мнооого по-лесно раждането да приключи за час - час и половина...

Здравейте, момичета.  Може да ви се стори тъп въпроса,  но на следващия преглед ще го изкоментирам и с АГ,  тъй като още не съм го питала за раждането.  Та въпроса ми е,  наистина ли които сме ин витро,  не е препоръчително да се ражда нормално а задължително секцио,  макар и да няма мед.  причини , тъй като е доста желана бременност? В една група едно момиче,  бременна ин витро са и казали на ФМ и АГ,  че това е най добрия вариант.

# 538
От клиниката където правих инвитрото ми казаха, че раждането задължително ще е секцио. Било препоръчително при инвитро. Колко е вярно не знам.

# 539
Аз съм с две нормални раждания от две естествени зачатия, и сега доктора ми каза, че на 90% всички ин витро са секцио, каза ми че ще съм 1 на 100, ако родя нормално след ин витро. Само да кажа, че и той е против секциото, но той прави само ин витро процедурата и до там, другите решения ги взима проследяващия бременността.
Аз със сигурност ще си родя нормално, стига да се стигне до там.

Общи условия

Активация на акаунт