COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 344
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 165
Преди няколко години един английски политик ме беше ядосал с изказване за българите в частност. Май Борис Джонсън беше. Еми извинявам му се.
Не ни се чудят в другите страни, правят си изводи за нас. На тях им е все едно, освен от любопитство, донякъде състрадание, но са далече, далече от нас и цъкат с език само. Обаче, ако около тях има българи, ако после някой дори на екскурзия отиде...ми вече ще знаят поне къде се намираме (само това е положителното) , ама ще мислят за нас, като за...дори не африканци. Това е удар и по интелигенцията, оставете страха да пръкнем нов щам и да им го пренесем. Всъщност вече от няколко места чувам наши учени да намекват, че е напълно възможно да сътворим това поради ниската ваксинираност, високата заболяемост. Когато ваксинирани или преболедували нямат защитата около тях в достатъчна степен и се заразяват е напълно възможно май.
Нищо няма да направят, ние сме влак без машинист, караме в пропастта.

# 166
*Мила*, колкото и тенденциозно да се описват резултатите от проучването, 63% процента е много нисък резултат. Да не говорим, че това няма да е последното проучване и резултати на следващите могат да са други. Такова изследване за прекарали предполагам няма....
Очевидно е, че ваксините няма да спрат заразяване и създаване на нови варианти, те предпазват (надявам се) от тежко прекарване. Няма нужда всички да бъдем изнасилвани да си ги слагаме. Най-голяма нужда имат от тях непрекарали възрастни и хора с проблеми. Не съм и сигурна новите мерки, които възпрепятстват най-вече по-млади хора, какъв ефект ще имат.

# 167
  • Шотландия
Не съм психолог. Но според мен маниакалното отричане всъщност е страх.

И аз не съм психолог, но може би е инат и неумение да си признаеш, че не си бил прав  дори когато фактите категорично опровергават тезата ти?

# 168
  • София
Този по НОВА го хванах частично, неща за вечерен час за неваксинирани ли са говорили?
Иначе каза, че мерките били адекватни и на време. 🤣
Дааа... каза също, че при нужда сме щели да пращаме болни за лечение в съседни държави -  Гърция и Румъния....

# 169
Може и да бъркам, но коя е тази страна, която ще се съгласи да ни приеме болните, при липса на адекватни мерки за спиране на вълната? Все едно да кажат “пращайте повече”. При работещи дискотеки и липса на контрол за малкото наложени мерки, как ще искаме да ни приемат болните.

# 170
Този по НОВА го хванах частично, неща за вечерен час за неваксинирани ли са говорили?
Иначе каза, че мерките били адекватни и на време. 🤣
Дааа... каза също, че при нужда сме щели да пращаме болни за лечение в съседни държави -  Гърция и Румъния....
Как си го представят? С хеликоптер ли?
Кой ще поеме разходите? Нашата каса.
Никога не съм виждала толкова безпомощни празнодумци в една държава.

# 171
Кога най-сетне ще спре да се говори за децата и някой ще каже истината в очите - трябва задължителна ваксинация за хората над 60 г. Кога ще се предприемат истински мерки за да се накарат хората над 60 г. да се ваксинират. Сегашните мерки могат да принудят младите и здрави хора по моловете и фитнесите да се ваксинират. А възрастните кога??? Там е основния проблем - при хората над 60 г. Зеления сертификат тях не ги засяга по никакъв начин. Те не ходят по кръчми и дискотеки. Докога ще се занимаваме с млади и здрави хора и няма да обръщаме внимание на истинския проблем - хората над 60 г.

# 172
  • София
За Яна Шишкова най много ме изумява, че тя знае китайски, може да черпи информация от източника на всичко. Интересно защо е на тази позиция.
Много хора се страхуват, аз съм сред тях. Не вярвам и на институциите. Мисля, че целокупното население е така. Вече, зависи под влияние на този страх кой какви решения взима.
На тази позиция е защото това не е въпрос на интелект, а въпрос на личностни особености.

# 173
  • София
Абсолютно никаква логика не виждам в отказа да се тестват децата в училище. То пък бива лиготии, бива, ама това вече на нищо не прилича. Всички сме заедно в батака. Да отказваш да направиш каквото и да е граничи с имбецилност. Съжалявам, остро се изказвам. Описах и отписах доста познати тези дни. Тъжно ми е и за това.

# 174
Ама това за пращането всъщнот го обмисляли, но още не били говорили.....тези от МЗ са пълни некадърници, зам.министърът заекваше сутринта и се чудеше какви да ги приказва. Държавата гори, той употреби думата "обмисляме" около десет пъти. Всъщност всичко в момента тепърва се обмисля. И Гърция че и Румъния умират да приемат наши болни, те си нямат техни сигурно. Направо не знам как ще излезем от този капан. В момента управлението на кризата го няма, това е истината.

# 175
  • София
Според мен истинският проблем у нас е, че поне 50% от хората не вземат насериозно положението с вируса. Дори този процент е и по-висок, а извън София може да стига и до 90% на места. Всякакви хора, и преболедували леко, и тежко, дори тези, които имат починали близки, и дори ваксинирани, са някак претръпнали и за тях проблем няма. За тях тече кампания, която цели да ги тормози, с маски, ваксини, пречи им да идат на кръчма, децата да ходят на училище, да пътуват, да си живеят живота както преди. Не зная какво трябва да се случи, за да осъзнаят, че не може да имаме живота от преди. Може да се залъгваме, да се изолираме, да не четем новини, световна преса, всичко може, но това не означава, че нещата са същите.

# 176
Някои може да го приемат това, като екскурзионно пътуване, ако се разболеят. Цинично звучи, но..май се самоуспокояват, че ще ги пратят някъде и излекуват. Не разчитайте на това, ама никак. Най-много някакъв пакет помощи да ви пуснат от самолет, дето пръскал зараза пък той. Помагат близки страни, на близки разстояния се видя. Ние къде- Румъния, Сърбия, Гърция са пълни и те, че и Турция. Ще си оставят собственото население и от Русе ще прекарат болен в Гърция ли? Щото Румънците и те търсят помощ. На тях ще помогнат, все пак са 30% ваксинирани и повече, навън дори са с маски ги даваха. Тук какво да помагат, изобщо това дето се каза от Кацаров е смешно. Да беше казал с медици да ни пратят и респиратори, нещо такова, ама да возят болни някъде си...никой нормален не го вярва.
Толкова изпаднахме, че ме е срам наистина. Отделно това, дето губим сънародници, а други надали и ще са същите след прекараната болест. Една шепа хора сме дето се вика и ...нея ще стопим. Жалко.

# 177
Кога най-сетне ще спре да се говори за децата и някой ще каже истината в очите - трябва задължителна ваксинация за хората над 60 г. Кога ще се предприемат истински мерки за да се накарат хората над 60 г. да се ваксинират. Сегашните мерки могат да принудят младите и здрави хора по моловете и фитнесите да се ваксинират. А възрастните кога??? Там е основния проблем - при хората над 60 г. Зеления сертификат тях не ги засяга по никакъв начин. Те не ходят по кръчми и дискотеки. Докога ще се занимаваме с млади и здрави хора и няма да обръщаме внимание на истинския проблем - хората над 60 г.
Хората над 60 г. са масово наплашени от джипитата си и от разни телевизионни звезди, че високото им кръвно и аритмията им са противопоказни и не могат да се ваксинират. С няколко такива съм говорила - "Да, бих се ваксинирала, ама на мен ми  противопоказно, щото съм със сърдечно заболяване ". Ходи обяснявай.

# 178
  • Варна

Абсолютно съм съгласна! Елементарна преценка на риска е - вероятността хората над 60 години да се разболеят тежко от ковид е в пъти по-голяма от тази за младите хора. Основно възрастни хора "натоварват" (ама че гадна дума!) здравната и болничната система. А евентуалните (не е сигурно, че има такива) дългосрочни последици от ваксина биха могли да се приемат за по-рискови за по-младите, на които (предполага се) им остават доста повече години живот.

Не мога да проумея как, уж разумни възрастни хора, лекари, учители, интелигенцията ни, вярват в конспирации и отказват ваксинация, отказват да се тестват, отказват да спазват мерки...

# 179
  • София
Сериозно ли са казали, че обмислят пращане на болни в Румъния?

Общи условия

Активация на акаунт