НОЕМВРИйските ни хубави деца, идват вече на света! - Ноемврийски мами 2021 - Тема 7

• 46 270
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Така наща педиатърка каза за пъпа пудра сулфазилон и спирт 70% вече , а за гъбите някаква орална маз.
Иначе тука се нервирам на стерелизатора. Имаме тоя на кенгуру , всичко седи мокро в него, не мога да зацепя така адекватно ли е или нее , ако ги сложа на сушилник губи ли сте стерилното ?
Нещо тотално се обърках

# 661
Излизат мокри нещата от стерилизатор, да, защото се стерилизират на па̀ра, няма как. Аз сега не ползвам, само залъгалките пускам в едни специални кутийки, после отварям кутийките да изстинат, те си изсъхват в даден момент. Може да си вземеш отделен сушилник за бебешки неща, не знам до колко се запзват стерилни, мисля че 24 часа беше. То все пак убива наличните бактерии, предполагам отнема време да се “налепят” нови. Пък и тотално стерилно няма как да стане.

# 662
имам и сушилник ама вече се обьрках защото някъде пише че в момента в който ги извадиш от стерелизатора са не стерилни , другаде пише извади и изсуши .И вече луднах. Аз в болницата свикнах с каната , и тука тоя стерелизатор с тая пара ме побърка , всичко е вир вода.
Трябваше да взема такъв дето изсушава

# 663
Milk-choc, какви 6а тия кутийки? Направо умирам като трябва да пусна стерилизатора за 1 биберон.
Да питам на вас по колко вит. Д ви казаха да давате? ЛЛ ми каза по 1 капка вигантол, в Токуда ми казаха по 2.

# 664
Аз ползвам биберони на Нук и повечето от тях се продават в една прозрачна пластмасова кутийка, която е за стерилизация- 4 Мин в микровълнова. Чиста работа, аз като не ползвам друго, не си представям да извадя целия стерилизатор за един биберон

# 665
Аз ги ползвам нещата и часове след стерилизатора. Като изсъхнат ги слагам в една кутия с капак.

# 666
аз стерелизирам помпата , зърната , бибероните. Сега мисля да пробвам нощно време с Ам , нещо много и е тегаво , не изпива всичко и гърдите ми направо ше се разпорят, тече навсякъде, а и тя е мега не спокойна нощни време и се мъчи . Съответно и аз съм неадекватна защото не спя съвсем.
Но стерелизатора ни е на кенгуру и е вир вода всичко , сега ше взема един май на авет от кумата да прибвам и ако не ме изкефи ше купя и със функция сушене защото цялата ми кухна е подгизнала от тоя стерелизатор и трябва да бърша по 300 пъти и ме вбесява.
Иначе ако имам само зърна за стерелизиране грея каната де.
Ако минем на АМ мисля да взема от тия уреди за пригитвяне дето са , въпреки че може и с термос и кутия за порции на АМ.Днес ще пробваме с АМ през ноща но не знам колко трябва да яде , тя реално кара втора седмица и последно от АГ то ядеше по 50 мл. Може би около 60-70 да яде сега ? Че ония ден и диването преяде и повърна.Много лакумия чак се дави от лакумия и нон стоп хълца та почнах и вода да давам , ама ше взема копър чай за да действа и за коликите , като и давам да преглътне за да не хълца

# 667
Аз да питам вече родилите мами как слагате бебчовците да спят- по гръб или на една страна и повдигате ли матрака под някакъв ъгъл?

# 668
Хора, помагайте. Не знам как да се справя с това кърмене. И лекции гледах и четох блога на Хедра и не става. Аз май нещо явно не съм в час. В болницата бях 3 нощувки, секцио и там изобщо нямаше наченки на кърма, а и не бях много в кондиция нещо. Мина и консултант, пробва да изцеди нещо, само капчици. Посъветва ме да взема протектори. Реално от 1-2 дни, от както сме вкъщи, гърдите ми вече са пред пръсване, но излизат само капчици. Слагам малкия, но не става, изнервя се и си иска стабилно ядене, а не някакви си капки. И почва да реве докато не му дам шишето с млякото. А мен ме боли и ще се пръсна. Пробвах и с помпа, никакъв ефект, само капки илизат. Правих топли компреси, нищо. Страх ме е да не се възпаля брутално. А и искам да го кърмя. Отделно и друг проблем - не е акал от 2 дни. Първо давах АМ Фризолак, вчера по съвет на педиатъра сменихме с НАН комфорт, уж за да няма запек. Ама още не е акал. Иначе, вече усетих какво е чувството да имаш бебе момче - за добре дошъл ме напика централно в междуочието докато му сменях памперса. Simple Smile

Аз да питам вече родилите мами как слагате бебчовците да спят- по гръб или на една страна и повдигате ли матрака под някакъв ъгъл?

Аз го слагам на една страна, като редувам на всяко спане различна страна.

# 669
Да, на нас неонатологът ни каза да спи поне първите два месеца на антирефлукс възглавница и аз поръчах от Вис Виталис. В болницата също леглата им бяха под наклон. Възглавницата се слага под матрака, за да няма ръб и да не им убива на бебетата. И пак там ни учеха да ги слагаме да спят на една страна като редуваме страните. Аз слагам на Бебка отзад една пелена, навита на руло, за да не се обръща.

# 670
Хора, помагайте. Не знам как да се справя с това кърмене. И лекции гледах и четох блога на Хедра и не става. Аз май нещо явно не съм в час. В болницата бях 3 нощувки, секцио и там изобщо нямаше наченки на кърма, а и не бях много в кондиция нещо. Мина и консултант, пробва да изцеди нещо, само капчици. Посъветва ме да взема протектори. Реално от 1-2 дни, от както сме вкъщи, гърдите ми вече са пред пръсване, но излизат само капчици. Слагам малкия, но не става, изнервя се и си иска стабилно ядене, а не някакви си капки. И почва да реве докато не му дам шишето с млякото. А мен ме боли и ще се пръсна. Пробвах и с помпа, никакъв ефект, само капки илизат. Правих топли компреси, нищо. Страх ме е да не се възпаля брутално.

Здравей.
Ще споделя на мен какво ми помогна, с уточнението, че не съм консултант, нито разбирам кой знае колко от кърмене. Просто от личен опит, в случай че може да е от полза.

При мен млякото дойде на 3-тия ден от раждането и гърдите ми станаха огромни, твърди и болезнени. Акушерката, която идва на домашни посещения, ме посъветва да правя компреси със зелена глина (продава се на прах, както и в тубички - аз избрах вече "мокра" в тубичка, че не ми се занимаваше с приготвяне на глината), на всеки 3-4 часа (като изсъхне глината, сменяш компреса). Правих ги 24 часа и определено имаше ефект. Също вземах 48 часа Ирфен 400 (ибупрофен) - по 1 на всеки 8 часа.

Успех!

# 671
Благодаря! А реално след тези компреси ли потече кърмата ти? И нещо друго като стимулация прави ли или бебето само си дръпна както трябва? Ще я пробвам тая глина.

# 672
Благодаря! А реално след тези компреси ли потече кърмата ти? И нещо друго като стимулация прави ли или бебето само си дръпна както трябва? Ще я пробвам тая глина.

Кърмата дойде на 3-тия ден, но аз реално не я виждах (не беше да тече като струя) - просто бебето си сучеше и като го измериха преди/след хранене, от теглото беше ясно, че е сукало мляко. На 4-тия ден обаче гърдите се надуха/втвърдиха, и тогава започнах с компресите със зелена глина и ибупрофена. На другия ден вече усещах разлика и можех да видя/изстискам кърмата. Стимулация не съм правила, но тъй като имам доста кърма, понякога ползвам haakaa (https://haakaa.com/) за събиране на 'излишната' кърма.

# 673
Таня, колко дни след раждане са минали- ако си периода 4-7 ден гърдите са отекли, пълни са с кръв, не с кърма. Кърмата е колкото да стигне на бебето. Правят се хладни компреси за облекчение, в никакъв случай топли. Ако са минали повече от 10 дни, може да са препълнени от неефективно сукане, тогава вече може топли компреси, цедене/сукане, студени компреси. Моят съвет е да звъннеш на консултант, тя ще те разпита подробно за всичко и ще направи анализ как да се процедира. Иначе може да напишеш и тук по-подробно всичко, но консултантите са обучени специално за това. Малкият се изнервя, защото иска да му тече като от шишето- без усилие да се излива в гърлото. Затова и много отделени бебета от майките имат в началото същия проблем. Защото ако се налага хранене от шише в началото, то трябва да е максимално имитиращо кърменето- от шише със затруднено потичане (аз знам само за Медела Калма), като примерно 20-30 мл се дават 40-50 минути както би било от гърда. Но в АГ отделенията няма как да се задели толкова време за всяко бебе и то като свикне да му тече на река без усилие, после съвсем нормално да се изнервя. Упоритост му е разковничето според мен, плюс да слагаш бебето на гърда не като е озверяло гладно, а малко преди това, за да е спокойно и да има нервите да захапе. Можеш да правиш и масажи на гърдата за по-лесно “слизане” на първите глътки кърма.
Бочинка, ако даваш АМ вечер, но искаш да кърмиш денем, моят съвет е да питаш консултант дали няма да ти разбърка сигналите за лактация, че нали пролактинът е с най-високо ниво нощем. Може да се налага да цедиш през нощта, нямам идея как се прави в такива случаи

# 674
Точно ще цедя , защото тя дивачката просто заспива на първата цица и почва да става да иска да яде след час и нещо. Това е абсурдно, а не мога да я събудя за втора гърда веднага след първата.

Общи условия

Активация на акаунт