Забременели след инвитро тема 50

• 56 993
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Аз имам приятелка инвитро която роди нормалноВ началото сме на хормони ОК ама за раждането какво общо има. Аз имам едно естествено заченато дете и е родено със секцио по медецински причини. Сега съм бремена след инвитро и мога да пробвам за естествено раждане,защото разликата между двете бремнсоти е 14 години,но в провинцията трудно АГ се навива да изражда нормално след секцио. Като се сетя след секциото каква болка е и най-вече раздвижването ми се плаче от сега🤔

# 541
Като ви казват такива генерални  заключения, че инвитро задължително е секцио, попитахте ли защо? Видът на родоразрешение особено, ако е при първа бременност се определя най-рано в 8 месец. Ако няма медицински показания, какво е ограничението за естествено раждане след инвитро? Има жени заченали естествено, които лежат по цяла бременност и имат много проблеми и такива инвитро, които си щъкат съвсем спокойно и нямат никакви оплаквания. Със сигурност има дами, които са заченали инвитро и са родили после естествено и могат да споделят.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 15:35 от mexicana___

# 542
Аз ще раждам естествено, дай Боже да няма усложнения. Първа бременност след ин витро. В 12 г.с. получих кръвоизлив и поискаха да ме оставят под наблюдение. Като попитах защо, отговорът беше "понеже сте след ин витро"?! Онемях...и попитах какво ще ми правят в болницата по-различно от това, което ще правя вкъщи. Оказа се, че нищо, съответни отказах да остана в болницата.
Начинът на зачеване няма никаква връзка с родоразрешението и с това как протича бременността. Напоследък секциото е модерно , защото се смята за по-безболезнено, но само който е преминал през това знае колко е болката. Родилите по естествен път жени в повечето случаи стават до няколко часа и могат да се разхождат, да си кърмят бебетата и да се обслужват напълно самостоятелно. А тези със секцио ги раздвижват на следващия ден, бебетата също им ги дават на следващия ден, болките при повечето жени продължават с дни. И в двата случая има изключения, но определено не бих рискувала със секцио, ако няма сериозни медицински причини.
Моят АГ ми каза, че ако искам мога да родя със секцио, защото има достатъчно причини за това. Аз отказах и сега си очаквам естественото раждане с голямо нетърпение.

# 543
Аз също съм след инвитро, бременна за първи път, и дори инитро лекарят ми ме насърчи да пробвам естествено. Никой досега дори не ми е споменал секцио, щом няма медицински причини.

И аз съм чувала иначе за секциото след инвитро...според мен този подход се дължи на това, че бебечетата са доста чакани и лекарите се презастраховат всичко да е наред при раждането.

# 544
  • Пловдив
Като го чуя това "защото си инвитро" за основание за секцио и лошо ми става. Моят лекар, при когото ще раждам, държи на нормално раждане и се надявам точно на това. Вече съм в 38+4 и чакам всеки момент моят бебок да си хареса дата. Blush Но АГ по ЗК ме беше питала "Ти ще си секцио, нали?". Отговорих отрицателно и на въпроса ми "Защо?", точно това беше отговорът. Много се изнервих. Нямам никакви предпоставки и мед. причини за секцио. Ако, в процеса на раждане, се наложи, естествено, че няма да се дърпам. Важното е с бебето да сме добре. Много модерно стана това секцио...

# 545
В 38 седмица съм след инвитро. Ще раждам при лекаря, който прави и процедурата и никога досега не е повдигал темата за цезарово. Даже напротив - насърчава естественото раждане, стига да няма някакви сериозни предпоставки за раждане с цезарово сечение.

# 546
  • до най-прекрасния мъж
Аз родих секцио заради седалищно предлежание на бебето. Иначе, с доктора бяхме ЗА естествено и се разбрахме ако в деня на секциото се е обърнала, да ме върне вкъщи да чакам да родя нормално. Обаче, седмица преди датата ми изтекоха водите и я извадиха. Беше си още седалищно. Зависи си от лекаря. Моят ми даде дори направление за очен, заради висок диоптър. Там всичко беше наред, но искаше да се увери, че нищо няма да попречи на нормалното раждане. Да, но бебка реши друго Simple Smile

# 547
Аз родих секцио заради седалищно предлежание на бебето. Иначе, с доктора бяхме ЗА естествено и се разбрахме ако в деня на секциото се е обърнала, да ме върне вкъщи да чакам да родя нормално. Обаче, седмица преди датата ми изтекоха водите и я извадиха. Беше си още седалищно. Зависи си от лекаря. Моят ми даде дори направление за очен, заради висок диоптър. Там всичко беше наред, но искаше да се увери, че нищо няма да попречи на нормалното раждане. Да, но бебка реши друго Simple Smile
От какво зависи когато диоптъра е висок дали ще е нормално или секцио? Аз също съм с висок диоптър и още от години знам, че стигне ли се до този момент трябва задължително секцио.

# 548
До колкото знам, с очите проблема е очното налягане.
Иначе и аз като me4eto горе долу, при първата бременност ин витро, моя доктор прави само секция. Когато дойде време да питам, той беше категоричен, че тъй като прави само секция, няма как да ми изроди детето. Поговорихме и той ми каза, че освен ако нямам лични причини за секция, според него няма никакви медицински. Можеше да ми каже, че понеже е инвитро и трябва секция, но каза, че ин витрото няма нищо общо с раждането.
Иначе доктора по ЗК ме направи на 5ст. Защото съм била ин витро и трябвало да го избера него за раждането. Раждах в крайна сметка при друг лекар (избор на екип) естествено. Сега съм 18г.с  и живот и здраве пак ще си искам естествено. Родих за 2 часа, а след още час си обикалях стаята от скука, докато ми дадат бебето.

# 549
  • Пловдив
Александрия, аз също се надявам на нормално, стига всичко да е наред. Във вторник съм на преглед, да видим дали ще се ражда скоро или не. Blush

# 550
  • до най-прекрасния мъж
Зависи от състоянието на очите - очни дъна, налягане, състояние на ретината. При мен всичко беше ОК. Аз съм с близо 4 диоптъра късогледство на едното око и малко над 2 на другото. И въпреки всичко нямаше медицинска причина за секциото, освен предлежанието на плода.

# 551
А момичета знаете ли кога трябва да се направи очния преглед- предполагам 7-8 месец поне, защото то сигурно показателите се променят с напредванетп на бременността?

# 552
Коментирахме с моята аг, 30г.с. сме. И аз като вас четох тук и там, че инвитро=секцио. Тя се смя доста, после ми се скара, по принцип е привърженик на естественото раждане. Каза, че ако няма мед. причина - проблеми с очите, високо кръвно, положение на плода, няма нужда от секцио. Следим кръвното от две седмици, че ми е доста ниско. Също така, каза аз да избера каквото искам.....Аз не знам какво искам 😃 Искам за бебка да е добре. Пък и мен малко ме е страх от естествено раждане.... То вакуум помпи, форцепси, шиене отдолу...Бебка е застанала в правилна за 'изстрелване' позиция, с главата надолу.
Иначе имам коремна операция с пълна упойка,за секцио (ако ще има), бих избрала местна. Не е толкова болезнено раздвижването, само неприятното дърпане докато махнат конеца...

# 553
Всичко е много индивидуално бебе номер 1, естествена бременност-20ч раждане, загуби тонове, направи тахикардии, за малко да го изгубят, мен на кислород, адропин, адреналин, роди се 4 100,54см, имах 100 шева, 3 месеца не можех да си седна на задника, без да преувеличавам.
Бебе 2,ест.бр. роди се за 2ч, пак с шевове, но не толкова, много тежко възстановяване обаче, не можех да гушна бебето, всяко кърмене беше с рев и стискане на зъби.
Бебе номер 3,сега арт, пак ще гоня за естествено раждане, но си признавам, че ме е страх.
Коментирахме с моята аг, 30г.с. сме. И аз като вас четох тук и там, че инвитро=секцио. Тя се смя доста, после ми се скара, по принцип е привърженик на естественото раждане. Каза, че ако няма мед. причина - проблеми с очите, високо кръвно, положение на плода, няма нужда от секцио. Следим кръвното от две седмици, че ми е доста ниско. Също така, каза аз да избера каквото искам.....Аз не знам какво искам 😃 Искам за бебка да е добре. Пък и мен малко ме е страх от естествено раждане.... То вакуум помпи, форцепси, шиене отдолу...Бебка е застанала в правилна за 'изстрелване' позиция, с главата надолу.
Иначе имам коремна операция с пълна упойка,за секцио (ако ще има), бих избрала местна. Не е толкова болезнено раздвижването, само неприятното дърпане докато махнат конеца...

# 554
Здравейте,и аз реших да се включа по въпроса с раждането след ин витро.При мен още към средата на бремеността заговориха за секцио,защото бебето вървяло по-големичко и с две седмици напред и дотолкова го повтаряха,че бях свикнала с идеята.Когато посетих др Стоилов в Добрич за последна ФМ той ми каза,вие дето сте ин витро не ви оставят да родите нормално...Отделно нося и очила...

Та, накратко...родих абсолютно нормално за има няма 3-4 часа...само с 3 шева едно здраво бебче 2.480 и то в 34 седмица ... така че не мисля,че е определящо зачатието на бебето...по-скоро колко му се занимава на доктора (изключвам мед.причини)

Общи условия

Активация на акаунт