Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 955
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
С макво те стимулираха?

Здравейте момичета,
Днес бях на преглед /2-ри ден от цикъл/ всичко е наред и вече започнахме стимулация.
Стискам палци на всички и на себе си да имаме късмет.

# 151
Здравейте, борбени момичета! За пореден път се убеждавам колко сте силни и подкрепящи! Много ви благодаря за съветите ❤️❤️❤️ Запазихме час за СГ в Ню Лайф в Бургас, 120лв е по метода CASA(не е по Крюгер), но е разширена. Определено ще настоявам за коментар от ембриолозите. Не знам дали по телефон биха ми дали информацията. Вече съм много нетърпелива, а има време до ходенето ни във Варна. Иначе предполагам трябва да ми дадат някакво заключение за неуспешния опит.

# 152
Днес ми звъннах ембриология и ми казаха че вчерашните 2 я не са се активирали въпреки че едната е била с добро качество а др.не чак толкова
Та останах само с 3  5-дневни снежинки
В събота ще ми е трансфера на 2 от тях
В момента  пия
Естрофем 2×1
Нео-фолик 2×1
Утрогеатан 2×3 вагинално
Дано всичко да е наред много ми е притеснено защото нямам голяма бройка но дано това са моите борци
Стискам палци на всички ви!

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 13:18 от Reneta_.

# 153
Ренета, както се казва 1 ти трябва, но късметлийско. Бъди спокойна, защото това ти трябва в момента, сигурна съм че всичко ще е наред и догодина ще гушкаш пухкав финал, пък дай Боже и по 2. Мисли позитивно, почивай си и от събота започвай да му говориш, защото ще е в теб 9 месеца.

# 154
Здравейте, аз ставам все по-объркана. Репрото иска вече да пускаме документите, но не чудя дали след като получим заповедта да не сменим клиниката. Не знам точно каква е процедурата, но така ще си спестим изследвания. Каза да не пускаме СГ, защото морфологията нямала никакво значение...ММ имал достатъчно количество сперматозоиди. ИМСИ и МАКС каза, че не ги правят, защото нямало смисъл от тях. Не знам вече 😔

# 155
Това много ме озадачи как така няма смисъл от ИМСИ И МАКС 😳 Нали точно до тях се прибягва като има проблем със спермитата за по-голям успех… много странно🤔
Здравейте, аз ставам все по-объркана. Репрото иска вече да пускаме документите, но не чудя дали след като получим заповедта да не сменим клиниката. Не знам точно каква е процедурата, но така ще си спестим изследвания. Каза да не пускаме СГ, защото морфологията нямала никакво значение...ММ имал достатъчно количество сперматозоиди. ИМСИ и МАКС каза, че не ги правят, защото нямало смисъл от тях. Не знам вече 😔

# 156
И на нас така ни казаха в Надежда андролога и репрото и ме е яд, че като отидохме в Турция не настоях за нова консултация с андролог, защото се оказахме с почти провален инвитро опит 🙄 Моя мъж имаше подобни отклонения, но заради доброто количество тотално преднабрегнаха други изследвания при него 😳 Вече споделих сега с какъв резултат сме от ДНК фрагментацията и ще ходим на консултация да мислим как ще действаме.. Аз лично бих сменила клиниката на твое място 😕 Звучи като да искат да си вземат паричките от фонда за още един опит без да си мръднат пръста да разберат, защо се е провалил предния 😔

# 157
Кактусче със сигурност бих се замислила за смяна на клиниката! Ние сме с 2 процента морфология, подвижността ни е 22% и ДНК фрагментация 27% и докторката каза най-добре ИМСИ да направим. Сигурно и МАКС ще включат…живот и здраве да стигнем до там че  сега чакаме смотания задържан фоликул да се разкара 😣

# 158
Ние като се преместихме при сегашната докторка се борехме с лоша спермограма и много високи фрагментации. През това време тя се зае с мен. Когато пуснахме контролно изследване всички резултати бяха в норма. Аз казах, че все пак искам да се направи селекция и тя настоя в деня на пункцията за МАКС. На мъжа ми са му казали, че всичко е наред и няма нужда, но той е помолил да се свържат с нея и в крайна сметка имахме селекция. Не ми звучи добре репликата, че няма смисъл от такива техники... Къде и при кого сте вие?

