Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 80

• 48 942
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Какъв протеин бихте ми препоръчали, който мога да намеря в аптека в малък град?
А имали ли сте болка в гръдният кош при опит да легнете по гръб. За мен е невъзможно , мога да лежа само на ляво.

# 496
  • Пловдив
Какъв протеин бихте ми препоръчали, който мога да намеря в аптека в малък град?
А имали ли сте болка в гръдният кош при опит да легнете по гръб. За мен е невъзможно , мога да лежа само на ляво.
Аз пиех протеин на ПрегнаКо https://pregnaco.com/proteins/expecting-mothers/ Бях си го купила по препоръка на лекаря още преди пункцията и го пиех. Взех много извара от Лидл, обезмаслена. На ядене изяждах по една кутия. Взех си скир, той също е с високо съдържание на протеин. Взех си авокадо и някакви дребни плодове малини и боровинки и пилешко. Също и много вода пиех.
Никога нищо не ме е боляло в гръдния кош. Надявам се утре като се събудиш да я нямаш вече тази болка. Ако пък е толкова силна може да звъннеш в болницата.

# 497
Момичета, тези от вас, които са минавали през лапароскопия, колко време след това е възстановяването (знам че е индивидуално, но все пак Simple Smile) И също така, след колко време може да се направи инвитро опит?

# 498
Misha, след лапароскопия на мен ми препоръчаха да направим опит след 2 месеца. Възтановяването е индивидуално,на мен ми беше тегаво докато ми махнат скобите. Успех Wink

# 499
И моята пункция мина днес с 20 яйцеклетки, от които 11 качествени.
Имах противовъзпалителна система, калции и антибиотик венозно след пункцията.
Имам ужасни болки в корема, подут стомах и тежест в гърдите при дишане.
Не мога да се отпусна назад и да легна по гръб, режеща болка имам в гърба и гърдите.
Дори болката в корема се търпи пред тази в гръдният кош...
И друга пункция съм имала с 22 яйцеклетки такова чудо не е било.
Да не Ви казвам какви неща ми минават през главата. Дано се съвзема и нямам някакви усложнения.. 🙏
Дано утре е по леко.
Йоана, колко фоликула си имала преди пункцията? Предстои ми Дай Боже и на мен тези дни

# 500
Благодаря момичета на всичко, днес съм нов човек. Не ме били вече гръдният кош и мога да лежа по гръб. Пих много вода и ставах и през ноща много да пишкам, което мисля че ми намали болката. Продължавам с водата, и храна богата на протеини дано мине по бързо.

Сивона, ами пак около 20 фоликула бяха, единият път се опитах да ги броя, но им изгубих бройката 🤣 и се отказах вместо да се напрягам.

# 501
Здравейте, някой имал ли е случай да се установи бактерия в микробиологията на мъжа? Предписаха му антибиотик за 7 дни, но пункцията би трябвало да е преди да свърши антибиотика. АГ ми каза, че не е проблем и пробата ще се обработи. Чудя се, обаче антибиотика няма ли да повлияе на качеството на материала?

# 502
Здравейте, някой имал ли е случай да се установи бактерия в микробиологията на мъжа? Предписаха му антибиотик за 7 дни, но пункцията би трябвало да е преди да свърши антибиотика. АГ ми каза, че не е проблем и пробата ще се обработи. Чудя се, обаче антибиотика няма ли да повлияе на качеството на материала?
При нас се получи същото при първият ни опит. Само че антибиотика свърши точно преди пункцията. На самата пункция не казаха да има проблем с материала.

# 503
Момичета, здравейте! Имам нужда от малко информация. Днес ми се обадиха от ембриологията, казаха, че и 19-те ембриона се развиват добре и са с добро качество. Записаха ми час за събота за ембриотрансфер. Казаха ми, че има голяма вероятност и 19-те да стигнат до стадий бластоцист и ще замразят останалите. Ние сме по фонда и ме интересува до колко замразени ембриона поема фонда и колко ние трябва да доплатим. Попитах ги, но те не можаха да ми отговорят, а в заповедта не пише нищо, само че се отпускат до 5000 лв за свеж трансфер и до 500 лв за замразен. Вие можете ли да ми дадете някаква информация по този въпрос? Другото, което ме интересува е и попитах, но ми казаха, че не е необходимо е да ми направят изследване на хормоните (прогестерон и естрадиол) когато е свеж трансфер, това се прави само ако е замразен трансфер. Вие съгласни ли сте с това? Аз четох, че трябва да се изследва поне прогестерона преди трансфер, защото от него зависи самото имплантиране на ембриона. Моля Ви посъветвайте ме какво да правя. Благодаря предварително.

