Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Голям проблем със съседите под нас!!

 • 4 323
 • 44
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 8 584
Айша може да е малко по-рязка, но това си е истината - като нямаш пари за квартира, налягаш парцалите и мълчиш.
И след 8 сутринта никой не е длъжен да пази тихо.
Живея под наем в гарсониера, 500 лв, сама. Авторката не е сама. Може спокойно да се изнесат в маломерна двустайка НС или гарсониера панел за около 600-650 лв. Това в София.

Останалото са го написали. Мисля, че Дорис беше най-изчерпателна.

# 31
 • Мнения: 1 721
Наистина има изолирани случаи , като хора, които не могат или не искат с елементарно търсене в гугъл да си попълнят знанията.
Наказателен кодекс , глава седма ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ФИНАНСОВАТА, ДАНЪЧНАТА И ОСИГУРИТЕЛНАТА СИСТЕМИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 62 ОТ 1997 Г., ИЗМ. - ДВ, БР. 51 ОТ 2000 Г.)
чл. 255, 255а, 255б
Не е нужно да уведомяваш НАП при горните членове. Прокуратурата ще го направи!
Който има желание да се ограмоти може да потърси и задълженията за регистрация по адрес / административен или настоящ / , както и глобите към тях.
Една жена каза , че ... може да и в затвора да ви вкара , особено когато си пише без покритие.

Аз съм юрист и коментарът ми към този пост и останалите по темата е: хахахахахаххахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахах 😁😁😁😁😁😁😄😄😄😄😄😁😁😁😁😁😁

До авторката - дамите, които не се припознаха в лицето на невъзпитаните и нискоинтелигентни съседи, са дали адекватни коментари. 112 и после РПУ, като наблягате всеки път, че се притеснявайте за тяхната и вашата безопасност. Разкажете и за заплахите пред входната врата.
Няма как да докаже за наводнението 1 година по-късно.

# 32
 • Варна
 • Мнения: 3 774
В твоя тон на разговор - ти да не се припозна в бедната наемателка, която няма 5 пари да се премести, ляга си в 5 сутринта и иска среднощна тишина посред бял ден?

Аз на 112 съм звъняла, но само в съответните часове.

# 33
 • Мнения: 1 721
Didi168 , работи със себе си и вътрешната ти хармония. Проявата на агресия във форум, не решава проблемите и дисбаланса.

# 34
 • Мнения: 8 584
Вътрешната хармония също така не се изразява с емотикони, хахахахахахаха и епитети.
Нищо лично, ама аз съм със статуса на авторката - наемател на не баш пазарна цена и оплакването ù за мен е гевезене. Щом могат да отделят 400 лв, трябва да са някакво нереално изключение, за да не могат да отделят 600 и просто да сменят квартирата и да си решат проблема.

# 35
 • Мнения: 1 721
За теб е гевезене, за нея, мен и други хора не е.
Разни хора, разни идеали, възпитание и тем подобни Simple Smile

А пък коментарите за финансовия статут на някой... ще се въздържа да изразя мнение, но - пада се много ниско. Simple Smile

# 36
 • Мнения: 8 584
Така е. Възпитаните хора не предполагат, че някой на различно мнение е невъзпитан и нискоинтелигентен. Възпитаните хора спазват и разни правила във виртуалното общуване, които (правилата) изключват ползване на междуметия и емотикони без мярка. Възпитаните хора не изразяват различното си мнение посредством обиди, независимо какво точно е това мнение.
И прочее, и прочее.

Между другото, няма ограничения кой може да подаде сигнал в НАП, стига да го подаде неанонимно. Може и някой от споменатите полицаи, за които се говори в темата, да го направи.

# 37
 • Мнения: 3 714
Чета тук и се учудвам, че полицията може да се занимава с шум от съседи. Някакси несериозно ми се струва.

Два пъти съм звъняла на 112 - когато двегодишният ми син се задушаваше и когато къщата срещу нас започна да гори. Струва ми се, че 112 и в частност полицията имат доста по-сериозни въпроси за решаване от това кой на кого шуми.

# 38
 • Варна
 • Мнения: 3 774
Ами аз съм звъняла за шум, но ситуацията беше такава, че в строежът пред нас решиха да шлайфат бетонна плоча в полунощ. Беше зима и се чуваше дори на затворени прозорци... Разбира се че изпратиха патрулка за 10 минути и дейностите по строежа бяха прекратени. Но да звъня щото в 9 - 10 сутринта още ми се спи, а съседите под нас се карат... извинете...

KPP, като нямаш какво повече да кажеш по разисквания казус, можеш просто да замълчиш. Не е нужно да се съгласяваш с мен или да си променяш мнението - имай си своето. Но да изместваш темата в лични нападки към опонентите ти не е начин да спечелиш спора. Само показваш, че нямаш повече аргументи.
Стана ми наистина много интересно кои от моите думи си счела за проява на агресия. Може и на лс да ми пишеш, за да не спамим тук.

# 39
 • Мнения: 1 721
Нямам опоненти и не водя спор. Особено в тема в бг мамма

# 40
 • Мнения: 8 584
Така е, нямаш, хората пишат от опит. Ти и аргументи нямаш, имаш таргет за обиди, което е точно в духа на бг мама.

# 41
 • Мнения: 1 403

Винаги и почти всеки ден съседите, които са под нас вдигат прекалено много шум.
В началото се опитвахме да не обръщаме внимание, но нещата се влошават с времето.
Явно хората си имат някакъв проблем в семейството (което въобще не ме засяга попринцип), но без значение какъв час от денонощието, те редовно крещят, псуват се, замерят се, гонят се, някакви блъсканици се чуват през цялото време и не може грам да се спи. И то доста често.

Не е лошо да четем, преди да нападаме. Очевадно не става дума за една сутрин след 8 часа.

Обаждала съм се директно в районното. Има си телефони, обявени в сайта им.

# 42
 • Мнения: 135
Ние бяхме така, 2 години, Купихме си апаратмент , направихме ремонт, щастливи, доволни ... над нас апратамента се даваше под наем и се нанесоха (забележете - на Нова година в 1часа през нощта )  и като почнаха едни викове, блъскания всяка нощ, биеха ли се,  дрогираха ли се, говорихме със собственика, не му пука, само наема го интересува, викаме полиция, никой не идва, пълен ужас.
Не можем да спим, изнервихме се, затова го продадохме и се изнесохме,иначе апартамента локацията бяха супер, но не се търпеше.
Сега жиеем под наем, в къща, и няма такъв рай, никой не ти тропа, спиш, не се будиш изнервен, наистина не си струва да се тормозите. Ще намерите друго място , изгодно, може да е направите някой компромис, но то и сега правите - с най важното, спокойствието.

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 22:26 от TeodoraBulgari1

# 43
 • Мнения: 551
Моят съвет е да се изнесете. Шумни съседи могат значително да понижат качеството на живота ти. Ще намерите още малко пари и ще си купите спокойствието.

# 44
 • Sofia
 • Мнения: 3 451
Наемите паднаха през последната година. Не е ли възможно да потърсите друг апартамент. Хора се променят трудно и за съжаление съобразяване и спазване на закони не са приоритет тук - поне докато няма солидни наказания за това.

Общи условия

Активация на акаунт