Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 49 006
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте дами, днес мина и моят скан. Два фоликула по 20мм на десния яйчник и един 13мм на левия. Притеснявам се че са малко. В понеделник ми насрочиха час  за пункция. Дотогава имам две инжекции още с Овалиип... И сега като видях какво сте писали Овитрил съвсем се шашнах. Аз също съм с него. Но повече се притеснявам за фоликулите, колко яйцеклетките мислите че може да има. Извинявам се за въпроса ако е глупав. Но като видя някой да пише 7 8 9 фоликула... За 10 15 20 яйцеклетки и се плаша много.  Моите достатъчно ли са според вас Sad До понеделник няма да се спи.

# 196
Здравейте дами, днес мина и моят скан. Два фоликула по 20мм на десния яйчник и един 13мм на левия. Притеснявам се че са малко. В понеделник ми насрочиха час  за пункция. Дотогава имам две инжекции още с Овалиип... И сега като видях какво сте писали Овитрил съвсем се шашнах. Аз също съм с него. Но повече се притеснявам за фоликулите, колко яйцеклетките мислите че може да има. Извинявам се за въпроса ако е глупав. Но като видя някой да пише 7 8 9 фоликула... За 10 15 20 яйцеклетки и се плаша много.  Моите достатъчно ли са според вас Sad До понеделник няма да се спи.

Здравей, Magic
Аз малко се обърках… не съм специалист и не съм запозната с медикаментите, които се използват в Англия…. За овалиип четох, че е фоликустимулираща инжекция. Имаш за тази вечер и за събота вечер? И после в неделя поставяш овитрела и понеделник следобед ли ти е пункцията? Доколкото знам около 36 часа трябва да има от поставянето на овитрела и пункцията.
А за фоликулчетата…ако всичко със стимулацията е минало по план и от двете може да излязат чудесни яйцеклетки. В крайна сметка 1 ти трябва и тя да е вашето чудо.
Обсъждали ли сте при трансфер колко яйцеклетки ще върнете. Аз докато проучвах разбрах, че трансферират само по 1 ембрионче.

# 197
Mestle точно така с Овалиип ми е стимулацията, имам за днес и за събота. Овитрила ще е събота вечер 21ч, а пункцията понеделник 7:45 сутринта.
Да, слагат едно.  Но все пак исках да имам по голям шанс за повече качествени. Чесно казано съм учудена, че са толкова малко. Аз съм на 29 г и това ми е първия опит.

# 198
Много сте мили, благодаря ❤️
Джеси❤️❤️❤️

# 199
Здравейте момичета! Предстои ми пъри опит. Абсолютно боса съм и като чета свят ми се завива 😄 Радвам се че има място на което можеш да разбереш някок неща. Имам един въпрос. Днес бях на преглед на 16 ден и доктора ми включи към другите хапчета ( естрофем и неофолик) утрогестан, обаче като гледам повечето го пият след пункция, трансфер и др. А на мен ще ми правят тепърва имунологични изледвания. Каква е причината за изписване на утрогестана? Знам че е прогестерон, но защо се пие?

# 200
Ако ще ти правят имунологична биопсия си се изписва прогестерон да се пие/поставя няколко дни преди самата биопсия, нещо стандартно си е явно.
Здравейте момичета! Предстои ми пъри опит. Абсолютно боса съм и като чета свят ми се завива 😄 Радвам се че има място на което можеш да разбереш някок неща. Имам един въпрос. Днес бях на преглед на 16 ден и доктора ми включи към другите хапчета ( естрофем и неофолик) утрогестан, обаче като гледам повечето го пият след пункция, трансфер и др. А на мен ще ми правят тепърва имунологични изледвания. Каква е причината за изписване на утрогестана? Знам че е прогестерон, но защо се пие?

# 201
Имунологична биопсия?! Казаха имунологични изследвания. Ще звънна аз в клиниката да питам, какво точно ще ми правят … много ме е яд, че на място не се сещам да питам.

# 202
Амии това според мен е причината да ви изпишат прогестерон, на 2 познати правиха и точно така бяха, а и на мен ми предстои скоро. При кръвните имунологични изследвания не е нужно да се приема нищо.
Имунологична биопсия?! Казаха имунологични изследвания. Ще звънна аз в клиниката да питам, какво точно ще ми правят … много ме е яд, че на място не се сещам да питам.

# 203
Момичета ,как бяхте след пункция? В понеделник ми беше пункцията днес все още ми е надут корема и като си поема дълбоко въздух все едно ще се пръсна и ме боли сякаш коремната стена. Болките ниско доло минаха. Благодаря ❤️

# 204
]Абсолютното същото усещане имах в деня на пункцията и след нея. После утихва, но подутия корем и запека продължиха и след трансфера.
Имах 22 яйцеклетки и над 25 фоликула

# 205
На мен също ми отне време да се възстановя, аз по-напред в темата бях питала, понеже също се притесних. При всеки е индивидуално, но ако се притесняваш е най-добре да се консултираш с лекуващия те доктор.

# 206
На мен също ми отне време да се възстановя, аз по-напред в темата бях питала, понеже също се притесних. При всеки е индивидуално, но ако се притесняваш е най-добре да се консултираш с лекуващия те доктор.
В понеделник съм на преглед ,но реших да ви попитам Simple Smile

# 207
Оказва се, че начинът, по който е направен трансфера е от много голямо значение за постигане на бременност. Даже има вероятност ембрионите да си останат в катетъра Flushed
http://www.zachatie.org/invitro_oplojdane/861-%D0%B5%D0%BC%D0%B1 … D0%B5%D1%85%D0%B0

# 208
Криси, това беше и моето притеснение като четох за първи път какво ще ме правят Simple Smile
Реално за това има възмоност за ИМБ навсякъде, не само в тръбите. Никой не знае купчинката с клетки къде се намира по всяко време Simple Smile

# 209
  • до най-прекрасния мъж
Оказва се, че начинът, по който е направен трансфера е от много голямо значение за постигане на бременност. Даже има вероятност ембрионите да си останат в катетъра Flushed
http://www.zachatie.org/invitro_oplojdane/861-%D0%B5%D0%BC%D0%B1 … D0%B5%D1%85%D0%B0
В катетъра категорично няма как да останат. Сламката задължително се проверява след трансфера, а капката, в която са ембрионите се вижда на ехографа. Дадоха ми даже снимка при трансфера, на която ясно се вижда къде са поставени ембрионите. За ИМБ вече е божа работа дали няма да тръгнат ембрионите нагоре по тръбите, вместо да се имплантират в матката.

Общи условия

Активация на акаунт