COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 355
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 180
Мутафчийски според мен няма да се върне. Когато имаше ръководна роля го усещах, че действа по лично убеждение (вярно или не) за това кое е най-правилно. Като медицинско лице. След като се махна по-голямата част от решенията са политически прикрити от мънкащи медицински лица, които често си развиваха разни тези очевидно грешни, но наложени от политиката. Според мен Мутафчийски не е приел да прокарва политически решения за епидемията от негово име.

# 181
  • София
И друго каза .... ако заболеваемостта стигне 1000 на 100 000, тогава щели да ..... имам чувството, че не знае каква е в момента... да погледне колко области са над тези числа..., а те са още на етап ако, обмисляме, може би, ще ....

# 182
  • Шотландия
*Мила*, колкото и тенденциозно да се описват резултатите от проучването, 63% процента е много нисък резултат. Да не говорим, че това няма да е последното проучване и резултати на следващите могат да са други. Такова изследване за прекарали предполагам няма....
Очевидно е, че ваксините няма да спрат заразяване и създаване на нови варианти, те предпазват (надявам се) от тежко прекарване. Няма нужда всички да бъдем изнасилвани да си ги слагаме. Най-голяма нужда имат от тях непрекарали възрастни и хора с проблеми. Не съм и сигурна новите мерки, които възпрепятстват най-вече по-млади хора, какъв ефект ще имат.
При по-висок брой ваксинирани спада репродуктивното число.  Т.е. в момента 10 души заразяват 13, всеки 10 от новозаразените заразява други 13 т.е. числото R e 1.3 и непрекъснато се увеличава броят на заразените. При спадането му, например в Шотландия  - 0.8 - 10 души заразяват само 8. Целта е чрез мерки да се намали заразяването - ваксини (ваксинираните заразяват повече от наполовина по-малко при добър имунитет),  социална дистанция от 2 метра, маски  хигиена на ръцете и кашлянето, намаляване престоя в закрити пространства с други хора и др.

# 183
  • София
Кога най-сетне ще спре да се говори за децата и някой ще каже истината в очите - трябва задължителна ваксинация за хората над 60 г. Кога ще се предприемат истински мерки за да се накарат хората над 60 г. да се ваксинират. Сегашните мерки могат да принудят младите и здрави хора по моловете и фитнесите да се ваксинират. А възрастните кога??? Там е основния проблем - при хората над 60 г. Зеления сертификат тях не ги засяга по никакъв начин. Те не ходят по кръчми и дискотеки. Докога ще се занимаваме с млади и здрави хора и няма да обръщаме внимание на истинския проблем - хората над 60 г.

Само че не само възрастните хора пълнят болниците, а по-младите също.

# 184
Някои може да го приемат това, като екскурзионно пътуване, ако се разболеят. Цинично звучи, но..май се самоуспокояват, че ще ги пратят някъде и излекуват. Не разчитайте на това, ама никак. Най-много някакъв пакет помощи да ви пуснат от самолет, дето пръскал зараза пък той. Помагат близки страни, на близки разстояния се видя. Ние къде- Румъния, Сърбия, Гърция са пълни и те, че и Турция. Ще си оставят собственото население и от Русе ще прекарат болен в Гърция ли? Щото Румънците и те търсят помощ. На тях ще помогнат, все пак са 30% ваксинирани и повече, навън дори са с маски ги даваха. Тук какво да помагат, изобщо това дето се каза от Кацаров е смешно. Да беше казал с медици да ни пратят и респиратори, нещо такова, ама да возят болни някъде си...никой нормален не го вярва.
Толкова изпаднахме, че ме е срам наистина. Отделно това, дето губим сънародници, а други надали и ще са същите след прекараната болест. Една шепа хора сме дето се вика и ...нея ще стопим. Жалко.
Полиция трябва да ни пратят, защото се видя, че българското понятие за контрол не съвпада с това на останалия свят. За понятия като съвест и живот в общество въобще не споменавам.

Кой ид*** е казал, че очаква да пращаме болни да ни ги лекуват точно в Румъния?

# 185
  • При семейството си
Новохоспитализираните също ли се отчитат с някакво натрупване, защото 1379 за едно денонощие са стряскаща цифра.
Скрит текст:
Ако правилно изчислявам, за 3 дневен период:
Починали 341 - 113.6 дневно;
Хоспитализирани 2027 - 675.6 дневно;
Излекувани 2868 - 956 дневно.
При нито една вълна в България не са работили само хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Може би при тази е време вече, за 2-3 седмици, няма ваксинирани, няма Сертификати, всички по домовете, отворени детски и училища само за хората, работещи на първа линия, наистина първа.

# 186
  • софия
Замесник -министъра, ама не били говорили още......

# 187
Обясниха кога ще се въведе локдаун в България
Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1 000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се мисли за въвеждането на локдаун. Това обяви в ефира на „Здравей, България” зам.-здравният министър д-р Александър Златанов.

Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън вкъщи”, добави той и уточни, че е възможно да се въведе зелен сертификат и за работещите в администрацията.

https://nova.bg/news/view/2021/10/26/344127/

Такива неадекватни хора е нямало до момента, сериозно ще чакат 9000 хоспитализирани..Сега ще стоят, ще броят починалите и ще чакат и достигане на 1000/100хил. новозаразени дневно, за да започнат обмисляне на локдаун...А локдаунът трябва се наложи веднага, а не близалки и глупости...Близалките трябваше да са въведени още на 15 септември, а не сега, когато вече няма смисъл..Този Златанов е същия неадекватен като Кацаров, даже е и по-зле, къде ги намери Радев такива смотани, незнам.