# 504
  • София
Понеже така или иначе ще имаш трансфер, изследването преди него само ще даде някаква информация, но не решава нищо и са излишни пари, според мен.
Не съм сигурна, но по спомени замразяването не се покрива от фонда. Може и да греша или да ми е стара информацията обаче.

# 505
Ехе и 19 фоликула вървят добре, това е много добре. По принцип при такива хипер стимулации по голямата част отпадат.
Аз от 11 качествени сега ми се обадиха,че само 7 са се оплодили, дано издържат и за напред..
Иначе мисля,че фонда поема 200лв за замразяване а отделно се заплаща съхранението, като цяло ще бъде крупна сума за такава бройка, можеш да видиш ценоразписа.

# 506
Момичета, здравейте! Имам нужда от малко информация. Днес ми се обадиха от ембриологията, казаха, че и 19-те ембриона се развиват добре и са с добро качество. Записаха ми час за събота за ембриотрансфер. Казаха ми, че има голяма вероятност и 19-те да стигнат до стадий бластоцист и ще замразят останалите. Ние сме по фонда и ме интересува до колко замразени ембриона поема фонда и колко ние трябва да доплатим. Попитах ги, но те не можаха да ми отговорят, а в заповедта не пише нищо, само че се отпускат до 5000 лв за свеж трансфер и до 500 лв за замразен. Вие можете ли да ми дадете някаква информация по този въпрос? Другото, което ме интересува е и попитах, но ми казаха, че не е необходимо е да ми направят изследване на хормоните (прогестерон и естрадиол) когато е свеж трансфер, това се прави само ако е замразен трансфер. Вие съгласни ли сте с това? Аз четох, че трябва да се изследва поне прогестерона преди трансфер, защото от него зависи самото имплантиране на ембриона. Моля Ви посъветвайте ме какво да правя. Благодаря предварително.
Бъди сигурна, че няма всички да стигнат до стадий бластоцист (не ти и трябват де) Опита ми показва, че повечето ембриони отпадат на 5ти ден.При мен се оплодиха 37, до 3ти ден всички се развиваха добре, но на 5ти останаха 22. А защо ще правиш свеж трансфер, при положение, че имаш извадени толкова много фоликули?

# 507
Предполагам, че ще платиш само съхранението, което е 300 лв. - 6м., 450 лв. - 1 г. и 850 - 3г. и т.н. Плюс 24-часов мониторинг 260 лв. за над 6 ембриона. Поне ние това плащахме по фонд.

# 508
Бъди сигурна, че няма всички да стигнат до стадий бластоцист (не ти и трябват де) Опита ми показва, че повечето ембриони отпадат на 5ти ден.При мен се оплодиха 37, до 3ти ден всички се развиваха добре, но на 5ти останаха 22. А защо ще правиш свеж трансфер, при положение, че имаш извадени толкова много фоликули?

Докторката каза, че нямам хиперстимулация и още след пункцията ми изписа Естрофем, неофолик и циклогест за подготовка за свеж трансфер. Не знам на каква база прецени да направим свеж трансфер. Аз не съм настоявала, тя така е преценила. И аз смятам,че не всички ще се развият до 5-ти ден,наистина не ми трябват толкова, само дано останат най-качествените.

Zlufi08, точно тази информация ми трябваше. Сега звънях и на кординаторката  в клиниката. Обясни ми съвсем същото, но без цифри. Каза ми, че замразяването изцяло се покрива от фонда,но съхранението и мониторинга не, то е изцяло за наша сметка. Попитах я къде мога да видя ценоразписа, тя ми каза, че след като замразят ембрионите от информация ще ми се обадят, за да се сключи договора и явно тогава ще ми кажат какви са цените, но твоята информация ми е безкрайно полезна. Благодаря ти!

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 11:34 от Тренди

# 509
Моя мъж беше така и всичко е наред, не се притеснявай. Стискам палци да има хубаво Я

Общи условия

Активация на акаунт