Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 970
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Аз направо пуснах заповедта за втори опит в новата клиника, още след първия преглед. Носех старата епикриза от първия опит и май копие от първата заповед. Нови изследвания не сме правили. Ние сме с неизяснен стерилитет. Имахме  спермограма от по-малко от 6мес. и АМХ от тази година. В новата клиника след прегледа изготвиха етапна епикриза, попълнихме документите и ги пуснахме към Фонда.

Кактусче, правили ли сте кариотип? За мъжа мисля, че SDI също е важно.

# 166
С макво те стимулираха?

Здравейте момичета,
Днес бях на преглед /2-ри ден от цикъл/ всичко е наред и вече започнахме стимулация.
Стискам палци на всички и на себе си да имаме късмет.

Днес ми е втори ден с филотропин по 350 на ден.

# 167
Ние сменяхме клиниката за вторият опит. Имахме издадена заповед, попълнихме молба за смяна и заедно със становищито от новият лекар и старата заповед,  пратихме обратно до ЦАР. След 3 седмици държахме новата заповед и стартирахме веднага.

# 168
Много благодаря за полезната информация 😊 В такъв случай сега ще подадем документи през старата клиника и докато излезе заповедта, ще си изберем нова.

# 169
кактусче аз си усетих доктора още на първия преглед и не съм имала съмнения в него. От многото мнения тук, съм си извадила извода за себе си, че е най-добре да си запишеш час в няколко различни клиники и след това да решиш. Общо взето ще загубиш две седмици и пари за няколко прегледа, но ще чуеш 100% различно мнение и ще вземеш по-добро решение.
Аз бях решила да правя инвитро в Турция, но бях толкова боса, че реших да направя един опит в БГ и като натрупам някаква информация, тогава да пробвам в Турция. Имах огромен късмет и стана от първия опит, но направихме 1000 изследвания преди това, а аз се бях доверил на 100%.
Просто според мен  трябва да има повече комуникация между лекар и пациент, за да може да се чувстваме по-спокойни Heart

# 170
Много съм съгласна с Александрия, няма ли доверие в лекаря, това води до много голямо неспокойствие, което много вреди. Трябва да се обръща повече внимание и да ни се отговаря, дори и на най-глупавите въпроси. Кактусче, ще намерите най-добрия за вас лекар и той ще ви помогне, тръгвай с тази нагласа.

# 171
Здравейте, момичета. Днес е моят 8ми двн стимулация с Ovaleap. Днес бях на преглед. От 225 iu ми увеличиха дозата на 300 iu. 5 яйцеклетки, като двебот тях са 15 мм и 10 мм другите по 6мм. Притесних се очаквах повече. Това нормално ли е 8ми ден? Малко ли са? Искам да поясня ние сме ИКСИ в Англия Sad.  "Внимание " те не знаят какво е това. Английският ми не е перфектен, а искам да всичко какво се случва. Имам запазен преводач занвсяка среща, но на тях не им пука. Както и да е, аз ще ги изтърпя още две седмици и после отиваме в Турция.
Благодаря

# 172
Здравейте, момичета. Днес е моят 8ми двн стимулация с Ovaleap. Днес бях на преглед. От 225 iu ми увеличиха дозата на 300 iu. 5 яйцеклетки, като двебот тях са 15 мм и 10 мм другите по 6мм. Притесних се очаквах повече. Това нормално ли е 8ми ден? Малко ли са? Искам да поясня ние сме ИКСИ в Англия Sad.  "Внимание " те не знаят какво е това. Английският ми не е перфектен, а искам да всичко какво се случва. Имам запазен преводач занвсяка среща, но на тях не им пука. Както и да е, аз ще ги изтърпя още две седмици и после отиваме в Турция.
Благодаря
Искаш да кажеш фоликули, не яйцеклетки? Няма как да разбереш колко яйцеклетки имаш. Аз не съм много запозната на 8 ден колко мм. Трябва да са точно но при прегледа питай, те са длъжни да ти обяснят. А как не знаят какво е ИКСИ, а ще ти го прилагат или не съм те разбрала.

# 173
Мисля, че Маджик имаше предвид внимание, а не икси, че не знаят какво е.
Сега ще изкажа малко не популярно мнение, но е нормално при първа стимулация самите лекари да не са сигурни как ще реагират яйчниците.
Според мен фоликулите са малко по малки за 8ми ден, но нищо непоправимо. Правилно са ти увеличили дозата Овалеап.
Моите  фоликули вчера на 6ти ден бяха с размери между 16 и 10мм. Предвид, че една Стимулация може да продължи до 14 дни, имат шанс и твоите да пораснат както трябва до няколко дни.

# 174
Момичета понеже ще подаваме документи за 2ри опит, но минаха малко повече от 6 месеца и трябва наново да пусна АМХ и нещо се притесних. Предния път беше 2.80, нали няма как да се е изчерпал много. Не съм наясно, понеже в Интернет не мога да намеря хубава информация, изчерпва ли ти по-бързо стимулацията яйчниковия резерв.

# 175
Момичета понеже ще подаваме документи за 2ри опит, но минаха малко повече от 6 месеца и трябва наново да пусна АМХ и нещо се притесних. Предния път беше 2.80, нали няма как да се е изчерпал много. Не съм наясно, понеже в Интернет не мога да намеря хубава информация, изчерпва ли ти по-бързо стимулацията яйчниковия резерв.

