COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 421
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 23 370
Жалко, че им отпадна задължителното ваксиниране.
Засега масовото заразяване си върви добре, защо казваш жалко? Почти няма починали, а е наистина масово "омикронско" от известно време. Почти не мога да се сетя за неизкарали го, а имам широк кръг Blush

ПП В Южна Африка зимата започва, както и в Аржентина, ...

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 20:24 от Анонимен

# 23 371
  • София
Само да ви кажа, че късно лято и есен ще има нова вълна. За момента на източния фронт - нищо ново.

# 23 372
Ли Лу, то и аз не познавам неизкарали, но имах предвид, че ми махнаха задължителното (иначе глоби) ваксиниране в Австрия, ако не греша. За маските имаш искреното ми съчувствие.
Я има нова вълна, я не, ще видим.

# 23 373
  • Буркина Фасо
Само да ви кажа, че късно лято и есен ще има нова вълна. За момента на източния фронт - нищо ново.
за разлика от западния. от там все новости ни заливат. Smiley
иначе казаното от теб е казано отпреди време от други.

# 23 374
Най-доброто ще е тази тема да се закрие. Но за момента няма данни вирусът да си е отишъл, затова е нужна бдителност.
Имаше един ден с 0 починали. Дай Боже да стане ежедневие, тогава ще си отдъхнем.

# 23 375
За маските имаш искреното ми съчувствие.
На нас всичко ни е пеша, а в училищата и на работа маски няма.. За едната Билла не ми е толкова проблемно, а и често поръчвам продуктите с доставка (има една фирма, която доставя до три часа след поръчката). Иначе да, отхвърлиха закона до есента, но това е нещо хубаво, защото Омикрон не се спира с ваксина. А маските са си бизнес, осигуриха работни места, както и не са евтини. Със сигурност и тестовете гаргара, и маските имат и икономически причини.

# 23 376
  • Буркина Фасо
да. би било добре да се заключи темата.
този, както и другите вируси не са ни напуснали.

# 23 377
Жалко, че им отпадна задължителното ваксиниране.
Засега масовото заразяване си върви добре, защо казваш жалко? Почти няма починали, а е наистина масово "омикронско" от известно време. Почти не мога да се сетя за неизкарали го, а имам широк кръг Blush

ПП В Южна Африка зимата започва, както и в Аржентина, ...
Добрата новина е, че поне Омикрон не е е Делта. Дай Боже изобщо изобщо да не се връща Делтата, както говорят израелски учени. И аз се надявах ваксините да са достатъчни, но очевидно не са.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 20:58 от daisy12

# 23 378
Одобрявате ли пандемичното споразумение, което се очаква да подпишем окончателно със СЗО през 2024 г.?

# 23 379
  • София
Какво гласи то?

# 23 380
# 23 381
  • София
Благодаря.

Не прочетох целия текст (може би 2/3), но ми звучи нереално идеалистично. Подкрепям, да, но въобще не го виждам като реалност. Разбира се, и е много общо написано.

# 23 382
Това ми прилича на онези дъълги планове за Бедствия и аварии, както и да се казваше този документ, който не върши никаква работа, когато се случи бедствие. Хората сами се спасяват, а един куп безполезни служители ще бъдат назначени на топли службички.
Хората, които смятат за досадна, депресираща, излишна темата - изобщо ми е трудно да ги разбера. Аз ако се депресирам, товаря с дадена тема за нищо на света няма да си причинявам нито четене, нито писане в нея.

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 23:23 от Анонимен

# 23 383
  • Буркина Фасо
Най-доброто ще е тази тема да се закрие.
тц. не става.

Темата не е създадена, за да обслужва твоите лични желания. Неактуални, ненужни и безинтерсни теми сами се загубват. Щом за теб темата вече е ненужна, безсмислена и т.н. не влизаш и не пишеш, и оставяш другите сами да решат какво да правят. Просто е.

Хората, които смятат за досадна, депресераща, излишна темата - изобщо ми е трудно да ги разбера. Аз ако се депресирам, товаря с дадена тема за нищо на света няма да си причинявам нито четене, нито писане в нея.
нито ви задължавам да ме четете, нито пък вие мене.
демократично.

# 23 384
  • Шотландия
Да сменим малко темата - Австрия с едно непопулярно решение. https://www.thelocal.com/20220509/austria-rejects-relaxation-of- … w-covid-variants/ "Австрия отхвърля облекчаването на правилата за маски поради новите варианти на Covid"               

"С Covid варианти BA.4 и BA.5, открити в Австрия, правителството реши да не се облекчава допълнително правилата за маски.Министерството на здравеопазването потвърди, че междувременно маските FFP2 ще продължат да се изискват в супермаркетите, аптеките, градския транспорт, болниците и магазините от първа необходимост.
В Испания от 20 април е премахнато задължителното носене на маски на обществени места на закрито. Маските остават задължителни в аптеки, болнични заведения и градския транспорт.  За влизане в страната се изисква само ваксинационен сертификат или документ за преболедуване, но не и формуляр за местоположението на пътниците след пристигане в страната.  По лични наблюдения в Майорка,  все още има хора, които доброволно носят маски. В съобщението на правителството изрично се казва, че който се чувства по-защитен с маска, може да си я носи.

Общи условия

Активация на акаунт