# 159
Tommy_2001 ще се радвам да споделиш как сте борили високия процент фрагментация и да кажеш как се развиха ембриончетата с МАКС ?

Ние като се преместихме при сегашната докторка се борехме с лоша спермограма и много високи фрагментации. През това време тя се зае с мен. Когато пуснахме контролно изследване всички резултати бяха в норма. Аз казах, че все пак искам да се направи селекция и тя настоя в деня на пункцията за МАКС. На мъжа ми са му казали, че всичко е наред и няма нужда, но той е помолил да се свържат с нея и в крайна сметка имахме селекция. Не ми звучи добре репликата, че няма смисъл от такива техники... Къде и при кого сте вие?

# 160
Писала съм и преди, може би предимно на лични съобщения. На кратко  - Амитамин, много Q10, антиоксиданти, над 80% здравословно хранене и редовен спорт (което си е обичайно за моя мъж), алкохол и цигари по принцип не се употребяват вкъщи. Секс през ден горе долу. В края на януари разбрахме лошия резултат - 68%, в края на май беше 14,35%. Започна да приема добавки около 10ти февруари. Информация черпих от kremkaramel, която неотдавна писа подробен пост в темата за мъжкия фактор.
При нас съчетаха класическото инвитро с ИКСИ. Всички ембриони (1 върнахме на свеж трансфер и 3 замразихме) са от класическото оплождане. На пункцията извадиха 14 яйцеклетки, 5 от тях отделиха за класическото. Странен и необясним за момента случай сме... Докторката ни е убедена, че със ЗЕТ ще успеем.

# 161
Много благодаря и браво за упоритостта 🤗 Успех 🍀

Писала съм и преди, може би предимно на лични съобщения. На кратко  - Амитамин, много Q10, антиоксиданти, над 80% здравословно хранене и редовен спорт (което си е обичайно за моя мъж), алкохол и цигари по принцип не се употребяват вкъщи. Секс през ден горе долу. В края на януари разбрахме лошия резултат - 68%, в края на май беше 14,35%. Започна да приема добавки около 10ти февруари. Информация черпих от kremkaramel, която неотдавна писа подробен пост в темата за мъжкия фактор.
При нас съчетаха класическото инвитро с ИКСИ. Всички ембриони (1 върнахме на свеж трансфер и 3 замразихме) са от класическото оплождане. На пункцията извадиха 14 яйцеклетки, 5 от тях отделиха за класическото. Странен и необясним за момента случай сме... Докторката ни е убедена, че със ЗЕТ ще успеем.

# 162
Благодаря за информацията 😊 В Майчин дом Варна сме. Иначе как стоя нещата с вече издадена заповед и смяна на клиниката? Пак ли трябва да се правят нови изследвания или от новата болница се пуска молба?

# 163
  • Пловдив
Кактусче, ние сменихме клиниката когато втората заповед беше вече у мен.Нови изследвания не са трябвали.Попълних новата молба, взеха ми заповедта и чаках новото заседание.Когато получих новата, още не бяха обновили сайта.
Наистина помислете за смяна.
Успех желая! 🍀💜

# 164
Благодаря за информацията 😊 В Майчин дом Варна сме. Иначе как стоя нещата с вече издадена заповед и смяна на клиниката? Пак ли трябва да се правят нови изследвания или от новата болница се пуска молба?

От новата клиника ти дават документ, че си техен пациент и ще ти кажат още кое трябва да попълниш наново. Изпращаш до Цар и си с приоритет при разглеждането. За месец - месец и малко имаш нова заповед.

Общи условия

Активация на акаунт