Лекарите твърдет, че не се изчерпва изобщо, защото:
всеки месец имаме антрални фоликули, от които единият става доминантен и се пука, а другите се самоунищожават (претърпяват обратно развитие, което означава, че ги губим безвъзвратно). При една стимулация, вместо само доминантния фоликул, се добиват и всички антрални, които иначе щяха да се самоунищожат и така или иначе да ги загубим. Тоест, една стимулация е равна на една обикновена естествена овулация.

Дали е така наистина, нямам идея.

пп. В едно видео д-р Тихомирова от Надежда се опита да обясни същото и изведнъж се вцепени, защото не се сети какъв е терминът за обратно развитие на яйцеклетките. Мисли много време и накрая перефразира. Като ги гледам и виждам, че знам повече от някои от тях и ме хваща страх да отида на лекар. И както имам страшни проблеми с доверието, само влошават нещата. И всички проблеми, които имаме с мъжа ми (а те са много) съм си ги намирала сама, лекарите не допринесоха с нищо, освен с един ехограф, който нямам вкъщи. Ако имах ехограф можех да си правя в пъти по-добро проследяване сама, а не една година да не могат да ми засекат овулацията за ЗЕТ.
Извинете за лирическите отклонения, но съм разстроена.
ппп. Не съм в Надежда, а в друга клиника.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 15:11 от Kris_ti

# 176
Благодаря
Искаш да кажеш фоликули, не яйцеклетки? Няма как да разбереш колко яйцеклетки имаш. Аз не съм много запозната на 8 ден колко мм. Трябва да са точно но при прегледа питай, те са длъжни да ти обяснят. А как не знаят какво е ИКСИ, а ще ти го прилагат или не съм те разбрала.

Да, извинявам се фоликули имах предвид. И под "внимание" имах предвид, че не получавам никакво. Ние сме по тяхната здравна каса, доста чакахме докато започнем. Нормално...

# 177
Момичета минавам и аз да дам отчет . В понеделник ми беше пункцията и извадиха 8 Я,на другия ден се обадиха ,че са се оплодили 4 и днес се обадиха ,че имаме 3 с добро качество и 1 със средно. След три дни казаха ,че ще ми звъннат да кажат още колко са оцелели  . Според вас имали шанс и 4 да оцелеят  . Извинявам се ,но ми е за първи път

# 178
Момичета минавам и аз да дам отчет . В понеделник ми беше пункцията и извадиха 8 Я,на другия ден се обадиха ,че са се оплодили 4 и днес се обадиха ,че имаме 3 с добро качество и 1 със средно. След три дни казаха ,че ще ми звъннат да кажат още колко са оцелели  . Според вас имали шанс и 4 да оцелеят  . Извинявам се ,но ми е за първи път

Разбира се, че има. При  моят опит не беше така, от 6 оплодени яйцеклетки до 5 ден останаха 2, но моя приятелка при 6 оплодени остана с 5 на 5-ти ден. Така, че е възможно разбива се!
Мислете положително и успех!
🍀🍀🍀

# 179
Съжалявам, но аз не обичам крайните изказвания и когато пишете в теми като тази, е добре да бъдете по-конкретна. Всички сме наясно, че има лекари, на които не им пука дали процедурата ще бъде успешна или не. За съжаление има наистина много лекари, които ни виждат като едни ходещи касички. Това, обаче, не означава, че всички са такива и че ние, които четем за различните репродуктивни проблеми, сме по-добри от тях и едва ли не ще се справим по-добре, ако имаме вкъщи ултразвук. Аз също си правих доста изследвания и съм открила част от проблемите, които имаме с ММ, но това не ме прави експерт, камо ли по-знаеща от лекар, който е учил и специализирал повече от 10 години. Заради такива изказвания на този форум му се носи лоша слава - тук, както и във ФБ, някои са големи специалисти и знаят повече от лекарите. Когато нов човек прочете това, как мислите ще реагира?! Какво ще си помисли?!
Не е редно да се правят толкова крайни изказвания. Това, че имате опит с некадърен/незаинтересован лекар, не означава, че можете с няколко статии да се образовате повече от него. Колкото и да е некадърен, той знае повече от вас.
А ако нямате доверие в лекаря си или в продължение на година той прави едно и също, съответно без резултат, какво правите още там?!

Лекарите твърдет, че не се изчерпва изобщо, защото:
всеки месец имаме антрални фоликули, от които единият става доминантен и се пука, а другите се самоунищожават (претърпяват обратно развитие, което означава, че ги губим безвъзвратно). При една стимулация, вместо само доминантния фоликул, се добиват и всички антрални, които иначе щяха да се самоунищожат и така или иначе да ги загубим. Тоест, една стимулация е равна на една обикновена естествена овулация.

Дали е така наистина, нямам идея.

пп. В едно видео д-р Тихомирова от Надежда се опита да обясни същото и изведнъж се вцепени, защото не се сети какъв е терминът за обратно развитие на яйцеклетките. Мисли много време и накрая перефразира. Като ги гледам и виждам, че знам повече от някои от тях и ме хваща страх да отида на лекар. И както имам страшни проблеми с доверието, само влошават нещата. И всички проблеми, които имаме с мъжа ми (а те са много) съм си ги намирала сама, лекарите не допринесоха с нищо, освен с един ехограф, който нямам вкъщи. Ако имах ехограф можех да си правя в пъти по-добро проследяване сама, а не една година да не могат да ми засекат овулацията за ЗЕТ.
Извинете за лирическите отклонения, но съм разстроена.
ппп. Не съм в Надежда, а в друга клиника.

Общи условия

Активация на акаунт