Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 311
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Ангажирах се да гледам за цял ден 4-годишна, с която имам отличен контакт.
Тя ми прошепна:
- Когато възрастните излязат, ще сме си сами!

Страхотен комплимент!
Simple Smile И аз се трогнах от оценката. Simple Smile

# 646
Скоро обяснявах и аз нещо за това, че нещо си се използва само от възрастни (не помня точно темата на разговора), и сина ми каза:
- От баба и дядо ли?
Казвам:
-  И не само от тях, и от нас с тати!
- Ама вие възрастни ли сте, мислих, че само баба и дядо са възрастни, а вие сте просто мама и тати!!!
😆😆😆 Толкова невинни душици са

# 647
Снощи водим следния разговор във връзка с тръгването на градина за пръв път.
- всички деца ходят на градина
- а кога свършва градината?
- четири години се ходи на градина, докато станеш на 7г
- а после къде ще ходя?
- на училище.
- а след училището?
- в университет
- а после?
- на работа, като мама и тати
- а после?
- после като станеш много възрастен спираш да ходиш на работа и си почиваш. Като дядо и баба.
- а после, като си починеш, къде ще ходиш?
- не знам... замислям се се тука какво да отговаря и малкото продължава - а сетих се, после пак ставаш бебе и пак на градина, и пак на училище и на работааа
Още осмислям разговора ни.

# 648
Много знаят децата. Аз си падам по тези неща и съм го питала като беше по-малък дали там, откъдето идва, е имало и други деца, на които да сме мама и татко. Каза ми, че имало две момичета. Едното е факт вече, нататък не съм сигурна.

# 649
Много знаят децата. Аз си падам по тези неща и съм го питала като беше по-малък дали там, откъдето идва, е имало и други деца, на които да сме мама и татко. Каза ми, че имало две момичета. Едното е факт вече, нататък не съм сигурна.
Моят син често говори за това,че след като стане дядо и после стане звездичка,ще бъде отново бебе,но в друго семейство и с други родители.Това не съм му го казвала аз...Ще взема да го питам да видя какво ще каже Wink

# 650
Докладвай после Simple Smile

- Ти помниш ли, как когато преди да се родиш, живеехме е друга къща?
- Дааа, помня, как да на помня!

# 651
  • София
Аз не вярвам, че децата идват отнякъде и ни избират. Синът ми от около година използва един израз, който и на мен много ми харесва. Ползва го, за да опише неговия си измислен свят, в който има неща, които ние не сме видяли - далечното небе. Например “аз в далечното небе съм виждал много големи динозавЪри!”
Понеже той е с доста развито въображение съм склонна да вярвам, че деца като него, ако усетят родителския интерес към такива теми като друго семейство и т.н., са способни да си измислят и доукрасавят доста.

# 652
Ние никога не сме говорили по темата за смъртта, какво става после и тн. Все пак детето е на три. Това, че ставаш друго бебе, не знам от къде му дойде. Всъщност аз вярвам точно в това - в прераждането, но никога не сме говорили пред детето на такива теми. Но явно и за детето е логично да е така.

# 653
Вече децата са свръхстимулирани. Телевизия,филмчета,разговори на възрастните, дочути в крехка възраст. Мозъка не измисля лица и информация,тя се закодира в него и в даден момент "излиза". Веднъж се возих с един дядо в асансьора. Той се радваше на бебето и каза "един ден ще сънува нещо, ще види един дядо и ще си каже,че е непознат и никога не го е виждала, а не е така ". Аз вярвам в прераждания също. Като беше мъничък 5-годишният все го разпитвахме дали и преди ни е познавал,откъде идва и тн. Нищо съществено не каза Joy все си мисля,че сме свързани енергинийно с хората,които обичаме и в преражданията си пак сме си някакви. Гадно е дори като си мисля, че ще имат друга майка. Но пък може те да са ми родители и любезно да им върна годините неспане Grinning

# 654
  • София

Но пък може те да са ми родители и любезно да им върна годините неспане Grinning

Това много ми хареса! Но може и да се окажеш бебе еднорог и да спиш по цяла нощ Joy

# 655
Eleyn, те бебетата еднорози си наваксвали после. Аз няма откъде да знам Joy
 Умаленото ми 5-годишно копие, онзи ден се разсърди:
Аз- Защо си начумерен?
Той: Остави ме! Сърдит съм на целия свят, на всички хора, завинаги Grinning
Като му купих сладолед "завинагито" свърши.

# 656
Взимам баткото от училище, а той нещо сърдит, но не казва защо, питам го препитвам го обаче казва само "Нищо ми нямаааа", съответно спирам да питам, малката му сестричка обаче усетила възможност да се изяви, изцепва:
- Знам бати защо тъжен, ака му се и боли го коремчето!!!
Той я застрелва с поглед, а аз го питам:
- Наистина ли ти се ходи до тоалетна?!
Той:
- Даа много ми се ходи, ама тая дребната от къде разбра?!?! 😆😆😆
Не е ясновидка спокойно, просто преди това водихме разговор, че я боли коремчето, тъжна е, и аз й казах, че най-вероятно й се "ака" (понеже не беше ходила цял ден). Чиста случайност с примеси на свръхестествени сили 😆😆😁😁

# 657
Значи,...Вчера кретеняците от местната партия отсякли всички джанкови дървета, които имаше по улицата до нас (от където кварталните деца си беряха всяко лято). Прибира ме се ядосани, хулещи, ама да ни видиш...
Вечерта се прибира от игра с брошура на същата партия в ръката (сложили по пощенските кутии).
Викам му:
- Да я махаш тая брошура!
- Защо?
- Защото тези тука отсякоха дърветата! (Показвам името на партията)
- А, спокойно, тях вече няма да ги има! (Показва ми червения хикс върху числото от брошурата).
Joy

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 10:00 от amy_nka

# 658
Последните постове ми напомниха как моята Хитрушка когато беше на около 3 г. се криеше с таблета под масата и горко ревеше докато разглежда стари снимки от пътешествията ни. На въпроса, защо реве отговори, че много искала и тя да е била с нас там и да сме я гушкали. Недоумяваше защо я е нямало, къде е била щом не е била родена.
То не, че е забавно, просто ми навя асоциации.
Друг път, вече на 4 настояваше да говорим за смъртта. Това, след като отново беше плакала и ме бе помолила никога да не умирам защото щяла да бъде много тъжна. Нищо не предвещаваше подобни теми, те някак спонтанно ѝ изникваха. Обича да говорим за отвъдното. Странното е, че колкото и да ми е интересна темата, ми е трудно да намеря правилните думи.

# 659
То е и трудно да се намярят думи за нещо, за което само предполагаме. За мен най-лесното определение за смъртта е "дълъг сън, преди отново да се родим", но кой да каже.
 Аз, като дете, бях убедена, че ще живея сто години и всеки път като спя и сънувам, живея друг живот. Детско мислене, ама е вярно, че постоянно фантасмагории сънувах (и продължавам).

Общи условия

Активация на акаунт