🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 8 (24.10 - 31.10) 🐄

• 59 239
  • 1 300
  •   1
Отговори
# 660
Хексе,
Аз изобщо  не се опитвам да накарам  някой да харесва Ралица. Изказвам мнение, както правят всички тук. Щом не си ОК с казаното от мен - продължавай нататък. И понеже ме питаш - би ми било много по-интересно, да наблюдавам участниците как работят, с какво и как наистина облагородяват мястото. Защото това, че българите умеем толкова много различни неща е наистина повод за гордост. Е да, то си е според мен. Друг може пък да е по запленен от интригата.

# 661
  • Пловдив
Синът ми е 10 клас, не гледа фермата, но обича много историята, та онзи ден с възторг ми разказваше за комитатите и комитопулите, за които сега учат. Аз съм завършила 1994 г, и признавам си за първи път чувам за това!

# 662
Е, колко да са достатъчно, ако 90-те си бил ученик, ще са ти трудни. Въпросите.
И след това става все по- трудно и трудно....
Добре - например, имаше въпрос да се посочат имената на комитопулите.
Знаехте ли ги?
Аз от училище не помня такова нещо, а бях доста добра по история. Знаех само за братята на Самуил, но от романа на Димитър Талев. Обаче скоро в един исторически блог четох за комитопулите и даже се зачудих защо по история не сме ги учили с точно такова наименование.

# 663
Аз съм родена 1994г. и не ги знаех въпросите от обща култура.

Дразни ме как постоянно повтарят, че Лора и Цвети са малки, а реално не са толкова малки...

Цвети усети, че не получава вече внимание от Виктор и реши да сложи късата рокля

# 664
Аз не ги знаех. По принцип отговарям като за две кошници, но в него куиз бях като за една. Също от въпросите към кандидат фермерите имах пропуски, напр. не знаех, че Емил Димитров е роден в Плевен. На някои въпроси отговарям вярно по метода на изключването, което не го броя за знание, а налучкване.

# 665
  • Варна
Хексе,
Аз изобщо  не се опитвам да накарам  някой да харесва Ралица. Изказвам мнение, както правят всички тук. Щом не си ОК с казаното от мен - продължавай нататък.
Скрит текст:
И понеже ме питаш - би ми било много по-интересно, да наблюдавам участниците как работят, с какво и как наистина облагородяват мястото. Защото това, че българите умеем толкова много различни неща е наистина повод за гордост. Е да, то си е според мен. Друг може пък да е по запленен от интригата.
Въобще не става дума за Ралица, нито имам нещо против мнението ти.
Питам просто защо гледаш фермата и какви са очакванията ти? Чисто любопитство.
Придобих горе -долу представа.
Има вече предаване Бригада наш дом - явно нещо такова би те заинтригувало.

# 666
  • Другата България
Е, хайде сега, "Бригада наш дом".....съвсем ясно става какво има предвид потребителят.
"Облагородяване" далеч не включва само строителство, чукане, коване на пирони, рязане, плочки, замазки и т.н.
Под облагородяване се има предвид комплексно такова - и създаване на стопанство с животни /вкл. и грижа за тях/, грижа за градина, направа на зимнина, направа на вино, слагане на туршии, направа на суджуци, на сирене, кашкавал, плетене, шиене, тъкане, гранчярство - и друг вид занаяти - това е комплекс от наистина неща, правени от старите българи.
Друг е въпросът, че от година на година все повече от тези неща остават на заден план, за сметка именно на Биг Брадърското, което явно привлича повече зрители, читатели и писатели.
За мен е радостно, че има и хора, които гледат предаването не заради сеири и интриги, а И заради именно желанието да научат нещо полезно.

# 667
  • Варна
За мен е радостно, че има и хора, които гледат предаването не заради сеири и интриги, а И заради именно желанието да научат нещо полезно.
Точно същото казах по-горе.
Фермата си е един Бигбрадър на село и ако докато го гледаш научиш два-три факта от историята ни, вече има полза.
Това си мисля и че е целта на Иван и Андрей. Само че няма как да е само едното, защото няма как да генерира достатъчно интерес. Баланс трябва.

# 668
Е, колко да са достатъчно, ако 90-те си бил ученик, ще са ти трудни. Въпросите.
И след това става все по- трудно и трудно....
Добре - например, имаше въпрос да се посочат имената на комитопулите.
Знаехте ли ги?
Аз  - да. Детето ми ръкопляска, че ги знам.
Stuck Out Tongue Winking Eye

# 669
Днес успях да наваксам с епизодите. Кирил никога не съм го харесвала, но вече ми стана много неприятен. Има някакви комплекси у него, които прикрива под измислена интелигентност. И по-глупавите около него биват заблудени. И много смешно се залепи за лагера и загуби всякаква идентичност, а даваше заявка, че ще бъде по-индивидуален играч.

Мартина отново се държа много нагло. Цялата група ще стои гладна заради нея, а тя дори не се извини. "Извинението" й не го приемам за такова, защото беше направено, само защото й казаха и го направи несериозно, дори с лека насмешка. Но тя е много елементарен човек с голямо его и мисля, че не владее изкуството на нормалната комуникация.

Лора имам чувството, че се пази да не влиза в никакви конфликти и ми е много безлична. Имам чувството и, че няма никакъв живец в нея. И изказването, че имала нужда всеки ден някой да я пита как е и да я прегръща, беше много детинско. И аз съм на мнение, че на приятелят й никак няма да му е приятно да я гледа как се прегръща с Любо.

# 670
Мен ме притеснява друго. Ако Ивайло победи, ще започне седмица на разчистване на сметки, но не по един нормален начин. "Групичката", която и сега не млъква, ще бъде особено креслива. Ще слушаме Любо и Кирил как попържат, момичетата ще се проявят по познатия начин. Теодора ще литне и ще чуваме "мъдрите и благите" й слова, Цветка пак ще крещи на когото й дойде на ума, а за Мартина не ми се мисли. А Ивайло изобщо не е за подценяване. Неговото фермерство ще ни направи "цветна" седмицата.

# 671
Ивайло фермер няма да бъде. Просто няма как.

# 672
Ако Ивайло победи трябва да се надяваме предложения за фермер от победения да вземе властта. И представяте ли си това пак да е Живка!

# 673
  • Другата България
Ако Ивайло победи трябва да се надяваме предложения за фермер от победения да вземе властта. И представяте ли си това пак да е Живка!
Ами ако се замислиш логично само Живка има шанс да победи Ивайло, ако отново "има извънредно положение". Защото от Макс и Мориц вече всичко очаквам.
Ако е с викторина, Ивайло е проС на Гински бруст, няма шанс.
Но ако е с гласуване.....
Иначе Чавдар ако отпадне, единствения, който би замесил достойно Живка, е Ваня.
Много искам Ваня фермер аз.
Ралица, Гошо и Стефан нямат никакъв шанс, никакъв. Ралица и Стефан са меки Марийки, не стават за фермери, племенния съвет на Черния чайник ще им разкаже играта.
Виж, Ваня е друга бира.

# 674
Според мен Чавдар би предложил мъж - Георги или Стефан. Имам чувство, че не харесва Ваня, макар че тя много го подкрепяше в неговата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт