Частни училища - информативно-дискусионна тема 48

• 35 840
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • София

Извънкласните дейности в Питагор за ПУК са роботика, шах, футбол, изправителна гимнастика, фектофка, народни танци, хип хоп, арт работилница и музикална работилница. Тези дейности се посещават от всички деца. Не са избираеми. Допълнително детето може да бъде запиасано да свири на музикален инструмент или на таекуондо.

Това са много хубави занимания, особено изправителната гимнастика. Преди години имаше редовни прегледи за гръбначни изкривявания на децата и доста рано се констатираха, сега такива липсват. Изправителната гимнастика е много подходяща да укрепне мускулите около гръбначния стълб и да изправи стойката на детето.

# 616
[quote author=Rainy_cat link=topic=1379894.msg43807315#msg43807315 date=16

Извънкласните дейности в Питагор за ПУК са роботика, шах, футбол, изправителна гимнастика, фектофка, народни танци, хип хоп, арт работилница и музикална работилница. Тези дейности се посещават от всички деца. Не са избираеми. Допълнително детето може да бъде запиасано да свири на музикален инструмент или на таекуондо.
[/quote]
@Rainy_cat, Вашето дете в Питагор ли е? Ако да, ще споделите ли как учат английски? Класически подход или фонетична система тип Jolly Phonics? И след ПУК какво ниво имат горе-долу?

# 617
  • в страната на чудесата
Пишат есе.

# 618
Магнолия, има една категория родители, много колебливи. Дано не си от тях, много е неприятно за децата. Във ФЛ имаше такива майки. Едната реши в 3ти клас да си мести детето в Питагор, а другата в 4ти - в СС. Побъркаха си децата от "наваксване", то връзки, разговори с директори, голям натиск да е на тяхното. Вкараха ги, ама децата сега са... Нищо, за родителите е важно да е елитно, по техните критерии, че да спят спокойно.
Като ти е финансово спокойно, подпиши още 5-6 договора, та да имаш варианти 🤔

# 619
  • в страната на чудесата
Толко ли е зле ФЛ откъм образование?

# 620
  • София
Магнолия, има една категория родители, много колебливи. Дано не си от тях, много е неприятно за децата. Във ФЛ имаше такива майки. Едната реши в 3ти клас да си мести детето в Питагор, а другата в 4ти - в СС. Побъркаха си децата от "наваксване", то връзки, разговори с директори, голям натиск да е на тяхното. Вкараха ги, ама децата сега са... Нищо, за родителите е важно да е елитно, по техните критерии, че да спят спокойно.
Като ти е финансово спокойно, подпиши още 5-6 договора, та да имаш варианти 🤔
Ще помоля да спрете да типизирате и анализирате моето мнение. И още по-грозно е да намесвате детето ми в това.
Не съм колеблива. И няма да ви се обеснявам. Ако малко се замислите и ще видите, че това да нищите моето мнение половин тема нещо не е съвсем нормално. Не се опитвайте да отразявате моето мнение върху детето ми, че тогава вече няма да е ок.
Детето ми е прието в две от училищата, които харесвам. Радвам се за нея и се гордея с нея.
А как ми е финансово е още по-некоректно да коментирате. Нито знаете, нито можете да знаете.
Оказва се че злобата във форума е избуяла до абсурдно ниво.
И аз не съм майка на дете в ФЛ и не ми е нужно да търся по-елитно училище.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 07:57 от Мagnollia

# 621
  • в страната на чудесата
Кротко де, в другата половина на темата четохме терзанията за лабиринтите и звуците. Това поне е по-забавно.

# 622
Направо не е за вярване в какво се е превърнала темата.

На Магнолия детето е прието в две от най-желаните ЧУ в София.
Поздравления.

Какво ще направи оттук нататък си е нейна работа.
Ако иска може да си запише детето и в трето училище и да плати цялата такса.
Единственото за което сгреши е, че го сподели тук.
Изборите ли, ковид ли ви изнерви?

# 623
Мен ме изненада, че Питагор е по-скъп от Света София. На всичките си познати казвам обратното, така че съм ви благодарна, че ме светнахте. Изобщо не ми беше хрумнало да смятам и униформите в цената, а си е редно. Аз дадох 300-400 лева, а изобщо не се разпростирах. На всичкото отгоре вече са им малки и допоръчвах по-големи. Такова нещо не ми се беше случвало в старото училище.

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 08:36 от dreamingfly

# 624
  • София
Е, последните две мнения върнаха надеждата ми, че може да има по-нормална комуникация.
Нямам против да се забавлявате, стига да няма обидни квалификации, както и да намесвате детето ми.
И лабиринтите и броенето на звуци е по-нормално да се обсъжда тук в ход на активна кампания по кандидатстване. Сигурно, когато и вашите деца са кандидатствали, това ви е терзаело.

# 625
  • в страната на чудесата
Не, а теб?
Върви си обичаен спор. Нали може?

# 626
Не, а теб?
Върви си обичаен спор. Нали може?
Ако въпросът е към мен, не.
Резултатите от изборите са прекрасни, а ковид не ме вълнува.

# 627
Отварям темата... Отново на линия е Магнолия. Фран, тъй като много от коментарите бяха изтрити, явно си изпуснала, че се коментира доколко са морални някои действия. Но още по-противно е дебелокожието, с което се отговаряше. Много наглост, много нещо. Единственото, с което сгреши е, че е показа, че е е нагла и не става за юрист JoyИ не, вече с Ковид свикнахме донякъде, а изборите ни изненадаха.
Слънчева седмица от мен! Да видим новите кви ще ги надробят!

Последна редакция: пн, 15 ное 2021, 11:40 от Pulitash

# 628
Фран, тъй като много от коментарите бяха изтрити явно си изпуснала, че се коментира доколко са морални някои действия.
Знам, да. Даже аз изтрих някои.
Апелирам да се толерира чуждото мнение и по възможност да е без лични нападки.(и към двете страни от спора)

# 629
Хора, хайде стига. И аз съм от нерешителните майки и имам възможност да си пазя място, но не ми се е налагало 😅

Общи условия

Активация на акаунт