Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 024
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Има теория, че сънищата всъщност са прозорец към друго измерение.

# 661
Вчера се гласим да излезем на разходка и аз си обличам новата доматеночервена блуза, която в моята глава много ходеше на зелените ми очи. Гледа ме 5-годишният и заявява: - С тази блуза приличаш на баба. И тя носи такива.
 Не че се връзвам често, но този път се преоблекох, бях одобрена и излязохме Grinning

# 662
Моят много говори на сън. Втори клас - тази година имат нов предмет английски. Снощи спи нашия и говори:
- CD оne, exercise 3. Аз това го направих!

Joy

# 663
И моята много се впечатлява от снимки от пътувания преди тя да се роди. Също и от снимки като бебе - там вече реве с глас и нарежда как иска да е бебе.

За спомените - тя си "образува" спомени и от разкази на други хора - напр. баба ѝ казала как, докато сме били еди къде си, кучето е направило беля, и тя сега всеки ден обяснява "тате, спомняш ли си как кучето тогава направи еди какво си". Искам да кажа, че при децата спомените не са точно това, което ние влагаме в думата.

# 664
Моето повтаря неща, които са го впечатлили. Например, падна му се един ключодържател. Аз предложих да го сложа на моите ключове, и казах, че вече те са наши, защото така или иначе се движим с него в комплект. И Wink) на всеки ден-два казва - нали е хубаво онова зеленото на нашите ключове? На мен ми се падна, но аз ти го дадох. Ама е хубаво, нали?

Или като направи нещо готино, също се потретва, почетвъртва

# 665
Във вчерашния почивен ден след серия "Виж", "Гледай" и т.н. мъжът ми вече с премрежен поглед даже не си обръща главата, а само примигва с очи в желаната посока, а малкият, много ентусиазиран: "Ти можеш да гледаш наум!"

# 666
Току-що:

- Мамо, луковете зеленчук ли са?
- Да, лукът е зеленчук.
- А лукчетата зеленчук ли са?

# 667
Привет,още малко да ви занимая с темата "Прераждане" ☺Питах го аз човека,там от където идва има ли и др деца,на които ще сме родители,той мн озадачено ме погледна и каза "Ми аз от къде идвам?" 🙃😄Така че,нямаше смислен диалог ,сега проблемът е друг.Разговарях вчера с моя вуйчо по телефона и като разбра кой ми звъни,започна да нищи темата с роднинските връзки.Понеже има 1-на леля и 2-ма чичовци,му е интересно защо няма вуйчо,та надява се след като стане татко,дядо и после умре (така се изрази) да се роди като бебе в друг град,с друго име и да има вуйчо 🙂

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 08:01 от believe_

# 668
Сетих се и за друго от мен, когато бях започнала първи клас. Понеже  току що бяха започнали годините на прехода и дотогава в детските градини и училищата на учителките се казваше "другарко", а "госпожо" току що беше навлязло. Веднъж вкъщи, когато обяснявах какво имаме за домашно, ми се беше оплел езикът и бях изтърсила нещо средно между госпожата и другарката - казвам "Господарката каза така".

# 669
Веднъж вкъщи, когато обяснявах какво имаме за домашно, ми се беше оплел езикът и бях изтърсила нещо средно между госпожата и другарката - казвам "Господарката каза така".
Бисерът е на първокласничка на моя позната. След няколко дни ходене на училище, детето отишло до учителката и й казало "Ти да не се мислиш за наша господарка, да ни управляваш и да ни заповядваш само" Satisfied

# 670
Хахах, право е детето, аамаха, ще им заповядва тя и ще им нарежда какво да правят децата. Joy
А брат ми като бил малък, леля му донесла от Швейцария шоколад. В детската градина учителката си хапвала шоколад, когато той отишъл за нещо при нея, тя му предложила да го почерпи, а той се изцепил "ооо, аз ям само швейцарски шоколад". Joy

# 671
  • Пловдив
Щерката я питат дали е виждала на живо лъв. Тя: "Не". "В зоопарка не си ли ходила?" - "А, в зоопарка съм виждала".

# 672
Право е детето. Животните в зоопарка не са в естествения си хабитат. Аз също не го броя за "на живо" Grinning

# 673
Поредното разболяване на децата. Аз съм вече отчаяна и мърморя:
Защо винаги се разболявате деца?
Малкия: Ами защото не пием ракия!😳
Това от баща си го научили, защото според него каквото не се лекува с ракия, значи е нелечимо.

# 674
Хахахахаха, таткото ще ги лекува (до болка ми е познато отчаянието с вечно болните деца). Нали знаете, народната медицина- газ, мас, оцет, мед, лимон, ракия, чесън, лукчета и крем здраве Grinning
 Сега лекувам баткото с хомеопатия и лукчета.

Общи условия

Активация на акаунт