НОЕМВРИйските ни хубави деца, идват вече на света! - Ноемврийски мами 2021 - Тема 7

• 46 240
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, малко полезна информация и от мен. Преди време ви казах, че в Нео клиник правих тест за упойки, но вчера след консултацията с анестезиолога се оказа, че този тест е непълен. Както Одри /ако не се бъркам/ спомена, в Александровска правят пълния набор от тестове за обща и частична анестезия. Ако на някоя й предстои да си прави такъв тест, направо там е най-добре. Консултацията с лекаря може и по ЗК, платено е 40 лв. Тестовете се плащат винаги, 37.50 е за всичките проби общо.

# 91
Някоя от вас запозната ли е с това Ковид отделение в Майчин дом? Не спирам да кашлям лошо и искам някой да ме прегледа и нз какво да правя

# 92
Как се процедира, ако преди раждане не се подсигури педиатър на детето? Кой ще го посети след изписване? Кой ще ми издаде този трети болничен? При всички положения ще родя преди края на 45 дневния болничен.

# 93
Може да се свържеш с някой частен педиатър да дойде да прегледа бебето, така или иначе всички взимат такса като идват на домашната консултация. Не е драматично, ако нямаш уговорка с педиатър от сега.
При нас първата педиатърка, с която имах уговорка ни заразя и просто не си вдигна повече телефона. Записах бебето 2 седмици след раждането при друг педиатър, който намерих в последствие. Така или иначе акта за раждане става готов за 10-14дни, а без него не можеш да го запишеш.
От болницата ти дават болничен като родиш (42 дни мисля), който после педиатър изравнява. Но ако си преносила АГ, който те е следил ти издава болничен (след като родиш).

Как се процедира, ако преди раждане не се подсигури педиатър на детето? Кой ще го посети след изписване? Кой ще ми издаде този трети болничен? При всички положения ще родя преди края на 45 дневния болничен.

# 94
Да то не можеш да подсигуриш предварително педиатър, може само да имаш устна уговорка. Ако не намериш преди раждането, продължаваш да търсиш.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 18:24 от Одри ♡

# 95
Аз нямам представа, но звънни на регистратурата, би трябвало да дадат адекватна информация как да процедираш. Друг вариант е и да питаш в Александровска, там все пак си е белодробното и е до Майчин Дом.
Някоя от вас запозната ли е с това Ковид отделение в Майчин дом? Не спирам да кашлям лошо и искам някой да ме прегледа и нз какво да правя

# 96
Luyboslava, личният лекар не ти ли съдейства с помощ? Според мен звънкайте в МД и отивай на преглед щом не се чувстваш добре. Температура имаш ли? Аз знам, че има начин дори и рентгенова снимка да се направи с покривка на корема.

# 97
Оз момичета корема ми слезе още повече на долу , вчера цял ден ме мъчеха контракции но не редовни и странни ( бе бракстън стягания а отделно от тях ) днеска цял ден страдам от стомах , мислех че днес съм на преглед но се оказа че не съм днес. Имам течение което нее напишкано и нее бялото а си е течно и мисля че подтичамт малко водички переодично.
Малката вчера от 9 до ранния следобях беше зиперактивна после обаче замря и сега само подбутва и не се активизира , имам усещане че вчера в активноста си се наместваше за раждане, защото яко буташе с глава надолу , и опъваше крачета . Сега само переодично показва «Тук съм » но няма вече такива ритници.
Чувствам се странно определено, нон стоп ми се яде ( толкова силно нее било през цялата бременност , вчера спах и на обяд ( което е абсурд да стане при мен при каквито де да е положения ) и през ноща спах много ( знаете че това е тегаво сега ) имам серьозно усещане че тялото ми се готви да раждам всеки момент самостоятелно.
Иначе аз петък влизам в 36 та а пък малката тогава ще отговаря уж на 38 ма.
И утре ще говоря с лекаря да раждаме че да не ме изненадва в нас че ме е страх с тия инжекции.

# 98
Luyboslava, личният лекар не ти ли съдейства с помощ? Според мен звънкайте в МД и отивай на преглед щом не се чувстваш добре. Температура имаш ли? Аз знам, че има начин дори и рентгенова снимка да се направи с покривка на корема.

Ами нямам температура, не съм вдигала изобщо. Личната ми не смее да ми предписва нищо, каза да ходя до МД.. само хремата и гадната кашлица. Но просто ме притеснява тая кашлица и тя не е суха. Пия уж сироп,но не минава.

# 99
Добре е, че нямаш температура и суха кашлица, но пробвай да се консултираш с още някой лекар за твое успокоение.

# 100
Любослава, щом личната те насочва натам, по-добре отивай на преглед. Ковид-а не е шега, не рискувай. Успех и дано всичко мине леко! Flowers Four Leaf Clover

# 101
Сега звънях на АГ и ми каза задължително да ходя утре на преглед и ме предупреди,че може направо да ме приемат и да извадят бебчо по-рано. Мен много ме е страх.. от всичко, от лекари от вс... ннзз, дано няма проблем 😔

# 102
Всичко ще е наред , бебето се е развило. Ако трябва по добре да го вадят за да може и ти да получиш адекватно лечение.Пиши какво става с теб 🌸

# 103
Оз момичета корема ми слезе още повече на долу , вчера цял ден ме мъчеха контракции но не редовни и странни ( бе бракстън стягания а отделно от тях ) днеска цял ден страдам от стомах , мислех че днес съм на преглед но се оказа че не съм днес. Имам течение което нее напишкано и нее бялото а си е течно и мисля че подтичамт малко водички переодично.
Малката вчера от 9 до ранния следобях беше зиперактивна после обаче замря и сега само подбутва и не се активизира , имам усещане че вчера в активноста си се наместваше за раждане, защото яко буташе с глава надолу , и опъваше крачета . Сега само переодично показва «Тук съм » но няма вече такива ритници.
Чувствам се странно определено, нон стоп ми се яде ( толкова силно нее било през цялата бременност , вчера спах и на обяд ( което е абсурд да стане при мен при каквито де да е положения ) и през ноща спах много ( знаете че това е тегаво сега ) имам серьозно усещане че тялото ми се готви да раждам всеки момент самостоятелно.
Иначе аз петък влизам в 36 та а пък малката тогава ще отговаря уж на 38 ма.
И утре ще говоря с лекаря да раждаме че да не ме изненадва в нас че ме е страх с тия инжекции.
Цял ден съм с абсолютно същите усещания. Все едно описваш моето състояние. Утре и аз чакам прегледа да видя какво се случва и дали ще дочакам датата за секциото. Успокоява ме факта, че утре влизам вече в 36 седмица, а бебето е напред.

# 104
Всичко ще е наред , бебето се е развило. Ако трябва по добре да го вадят за да може и ти да получиш адекватно лечение.Пиши какво става с теб 🌸

Мерси... въпроса е,че до сега си знаех всичко и лекар и болница и всичко.. и ако утре ми кажат влизаш и то точно в тази болница, от която изобщо не съм с доббри впечатления... ох, дано няма нш сериозно и си ми кажат да се прибера ....

Общи условия

Активация на акаунт