НОЕМВРИйските ни хубави деца, идват вече на света! - Ноемврийски мами 2021 - Тема 7

• 46 226
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Майчин дом има всичко необходимо за спасяване на животи така че ако се налага ще стиснеш зъбки в името на вас двете 🌸Всичко ще е наред това трябва да е нац малкия проблем сега

# 106
Любослава, стискам палци да се развият нещата по най-добрия възможен за вас начин.
Бобчи, вчера и днес имам същите усещания като теб . Струва ми се , че и коремът е почнал да ми се смъква надолу. Утре почвам 36гс , но ми се ще поне до 38гс да изкарам. В четвъртък съм на преглед. Днес ми пристигнаха пелените , които поръчах. Сложих най-малкия размер в куфара и вече е готов , остава да го смъкна в колата.

# 107
Аз още нямам кой знае какви индикации за раждане. По-често получавам пробождания долу, но са моментни (37с2д съм). Иначе щом усещате телата си, че ви подават сигнал, най-вероятно е така. Аз ще повяряам, че раждам ако видя паднала тапата. Миналият път така се започна при мен и беше доста сигурен знак, че не е фалшива тревога.

# 108
То и аз се надявам това да не са индикации още за раждане. Никак не бързам , добре ми е да съм бременна.

# 109
о аз вече не мога повече. искам да раждам .Така че да се ражда Simple Smile много и е тясно и на мен от това не ми е кеф.
той доктора така или иначе каза че ще е по раничко бая. куфара и моя е готов само вода , зарядно и документи да сложа

# 110
А болницата, която беше избрала няма ли ковид отделение? Не знам защо бях останала с впечатление, че аг болниците си имат такива отделения.

Всичко ще е наред , бебето се е развило. Ако трябва по добре да го вадят за да може и ти да получиш адекватно лечение.Пиши какво става с теб 🌸

Мерси... въпроса е,че до сега си знаех всичко и лекар и болница и всичко.. и ако утре ми кажат влизаш и то точно в тази болница, от която изобщо не съм с доббри впечатления... ох, дано няма нш сериозно и си ми кажат да се прибера ....

# 111
Яренце е родила и описала нейното смело раждане в Октомврийската тема. Честито и от мен! Постигнали сте това, което си искала и резултатът е вълшебен!
Не успя да минеш в Ноемврийските мами, но не и нужно отново да пренасяш Smile дано и аз така

# 112
А болницата, която беше избрала няма ли ковид отделение? Не знам защо бях останала с впечатление, че аг болниците си имат такива отделения.

Всичко ще е наред , бебето се е развило. Ако трябва по добре да го вадят за да може и ти да получиш адекватно лечение.Пиши какво става с теб 🌸

Мерси... въпроса е,че до сега си знаех всичко и лекар и болница и всичко.. и ако утре ми кажат влизаш и то точно в тази болница, от която изобщо не съм с доббри впечатления... ох, дано няма нш сериозно и си ми кажат да се прибера ....

Във Вита

# 113
Може да се свържеш с някой частен педиатър да дойде да прегледа бебето, така или иначе всички взимат такса като идват на домашната консултация. Не е драматично, ако нямаш уговорка с педиатър от сега.
При нас първата педиатърка, с която имах уговорка ни заразя и просто не си вдигна повече телефона. Записах бебето 2 седмици след раждането при друг педиатър, който намерих в последствие. Така или иначе акта за раждане става готов за 10-14дни, а без него не можеш да го запишеш.
От болницата ти дават болничен като родиш (42 дни мисля), който после педиатър изравнява. Но ако си преносила АГ, който те е следил ти издава болничен (след като родиш).

Как се процедира, ако преди раждане не се подсигури педиатър на детето? Кой ще го посети след изписване? Кой ще ми издаде този трети болничен? При всички положения ще родя преди края на 45 дневния болничен.

Много ти благодаря за пълното разяснение Съмър. Сега ми е по-спокойно. Аз ще продължа да търся педиатър, с който да се договоря, но е доста трудно на този етап. Отделно от това може всеки момент да ме вземат за секцио и това съвсем ме напряга.
Тогава излиза, че след болничния 42 дневен /издаден от болницата/ е този трети болничен /изравнителен от педиатър/.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 08:14 от Vi_To

# 114
Любослава, бях останала с впечатление, че Вита имат ковид отделение... Бяха пуснали снимка във фб "най-готиния ковид екип" с д-р Грозев.... Стискам палци всичко да е наред и да се видим скоро на раждане във Вита Simple Smile

Доколкото успях да се ориентирам в сайта на нои общо първата година е 410 дни майчинство. От които 135 дни са във вид на болничен - 45 дни преди термин, после болницата издава (моята аг каза 42 дни ама дали наистина са толкова не съм сигурна) и след това педиатъра ги изравнява да станат 135 според зависи кога си родила. Така че имаш време след раждането спокойно поне месец и нещо да си намерите педиатър Simple Smile

Може да се свържеш с някой частен педиатър да дойде да прегледа бебето, така или иначе всички взимат такса като идват на домашната консултация. Не е драматично, ако нямаш уговорка с педиатър от сега.
При нас първата педиатърка, с която имах уговорка ни заразя и просто не си вдигна повече телефона. Записах бебето 2 седмици след раждането при друг педиатър, който намерих в последствие. Така или иначе акта за раждане става готов за 10-14дни, а без него не можеш да го запишеш.
От болницата ти дават болничен като родиш (42 дни мисля), който после педиатър изравнява. Но ако си преносила АГ, който те е следил ти издава болничен (след като родиш).

Как се процедира, ако преди раждане не се подсигури педиатър на детето? Кой ще го посети след изписване? Кой ще ми издаде този трети болничен? При всички положения ще родя преди края на 45 дневния болничен.

Много ти благодаря за пълното разяснение Съмър. Сега ми е по-спокойно. Аз ще продължа да търся педиатър, с който да се договоря, но е доста трудно на този етап. Отделно от това може всеки момент да ме вземат за секцио и това съвсем ме напряга.
Тогава излиза, че след болничния 42 дневен /издаден от болницата/ е този трети болничен /изравнителен от педиатър/.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 08:43 от Sum_mer

# 115
Добро утро!

Lyuboslavaa - стискам палци на прегледа да мине без хоспитализация там. Ако все пак те приемат не се притеснявай, там е едно от най добрите неонатологични отделения, ще се погрижат и за теб. Знам колко е гадно да попаднеш някъде където не познаваш никой лекар, но наистина стискаш зъби и всичко ще мине до дни. Flowers Four Leaf Clover

# 116
не съм сигурна дали педиатъра или личната лекарка на майката го издава защото навсякъде чета че пише ЛЛ. Може би трябва в болницата да питаме и там ще ни кажат точно

# 117

Явно може и ЛЛ на майката. На мен педиатърката ми го издаде, така и така ходиш да запишеш детето, спестяваш едно ходене до друг кабинет. Но при невъзможност да откриеш педиатър е добре да се знае, че има вариант за болничния. Simple Smile

не съм сигурна дали педиатъра или личната лекарка на майката го издава защото навсякъде чета че пише ЛЛ. Може би трябва в болницата да питаме и там ще ни кажат точно

# 118
Е чудесно значи има двойна опция Simple Smile

# 119
Благодаря ви момичета, тези разяснения са важни за всички. А аз една идея по-спокойна:grinning:

Днес няма ли ново бебе на хоризонта? Така ми става хубаво като прочета такава новина!

Общи условия

Активация на акаунт