# 188
  • Където морето целува небето...
Те защото румънците за нашите болни питат, че техните са им малко... Що за идиотизъм? Тези хора чуват ли се какво приказват изобщо?
За тестовете в училище - нас и без да са ни питали, вече няколко човека писаха в групата на класа, че са против. Дано няма всеобщо допитване, че съвсем няма да се стигне до прилагане на тези тестове.

# 189
Мила, не разбирам защо се мъчиш. Ала-бала си така пише, не знам успокоява ли се, доказва се на себе си за решението си...тя си знае. Омръзна ми вече да чета, че ги принуждавали, правата им, заразявали се дори от ваксинирани и се притеснявали, че имунитетът им бил "специален" с този на ивка-сливка.  Дразнят ли, какво правят не знам, ама не е момента за това. Пир по време на чума не е добре. Всъщност, май точно това ще видим. Кацаров ми се струва да гледа уплашено, но се прикрива. Самият той не знае какво да прави. Нищо вече не може, късно е за всичко, а с такъв народ и не можеш. Няма и кой да го накара-нито имаме кой да следи за мерки, нито да се налагат...това трябва армията и полицията да излезе направо, че и машините. Сериозно го мисля. За мен няма друг начин, но и никой не би го направил. Ще си мрем и това е. Няма вече ваксинирани, преболедували, мутанти, всички сме под ножа.

# 190
  • София
Вече твърдо съм ЗА:
1. Създаване на НОЩ начело с генерал Мутафчийски

Само забрави да уточниш нещо - генерала с военна униформа ли да се появява по телевизията или с обикновен костюм. Щото това е много важно. Видяхме че в началото се появяваше само с военна униформа, а после започна и с обикновен костюм.

А не знам - саркастичните въпроси ги задай на близките на всичките 243 починали само днес, на онези 608, дето берат душа в интензивното отделение и на всичките 7 128, които са в болница в момента, както и на техните близки, които се чудят живи ли ще излязат близките им от там или в чували. На мен лично ми е все тая как ще го гледам. Важното е да го гледам него, вместо оня, дето до преди седмица се хилеше, като даваше интервюта на тема "Ковид", а сега се сети, че било страшно Simple Smile

# 191
  • София
Скрит текст:
Те защото румънците за нашите болни питат, че техните са им малко... Що за идиотизъм? Тези хора чуват ли се какво приказват изобщо?
За тестовете в училище - нас и без да са ни питали, вече няколко човека писаха в групата на класа, че са против. Дано няма всеобщо допитване, че съвсем няма да се стигне до прилагане на тези тестове.
Нека да го направят – който е против, детето му да остане онлайн.

# 192
  • София
Крайно време е тия с правата да си останат малко у дома, без работа, без доходи, без деца в детската градина и училище и да си упражняват великите, единствени права вкъщи. Не знам как не омръзнаха на себе си дори, защото на всички останали отдавна им писна. Много меко пипа Стойчо, много.

# 193
Петър Велков: Абсолютно неправилно е да връщаме децата в училище
"Абсолютно неправилно е да връщаме децата в училище при такова нарастване на заболеваемостта. Много от тестовете на ученици и учители ще се окажат позитивни. Хипотетично 2/3 от родителите няма да се съгласят с идеята за редовно тестване и ще оставят децата си вкъщи. Сериозен процент от учителите също ще се озоват в подобна позиция". Това заяви в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS експертът по управление на кризи и учител Петър Велков.
"Схемата децата да се тестват вкъщи няма да проработи. Ще имаме 70-80% фалшиви резултати, защото родителите няма да го направят", смята Велков.

https://nova.bg/news/view/2021/10/26/344143/

При такава лавинообразно нарастваща заболеваемост, децата да са в училище е абсурдно решение, продиктувано единствено от популизъм и жажда за власт и повече избиратели..жалка работа.

# 194
Може и да бъркам, но коя е тази страна, която ще се съгласи да ни приеме болните, при липса на адекватни мерки за спиране на вълната? Все едно да кажат “пращайте повече”. При работещи дискотеки и липса на контрол за малкото наложени мерки, как ще искаме да ни приемат болните.
Дискотеките работят и се пръскат по шевовете, опашки пред тях да се тестват и да влезнат, кръчмите гърмят, концертите вървят, превземаме МОЛ-ве, протестираме за никаквито мерки - ех живОт и после ще пращаме болни да ги лекуват в другите страни, ще искаме да идват лекари да ни помагат, и когато започнат да свършват и лекарствата - ще искаме да ни изпращат лекарства и помощи, а ние да си щракаме с пръсти, да цъкаме с език за свободА и избОр и да си повтаряме колко сме "умни" че не се "огънахме", а виж ги тия "простите" европейци и целия останал свят (с някои изключения). Още ли има такива които ще напуснат страните си и ще се върнат в България, защото тук бил за тях "островът на свободата".
п.п Ще се въздържа от определения този път за народа и управляващите.

Общи условия

Активация на акаунт