Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 49 016
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
И аз имам снимка на ембриона след трансфер  и се вижда, че е поставен в марката. Те още на място ми го показаха де, но ми дадоха и снимка.

# 211
Здравейте момичета. Вчера беше моята пункция. Мъжа ми като е давал материал са му казали, че "в нашия случай" трябва да използват МАКС. Само да вметна, че нито един от двамата няма проблем и сме с неизяснен фактор, поне до сега... Зачудих се какво имат предвид под "вашия случай" и погледнах спермограмата. От август до сега показателите направо са се сгромолясали. Количество, качество всичко. Морфологията е паднала от 11% на 4% Astonished Все пак от 13 Я са се оплодили 11, което мисля че е добре. Но ме озадачава на какво може да се дължи тази рязка промяна Disappointed Relieved

# 212
Здравей, може да е нещо моментно, дължащо се на стрес, физическо натоварване, а може да се дължи и ако скоро е бил болен или пък се е ваксинирал...
Здравейте момичета. Вчера беше моята пункция. Мъжа ми като е давал материал са му казали, че "в нашия случай" трябва да използват МАКС. Само да вметна, че нито един от двамата няма проблем и сме с неизяснен фактор, поне до сега... Зачудих се какво имат предвид под "вашия случай" и погледнах спермограмата. От август до сега показателите направо са се сгромолясали. Количество, качество всичко. Морфологията е паднала от 11% на 4% Astonished Все пак от 13 Я са се оплодили 11, което мисля че е добре. Но ме озадачава на какво може да се дължи тази рязка промяна Disappointed Relieved

# 213
Ваксина не е слагал, все още имаме антитела от преболедуване преди 1 година. Но наскоро беше лепнал нещо и не му беше много окей, даже си мислеше че се е срещнал пак с вируса, но теста бешв отрицателен. Възможно ли е от "изстинка" или каквото е било там да е така лоша спермограмата Rolling Eyes

Здравей, може да е нещо моментно, дължащо се на стрес, физическо натоварване, а може да се дължи и ако скоро е бил болен или пък се е ваксинирал...

# 214
Напълно възможно е. Ние също се бяхме притеснили с лоши резултати след прекарана урологична инфекция. А ако е пил антибиотик, със сигурност е от това.

Ваксина не е слагал, все още имаме антитела от преболедуване преди 1 година. Но наскоро беше лепнал нещо и не му беше много окей, даже си мислеше че се е срещнал пак с вируса, но теста бешв отрицателен. Възможно ли е от "изстинка" или каквото е било там да е така лоша спермограмата Rolling Eyes

# 215
Да се включа и аз с въпрос за тази морфология, какво може да й повлияе положително? Яд ме е че докторите не търсят причината, поне при нас, а директно ни насочиха ин витро. Пие чайове и добавки, смени бельото с по-широко, правим често разходки, но какво друго?

# 216
На моя мъж морфологията в началото беше 8%, но имаше доста като брой и док каза че не е чак такъв проблем. Все пак изписа Orthomol fertil plus като добавка и постепенно я вдигна на 11% (януари-август) и сега това 4%, че и малко на брой ме стресна доста No Mouth

Да се включа и аз с въпрос за тази морфология, какво може да й повлияе положително? Яд ме е че докторите не търсят причината, поне при нас, а директно ни насочиха ин витро. Пие чайове и добавки, смени бельото с по-широко, правим често разходки, но какво друго?

# 217
Спермограмата се повлиява положително от здравословно хранене и спорт + добавки. Не става само с добавки.

# 218
  • Пловдив
Спермограмата се повлиява положително от здравословно хранене и спорт + добавки. Не става само с добавки.
Или не се повлиява, както стана при нас. ММ тренира почти всяка сутрин, храни се здравословно, не пие (освен бира понякога), не пуши, пи 3 месеца Ортамол и още 3 месеца Про Фертил, плюс всичко, което съм чела тук, бърканици, спимен и т.н. Единственото, което не пробвахме е да работи прав. Честно ви казвам, ако се бях сетила, щях да го накарам на всеки час да стои 30 минути прав и разкрачен 😁 Да не ги спарва. При нас не само морфологията беше зле, но и подвижността и концентрацията. В неговата СГ имаше (по спомен) 7 милиона подвижни. Няма да забравя как се видях с една позната в клиниката и погледнах СГ на мъжа и, 350 милиона 🙄 Така се опулих, викам си, Душо, такова чудо не съм виждала, пу-пу. И въпреки всичко това имаме една девойка на 6 години зачената по естествен път след 6 месеца опити.

За това, че ембрионите могат да останат в катетъра, сигурно може. Но при мен имаше телевизор, на него ми показаха ембриончето, после с катетъра го засмукаха, и го донесоха на лекаря. Той го сложи, показаха ми къде и ми дадоха снимка, после върнаха катетъра на ембриолога, и той изпразни съдържанието му, за да провери дали всичко е точно, и че няма ембрионче вътре. От стаята, в която лежах и ембриолога с микроскопа ни дели едно стъкло и те си говореха. Не знам дали при всички е така, но при мен това беше процедурата.

# 219
Soulmate, баш бирата е най-вредна за мъжете Simple Smile (само казвам, знам че има здрави дечица, родени от войници на върли почитатели на бирата)

Повечето, включително ММ,  преди да се разчете, смятат, че една бира е по-добре от едно малко уиски Simple Smile Но не би - бирената мая е естрогрнче (естрогеноподобно, не съм много на ти с термините), следователно не е добре за тестостерона Simple Smile Хляба също им е много вреден, пак покрай маята и глутеновите връзки.

Протеинчето им е най-полезно Simple Smile

Скрит текст:
Парадоксално е направо - "мъжкото" питие да е по-пригодно за жени Joy

ММ беше с аглутанация, АСА, 13% морфология, повлия се добре от тренировки, спиране на бирата, трибестан, черна мака, ашваганда, вит Е, вит С. Не стана перфектно, но имаше подобрение.
Сега ги е спрял, че горкото няма жлъчка и всички мастноразтворими го товарят, но щом ни кажат, че спират да ме дупчат с Резилиго ще ги почне пак Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 09:23 от Inferiya

# 220
Момичета, аз нещо съм много объркана тази сутрин. Чаках цикъл, за да запазя час и да правим биопсия за определеняне на имплантационния прозорец преди ЗЕТ. Реално последното ми кървене беше през септември след неуспешен трансфер. Докторката каза да очаквам закъснение около седмица, защото съм започнала да се разблокирам. Вече пета седмица ми закъснява, т.е. почти 60 дни нямам менструация. Сутринта реших да препишкам един от най-обикновените тестове, ей така - да съм сигурна, че няма нищо. Не съм и допускала, че може да има нещо предвид това, че хормоните ми не са се наместили. Ами, веднага се появи наситена втора черта... Направо си бих шамари, за да си отворя хубаво очите. Не слагам инжекции чхг, няма как да е фалшив резултат май... Пуснах кръвен, но резултат излиза късно вечер. Не знам какво става и възможно ли е изобщо Flushed

# 221
Момичета, аз нещо съм много объркана тази сутрин. Чаках цикъл, за да запазя час и да правим биопсия за определеняне на имплантационния прозорец преди ЗЕТ. Реално последното ми кървене беше през септември след неуспешен трансфер. Докторката каза да очаквам закъснение около седмица, защото съм започнала да се разблокирам. Вече пета седмица ми закъснява, т.е. почти 60 дни нямам менструация. Сутринта реших да препишкам един от най-обикновените тестове, ей така - да съм сигурна, че няма нищо. Не съм и допускала, че може да има нещо предвид това, че хормоните ми не са се наместили. Ами, веднага се появи наситена втора черта... Направо си бих шамари, за да си отворя хубаво очите. Не слагам инжекции чхг, няма как да е фалшив резултат май... Пуснах кръвен, но резултат излиза късно вечер. Не знам какво става и възможно ли е изобщо Flushed

Не си ли тръгнала още за лекаря…???
☺☺☺
Идете да чуете сърчице на този “неуспешен” трансфер!!!
🥳

# 222
Tommy_2001 😀, пожелавам ти най-прекрасната изненада днес. Наистина защо не отидеш направо на преглед?

# 223
Искам да видя чхг и ще го изпратя на докторката... Не мога дори да предполагам кога ми е била овулацията. Трансферът беше неуспешен и на 12.09 прокървих. Дори имплантация нямаше. В шок съм. Миналата година при неуспешната бременност с бавното чхг не видях такава черта.

# 224
  • София
Стискам парчета за най добрата изненада на света Flowers Four Leaf Clover
То нали знаеш точно тогава когато човек не се надява на нищо, то вземе та стане. Божа работа си е това и то без прием на никакви лекарства, дано това е твоя късмет Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт