Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 948
  • 734
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз пък от опит точно обратното наблюдавам. Има ли мъжки фактор, лекарите неглижират женския. Поне при нас винаги е било така, което не е правилно, защото най-вероятно моите яйцеклетки не са били годни поне от 10-тина години и това ни е отнело възможността много по-рано да се случат плановете ни.

# 136
  • гр. София
Кактусче, коментар слез трансфера нямахте ли? Искай задължително и среща и коментар и от ембриолозите. До каква степен са се развили и кога са спрели ембриончетата. Имало ли е фрагменции още след стадии на зигота. Всяка информация като я получиш, аз поне така правя си я записвам, щото съм доста емоционална в такива моменти и не мога да усмисля.
Момичета, не забравяйте - всички ще успеем! Просто сега имаме леки трудности, но пък за сметка на това рожбите ни ще са най-умните, красивите и добрите на света!

# 137
Привет момичета,и моята първа пункция мина днес. Бах шал и паника ,но засега всичко е прилично. Казаха ,че са извадили 8 качествени Я ,утре ще ни се обадят колко са се оплодили . Дано имаме късмет

# 138
Привет момичета,и моята първа пункция мина днес. Бах шал и паника ,но засега всичко е прилично. Казаха ,че са извадили 8 качествени Я ,утре ще ни се обадят колко са се оплодили . Дано имаме късмет
В коя болница сте и при кой доктор?

# 139
В коя болница сте и при кой доктор?
В клиника Селена при д-р Даниел Ставрев

# 140
Ilsan успех!
Mrcv, не си само ти в такова състояние. Всеки ден се питам защо е така, защо го разбирам чак сега, че има проблем с мен. Даже и на лекаря си споделих, че се чувствам виновна, че не сме опитали по - рано инвитро за да видим, че има проблем с яйцеклетките ми. Е минало вече, не можем да върнем времето назад. Опитай да си спокойна, търси причините и прави това което мислиш, че те води към правилния път. Аз се опитвам да правя така. Усещам на моменти, че сама си казвам, че проблема е в мен, че аз съм виновна, а това не е редно и да се самонаказвам, но не бива нали? Никой не го е искал, знам само че ще се борим колкото можем и няма да се предадем.
Кактусче, разпитвайте и вие вашия лекар, ако не помислете дори за смяна.
Успех на всички момичета тук, сигурна съм, че рано или по- късно всяка една от нас ще прегърне своята рожба!

# 141
Здравейте, момичета! Днес ми е втори ден на цикъла. Тези дни трябва да се срещнем с репрото и да решим какво да правим. Той дори не ме пита всичко норално ли е с цикъла, а само каза днес да пусна АМХ. Във Варна май нямат нито МАКС, нито ИМСИ, нито калциева активация, нито лазерен хетчинг(може да не го пиша правилно). Надявам се да имат логично обяснение как перфектните ни ембриони не доживяха до 5ти ден.
Преди трансфера не сме пускали хормонални изследвания, дори не минах ехограф предварително.

Ню Лайф Бургас правят разширена спермограма, веднъж седмично идва някой да ги прави, със записване на час. Но, иначе НЕ ти ги препоръчвам за инвитро. Писала съм и преди, но с 2 думи на мен не ми планираха правилно пункцията и повечето фоликули се бяха спукали. Затова  и ги смених.

# 142
Момичета, вървях от работа и ревах, толкова подкрепа получавам от вас и ви благодаря. Дано скоро всяка от вас види така желаните 2 чертички.
Кактусче, задължително коментирай с доктора и дано не те претупа, а обърне малко повече внимание.
Ilsan стискам силно палци всички да се оплодят и да стигнат до края.

# 143
  • до най-прекрасния мъж
Mrvv, толкова пъти съм си задавала този въпрос Защо точно на нас, че си нямаш идея. Накрая се примирих, правех каквото трябва и просто стана. Още ми е като в сън, нищо, че съм в 8ми месец вече.
Никой не може да отговори защо не става и кога ще стане. Колкото и да е клиширано, спокойствие, вяра и неспирна борба. Ако спреш, няма да стане. Действаш и все някога, някъде ще те чака твоето ембрионче, което ще стане твое дете. Явно сега има други неща да се случат в живота ти, а после да дойде бебето. Съдба...

# 144
Момичета, не сте сами! Горе главите! Всичко ще приключи добре при всички ни! И докато сте живи и здрави - място за сълзи и отчаяние няма! Бъдете благодарни на това, което имате, защото мнозина и това нямат! Всичко ше се нареди, детето си идва с времето и мястото, а по пътя до него трупаме сили, опит и смелост!
Ей ме мен, отчаяна от неуспешен трансфер, докато не ме вкараха преди седмица в болница за спешна операция за отстраняване на извънматочна - неуспешният трансфер се оказа развиващ се ембрион не къде да е, ами на границата между тръбата и яйчника ми. Последва усложнение, втора операция след 12 часа, преливане на кръв, интубации…и се събудих, видях света и си казах - аз съм щастливка, че съм жива и здрава, че ще се прибера у дома, че ще видя мъжа си, че ще мога да се храня и дишам! И не, не съм отчаяна сега, че съм изтеглила най-късата клечка, и не само че съм имала неуспешно инвитро, ами след него и 2 операции и кръвопреливане, а съм щастлива, че съм жива и здрава! А докато аз съм жива и здрава, всичко ще е наред! Психиката е най-важното за успехите, а тя е свързана с нашите възприятия и отношение към случващото ни се. Монетата има 2 страни, опитайте се да гледате хубавата Simple Smile няма нищо случайно!
Смело напред и с усмивка! ❤

# 145
Аз пък от опит точно обратното наблюдавам. Има ли мъжки фактор, лекарите неглижират женския. Поне при нас винаги е било така, което не е правилно, защото най-вероятно моите яйцеклетки не са били годни поне от 10-тина години и това ни е отнело възможността много по-рано да се случат плановете ни.
Абсолютно съм съгласна! Ние сме с мъжки фактор, не много тежък, но аз усещам, че не се търси задълбочено причина при мен, а съм вече на 40.
Днес бях на преглед и изследвания хормони, ПКК и други. В петък ще правим трансфер. Чревните проблеми отшумяха, говорих с доктора за натаспина, но от днес ще опитаме до трансфера да съм на аспирин и ако пак получа оплаквания след трансфера ще го сменям.
Успех момичета!
Shantii ти си герой, пожелавам ти бързо да се възстановиш и да се сбъдне мечтата ти в най кратки срокове! ❤

# 146
Страхотни сте момичета, чета ви редовно и трябва да си призная,че много ми помогнахте да преодолея поредният неуспех,да се събера и продължа напред. Ние пробваме от 1,5 година и за сега без успех.Тази година имам само един опит с хормони,положителен тест на 9 ден и на 10 ден всичко приключи. Shantii следващият път ще се получи,mrvvи аз си задавам този въпрос, но явно трябва да преминем през това,важен е крайният резултат.... Бебе...пожелавам ви го и на себе си също ....бъдете позитивни!

# 147
Всичко ни се случва, за да родим най-обичаните деца. Представете си една непланирана или планирана, но бърза и лека бременност. А сега си представете всичко, през което сте минали и тепърва предстои. Осъзнавате ли какво ще е чувството при положителния тест? А при първия преглед? Да чуете сърчицето? А всеки следващ преглед да виждате как във вас расте човече? Да започне да рита? И един ден да го прегърнете? И да знаете, че сте направили и невъзможното това да се случи... Много по-силно усещане е и щастието е много по-оценено в нашия случай. Всеотдайността ни е безкрайна, защото много преди детето да е станало факт, ние сме го поставили на първо място и сме правили жертви в името на неговата поява. Пожелавам на всички скоро да го изпитаме лично! ❤️

# 148
Здравейте момичета,
Днес бях на преглед /2-ри ден от цикъл/ всичко е наред и вече започнахме стимулация.
Стискам палци на всички и на себе си да имаме късмет.

# 149
Момичета, като ви чета и ми се къса сърцето... Толкова сме силни, света ще обърнем, за да имаме дете... Това, което мога да ви посъветвам след неуспешни опити е да направите хистероскопия, да се огледа матката, на мен ми направиха и надраскване на лигавицата, та ще видим . Аз след 4 неуспешени инсеминации и 2 трансфера след инвитро, без проблеми от страна на мъжа    и хистероскопия на която не се откри проблем, пак не се отчайвам. Имаме 2 тридневни снежинки, които ще върнем скоро,в тях ни е надеждата. Ние сме с неизяснен стерилитет. Аз съм с хашимото и всичко друго ни е супер и пак не става. Понякога, колкото и всичко да е супер, просто не се случва, а тогава когато му дойде времето. Късмет и успех на всички в тази борба.

Общи условия

Активация на акаунт