Много мина, малко остана, скоро всяка ще е горда ДЕКЕМВРИЙСКА мама! (Teмa 7/2021)

• 35 093
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Герои сте трите, Фейри. 🌹Възможно най-скоро ви желаем сладко гушкане у дома! 🌺🤗

# 586
  • до най-прекрасния мъж
Феъри, виртуални прегръдки и от мен. Ще се справите - и ти, и малките борбени принцеси. Не е лесно да износиш, родиш и отгледаш близнаци. Вярвам, че всичко ще е наред, като си ги вземете вкъщи.

# 587
Fairytale11, ти си мама боец! ❤🥰❤
мръъннн, тук съм аз отново , за да помрънкам..много ми тежи вече . Терминът ми е 20.12, вкъщи с моята принцеса на 2 и с корема е много тежко вече. Боли ме опашката, кръста, ниско долу като ПМС. 😀🤭🤯 тазът ми се разширява ужасно много, на киселините си продължават.. ходя вече като кииит..🤣😒 в името на бебето е всичко..❤❤❤
Имам лоши спомени от индукцията ми преди 2 години , дано сега не се наложи.. 😟

# 588
Като че ли за предизвикване на раждане не съм чувала много позитивни истории. Какъв е вашият личен/'секънд хенд' опит? Simple Smile

# 589
На мен пък ми излезна в урината някакви бактерии и дрожди.
Не знам въобще какво е това и какво означава.Притесни ме естествено,защото е две седмици преди секциото.
Ще пусна в сряда стерилна и обща урина.
И ще говоря с АГ да ми пусне микробиология,въпреки,че то няма много време за лечение,ако излезе нещо.
Искам да идва вече и да минава раждането.
Така ми писна от всичко.

# 590
Като че ли за предизвикване на раждане не съм чувала много позитивни истории. Какъв е вашият личен/'секънд хенд' опит? Simple Smile
Болките са големи, все едно насилват тялото ти за процес, за който още не е напълно готовo. Нямах нито разкритие, нито спукани води, родих на термин с индукция. 😒

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 09:23 от cherry_lady_79

# 591
Момичета - с индукция - това на система с окситоцин ли се казва. Аз предния път родих така.
Скрит текст:
На термин, бях с 3-4см разкритие и нищо друго, но лекарката не искаше да чака, т.е чакаха да тръгне до след обяд, стигна 5см (може би щях да родя на другия ден, защото това, което прерастна в родилни контракции беше на много голям интервал). Питаха за упойка, аз уж нямаше,ама си поисках от страх. Включиха система, която обаче течеше много бавно. Понеже имаше много раждания ме бяха оставили сама, само идваха през около половин час и влиза акушерка - що толкова бавно - пуска по-бързо, след нея лекарката - що толкова бързо и почти я спира Simple Smile. Упойката започна да ме пуска и наистина ми стана неуписуемо зле. При всяка контракция, която е долу на корема се предизвикваше и контракция нагоре към гърлото от болка. А аз си мислех, че държа на болка Sad . Добре, че нищо не се яде доста преди това. Лекарката каза, че от болката така се свивам и всичкото разкритие отива по дяволите. Нова доза упойка  - тук има риск тя да спре хода на раждането и да се наложи секцио. Но имах късмет и всичко беше супер. От момента който сложиха на родилното легло дръжките - с три-четири контракции (в една контракция можех да напъна 3 пъти) излезе момчето. Същинската част мина за десетина минути. Имах само един шев (външен - одра ме с рамо или ръка на срамната устна) и то според лекарката е можело и без него.
Сега пак така искам - нормално с епидурална. Дано се завърти...

# 592
_di_di_ , да.. система с окситоцин Simple Smile

# 593
Има ли някоя мама избрала да ражда с епидурална упойка? Също така има ли вече раждала с упойка. След колко време отпуска упойката,кога можем вече да сме на крака,има ли някакви гадни преживявания като главоболие,замайване след упойката?

# 594
Дори не бях чувала за въпросния термин "индукция", но вероятно и моя АГ вчера него имаше предвид като каза, че ако до следващия преглед не е тръгнало и има разкритие и види, че ще тръгне до ден - два, щели да го предизвикват...нещо не ме кефи особено тази идея. С първото раждане бях по-ларж, защото бях съвсем невежа. 😂 Правилно са казали хората, че некомпетентните и необразовани хора живеят по-спокойно.

# 595
Индукция принципно би трябвало да се прави само и единствено ако има индикации, а не ако някой доктор си реши, че не му се чака 1 ден или пък жената, че не ѝ се бременее повече.. Предпотавка може да бъде някаква опасност за майката или плода - като например влошени тонове (което е сигнал за страдание на плода в утробата), гестационен диабет, вътрематочно изоставане и т.н. Това едно на ръка, второ - системата не е единствената опция за индукция (за България не знам де, но може да питате АГ-то си).

Колкото и зле да свърши всичко за мен предния път, самото раждане мина добре, предизвикаха го заради много влошени тонове. Бях 37+4 с 1 см разкритие и нищо повече, грам контракция нямах. Поставиха ми вагинално на шийката сонда, която от съвсем тъничка, започва постепенно да се раздува като балонче. С едно маркуче се дърпа леко надолу, за да св стимулира. Целта е шийката да направи естествено разкритие. След час сондата ми сама падна и имах 5-6 см. Сложиха ми упойка и ми спукаха водите. Започнаха регулярни контракции, които си бяха като менструални болки, нищо страшно (но си имах упойка). Окситоцин казаха, че ще включат САМО ако не тръгнат естествено контракции в краен случай. Тялото ми обаче се адаптира и се активизира само. След спуканите води някъде за час - два вече имах 10 см. Същинската част на напъни беше около 20 Мин. и един шев, да не е без хич. Казаха, че може да св наложи малко окситоцин за плацентата, но нея я родих буквално с един напън от раз и нямаше нужда.

Та за мен индукцията изобщо не беше кофти, даже напротив. Тялото ми много бързо се адаптира. С упойката също нямах проблем, след 10 Мин вече бях на крак, нямах гадене, виене на свят - нищо. Първо май си е до човек и второ - до лекар. Иска св търпение, това са естествени процеси и понякога не става за 20 Мин като секцио.

# 596
добре дошли на първите бебенца в групата! Много се радвам и вълнувам, че това време настъпва за всяка от нас ❤ Бързо възстановяване на майките!

Не съм писала от много време, защото имах голяма достанция между прегледите и нямаше какво да докладвам. Вчера бях на последния официален преглед при следящия ме преди раждането в 34+4. Голямата изненада е, че момчето ни вече е достигнало 3кг според ехографа, което го слага на горна граница (97 персентила). Отгоре на това околоплодните води са увеличени. В 28ма седмица правих натоварване с глюкоза, резултатите бяха перфектни. Освен това съм качила 8-9кг от началото на бременността, което не е хич
много. Нямам никакви странични оплаквания като подуване на пръстите на ръцете или други индикатори. Питах доктора дали да направя още едно натоварване с глюкоза, според него не е необходимо, но ако искам да направя. Не знам дали има смисъл, много ни съмнява да е ГД. Не съм едра, 55кг на 166см преди да забременея, таткото и той не е хич едър. Малко сме в джаза сега с това голямо бебе толкова рано. Секцио за мен е последният вариант, хич не ми се иска. Ако в 37ма седмица детето е наддало много и прогнозата е до термин на мине 4кг започваме активно с разни акушерски трикове да предизвикане по- рано нещата. Но аз до сега не съм имала нито подготвящи контракции, нито нищо. Шийката за щастие се е скъсила вече малко, от 4см на 3,3см. Не живея в България и тук се индуцира в краен случай, много се разчита на естествените процеси и се опитват други неща преди това. Но да си призная, малко ме е страх. Увеличените околоплодни води също ме притесняват. Забременях след 2 ранни и една късна загуба в 6ти месец, инвитро с предимплантационна диагностика на ембриончето и всякакви маркери извън “перфектните, средни стойности” ме притесняват. Какво мислите за това натоварване с глюкоза, струва ли си за втори път да се направи? Докторът ми казва, че детето е здраво, няма обяснение за увеличените околоплодни води. Имам доверие на лекаря си, знам, че тези ехографски измервания не са супер точни, но той е фетален морфолог и има страхитен ехограф, освен това знае какво върши. Едва ли е далече от истината този размер.

Стана много дълго, но не съм писала отдавна, така че ще си позволя още няколко реда- някой беше писал за обръщане на бебебцето. Моето се обърна преди броени дни в правилна изходна позиция (въпреки, че е голямо вече и би трябвало да му е тясно с тия 3кг за големи акробатики) Но и аз правих всякакви опити това да стане- правих т.н. индийски мост, движех се много. Като усещах, че е много активен и си бях вкъщи заемах поза, която се предполага, че би помогнала да се обърне (понякога в 4 сутринта). Не знам дали му помогнах така или само си се справи, но ако се чувствате комфортно в тези пози, които уж се препоръчват за обръщане, можете да пробвате.

Пазете се и бъдете здрави, момичета!

# 597
Има ли някоя мама избрала да ражда с епидурална упойка? Също така има ли вече раждала с упойка. След колко време отпуска упойката,кога можем вече да сме на крака,има ли някакви гадни преживявания като главоболие,замайване след упойката?
Аз бях с епидурална упойка на първото ми раждане и възнамерявам сега също да се възползвам. Важното е анестезиологът да е добър и да дозира правилно, за да може да се усещат напъните, за да са ефективни - в противен случай може да затрудни раждането. Сложиха ми две дози - когато сложиха първата спрях да усещам болка и контракции, но можех да се движа, започна да ме отпуска точно когато трябваше (на 10см разкритие и напъни, които си усещах много добре), бебето се роди за 3 - 4 контракции (за 10-тина минути), след това ми сложи втора доза упойка (за шевовете) и от нея вече изгубих чувствителност в краката, което след няколко часа отмина (докато бях още под наблюдение в родилна зала). Нямах странични ефекти след упойката, но знам че е хубаво да се пие повече вода - на често и по малко.

За окситоцина - на мен ми пуснаха към края,за да подпомогне същинската част на раждането и за отделянето на плацентата.

# 598
И аз бях с епидурална упойка. Тези два часа бяха най - хубавото нещо в живота ми.. 👏🥰
Сега също би искала, но ще видим.
С първото раждане имах 6 шева - 3 вътрешни и 3 външни. После ме спаси единствено цикатридина спрей, след 10-12 дена бях добре. Сега май ще си взема пак за всеки случай.

# 599
Пак съм аз. Излязоха ми резултатите от кръвта и урината. Пуснах ги на АГ-то, ама докато стигне до тях и да ми се включи мога да превъртя играта. Хемоглобинът ми леко се е вдигнал (от 104 на 111), но ми излезе на урина Белтък - опалесценция и завишени левкоцити. По-скоро това е, което малко ме притеснява, въпреки че четох, че означава, че е малко количество на белтък в урината и  при бременност може да се нарече дори нормално. Но все пак някой от личен опит може ли да сподели нещо?

Общи условия

Активация на акаунт