Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 368
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Тогава всички трябва да сме пусмичаци Simple Smile

# 451
Моят син не си измисля думи, а обяснява с нещо, което знае или му прилича. Получават се доста интересни съчетания. В момента се сещам само за едно, което всички у нас вече използваме: висок хляб, вместо крайшник Simple Smile

# 452
Мършоци - събралите се вълма под леглото, дето станало толкоз мръсно, че може да се навъдят плъхоци.
Обаче пусмичаци ми стана любимо. Вече ще си го използвам.

# 453
  • В страната на мечтите
Щерката (почти на 4г) днес се изказа:
"Мамооо, скучно ми е като не ям, искам да ям" Joy

# 454
Моят почти 5-годишен е страшно злояд. Миналата седмица баба и леля ни бяха на гости, сложила съм да вечеряме и го викам от другата стая. Идва недоверчиво, защото знае, че го викаме да яде. Казвам- седни на масата да видиш какво ядем, а той от вратата се провиква:" Аааа и от тук виждам"
Grinning
  Друга случка, отново тези дни. Постоянно обяснявам как не трябва да играе на паркинга, как трябва да се оглежда, да не бърза и все в този дух. Та, връщаме се от разходка и той избързва, стигна пред входа и една кола с висока скорост влезе в паркинга. Аз изнервена го питам:"видя ли колата, която тъкмо спря пред блока?". А той абсолютно сериозно :" Да, черен фолксваген". Заби ме в земята, само дето регистрационен номер не ми каза. Оставих детето и реших да се скарам на съседа.
  Сестра му е на 11 месеца и естествено, не говори, но все още я кърмя. Преобличам се за излизане, а тя ми сочи сутиена и повтаря" папа, папа" (знае откъде идва млякото) Grinning

# 455
Днес реших и аз да пробвам детската логика.
- Жена от Русия се нарича рускиня. А, мъж от Русия как се нарича?
Замисли се и отговори:
- Жената е рускиня, а мъжът е руск.
Simple Smile
Викам на мм пак е добре, можеше и "рускин" да бъде. Wink Joy

Деси, като разбереш какво е "пусмичак" да кажеш и на нас. Simple Smile Ние цяла година се чудихме какво е "хубализа" и се оказа "футболиста".

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 04:09 от amy_nka

# 456
  • Варна/Благоевград
Преди няколко дни слагам дъщеря ми 2.7м да спи .
Поиска да легнем двете за малко на спалнята да се гушкаме,милвам я по косата и съм си допряла носа до нейният и започвам с нежният си майчински глас да нареждам:
- мами,ти нали знаеш, ,че си на мама малкото слънчице и мама много те обича ?
-да ,мама 'бича Елито
-а ти обичаш ли мама?
- да,бичам мама
-нали знаеш,че мама винаги ще е до теб ?
-даааа
-Знаеш ли,че когато пораснеш можеш да кажеш всичко на мама и мама винаги ще ти помогне?
-дааа
-ще казваш ли всичко на мама?
-(ухилена, дълго и провлачено)Нееееее
-защооо???
Вдига си главата от възглавница и ме поглежда буквално изумена ,с вдигнати вежди
-щото не'кам кажи всичко мами.....🤣🤣🤣
До там беше задушевният разговор между майка и дъщеря ,две скорпионки😆😆

Ставам от леглото и й казвам айде тогава да си лягаш вече
-не не, 'некам спинкам още, още рано
-не е рано мама, тамън е ,айде
Сяда в леглото и супер отегчено ми казва:
- ох, добре, кажам всичко мами .....🤣🤣🤣🤣

# 457
Днес реших и аз да пробвам детската логика.
- Жена от Русия се нарича рускиня. А, мъж от Русия как се нарича?
Замисли се и отговори:
- Жената е рускиня, а мъжът е руск.
Simple Smile
Викам на мм пак е добре, можеше и "рускин" да бъде. Wink Joy

Деси, като разбереш какво е "пусмичак" да кажеш и на нас. Simple Smile Ние цяла година се чудихме какво е "хубализа" и се оказа "футболиста".

Това с рускинята и руск-а съм го чувала аз във вариант гъркиня и... гърчин Laughing

# 458
  • Пловдив
Е, че гърчин си е "нормална" дума за лигавене. Wink И ние с мъжа ми така казваме, а и оня Цитиридис разправяше някъде, че в училище ли, в махалата ли, му викали, че е "гърчин". (Баща му е гърчин, но е раснал в България.)
----
Дъщеря ми (7) много трудно можеш да я накараш да се среши (а направи ли го - само си движи леко четката из косата, така че да не "скубе" изобщо) и постоянно ходи с оплетена коса. Завчера и казах, че ще я хвана и ще я среша насила, и тя отговори: "Аз сама ще се среша, аз отговарям за моето тяло".

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 12:46 от Магдена

# 459
Минаваме покрай двора на градината на сина ми и той се провиква на едни момиченца, които му махат: "Не можем да влезем там, защото аз отсъствам!"

# 460
  • Варна
Напомнихте ми за брат ми, вече 45-годишен мъж. Много го бъзикаха с неговия "турец" (турчин).

# 461
Напомнихте ми за брат ми, вече 45-годишен мъж. Много го бъзикаха с неговия "турец" (турчин).

принцес Simple Smile

# 462
Скоро обяснявах на 7 годишния дървен философ, че няма държава Немция, понеже чул по ТВ-то, за някакъв, който бил "немец". Имаше период на скоро, когато под път и над път чувах само това:
- Мамооо, ако живея в Испания- испанец ли ще съм?
- Мамоооо, ако живея в Камбоджа - Камбоджец ли ще съм?
- Мааааамооооо, ако живея в Шри Ланка - шриланкчанин ли ще съъъммм????
И т.н. по цял ден.......
Гледаше си глобуса и от там изникваха какви ли не държави и държавички, а от там и народности.......

# 463
Е, че гърчин си е "нормална" дума за лигавене. Wink И ние с мъжа ми така казваме, а и оня Цитиридис разправяше някъде, че в училище ли, в махалата ли, му викали, че е "гърчин". (Баща му е гърчин, но е раснал в България.)
----
Дъщеря ми (7) много трудно можеш да я накараш да се среши (а направи ли го - само си движи леко четката из косата, така че да не "скубе" изобщо) и постоянно ходи с оплетена коса. Завчера и казах, че ще я хвана и ще я среша насила, и тя отговори: "Аз сама ще се среша, аз отговарям за моето тяло".
Не съм по темата, обаче като спомена за заплитащата коса на дъщеря си...имам и аз на същата възраст девойка на която косата ставаше, като захарен памук, всяка сутрин я сресвах, вечер започнах...купувах различни четки, гребени, маски за коса, балсами...направо ми се дореваваше...с 300 зора, скубане, много спрей за разресване, аз от едната страна сресвам, баща ѝ от другата...и така половин час...тъкмо я срешем и сутринта стане...захарен памук в главата... Иначе да ако я оставех сама или заглажда само косата или отгоре отгоре...пък отзад и на врата...сноп 😁
Купувах различни детски шампоани, мицеларни, обикновени, с балсам без ...накрая реших да взема бебешки на Хип пишеше, че е за лесно разресване... Вчера купих поредната опаковка. Откакто го ползва, не ѝ е ставала косата такава заплетена, доста по - лесно се сресва.

# 464
  • София
Като дете моят съпруг пил бира...да пробва какво е това. Казал на майка си, че имал шапка на главата (така е почувствал реакцията от алкохола).

Общи условия

Активация на акаунт