COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 294 490
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 2 655
((
Починали по области .
Благоевград - 20
Бургас - 15
Варна - 13
Велико Търново - 3
Видин - 5
Враца - 4
Габрово - 11
Добрич - 11
Кърджали - 5
Кюстендил - 5
Ловеч - 2
Монтана - 10
Пазарджик - 7
Перник - 3
Плевен - 11
Пловдив - 36
Разград - 6
Русе - 18
Силистра - 6
Сливен - 1
Смолян - 5
София - 10
София (столица) - 53
Стара Загора - 19
Търговище - 5
Хасково - 12
Шумен - 10
Ямбол - 4

# 2 656
ЧУдесна идея. Дай светъл пример и остани у вас един месец без да излизаш.

Аз стоях осем, не един.
Без да напускаш дома си?

Можех да си купя храна, лекарства и бензин при строги мерки при това. На разходка извън дома или да поканя гости, беше възможно само с един човек извън домакинството и то до 21 часа.

# 2 657
  • София
Една бърза статистика за починалите в %:

Починали за деня - 310 общо
Ваксинирани /приблизително 6%/ -  около 19 човека
Неваксинирани /приблизително 94 %/ - около 291

Ето това е съотношението. Обаче на хората тези 18 човека починали с ваксина им се струват ужасно много /аууу, сигурно са се заразири от ваксината/, а онези 292 са просто някакви си 292 умрели от Ковид. Ми кво - пандемия е, нормално е да умират толкова много от Ковид. Ама я виж онези ваксинираните колко са много брейййй - 18 ЧО-ВЕ-КА! От ваксината ще да е!

И да, политиците отговарят за управлението на пандемията и вината за ситуацията в момента е изцяло тяхна.
Все се чудя, няма ли г-жа Бенатова да се появи и да се изкаже по темата при 310 починали за ден? Че нали в последно време всякакви хора имат компетентно мнение по въпроса - основно хора БЕЗ медицинско образование.

п.п. Данните, които съм предоставила са приблизителни - не съм гледала назад точните бройки на починали с/без ваксина!

п.п. Коригирах данните - благодаря на Фанфанито за точните цифри!

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 08:53 от Lady Cassiopeia Duval

# 2 658
Скрит текст:
Е Радев е ваксиниран, както цялото му правителство и кабинет. Тайничко, лятото, да не разсърди избирателите си... споменаха го между другото...като Славчо
Аз друго се чудя. Коя е причината да не искат ваксина хората. За някои тук разбрах, не искат да участват в печалбата на фармата. Врабчо също явно се страхува от нежеланите реакции.
Но повечето вдигат рамене и казват... ами не знам, не искам. Може би им е трудно да вербализират... как мислите?
Интелигентен човек, директор на училище, на 50+. Страхува се да не отключи някакво заболяване или да не умре. Това е аргумента й, колкото и да я убеждаваме.
Имам и друг човек в полезрението, който е решил, че ваксината ще го зарази и до края на живота си ще бъде с хроничен ковид.
Невероятни са аргументите. Не почиват на никаква логика, още по малко наука, но хората така са се хванали за тях, че няма сила, който да ги убеди в обратното.

# 2 659
Лейди, ето точно за ваксинираните съотношението към неваксинираните
6% са починалите за деня от общия брой и толкова в интензивното

Починали по възрастови групи.
- 20÷29 : 1
- 30÷39 : 6
- 40÷49 : 12
- 50÷59 : 25 от които 2 ваксинирани.
- 60÷69 : 67 от които 6 ваксинирани.
- 70÷79 : 120 от които 8 ваксинирани.
- 80÷89 : 70 от които 3 ваксинирани.
- 90+ : 9
- 19 (6,13%) от починалите за деня са ваксинирани

# 2 660
  • София

Аз друго се чудя. Коя е причината да не искат ваксина хората. За някои тук разбрах, не искат да участват в печалбата на фармата. Врабчо също явно се страхува от нежеланите реакции. Но повечето вдигат рамене и казват... ами не знам, не искам. Може би им е трудно да вербализират... как мислите?
Страх ги е. Съвсем простичко ги е страх, защото хаосът в управлението на пандемията ги кара да имат усещане за лъжа. И лъжите бяха и са много, затова се страхуват. Личните им лекари също се страхуват. От самото начало започнахме с масова психоза подкрепена от групи на псевдоинтелектуалци, стана престижно да сме срещу идеята за вирус. Беше и като реакция срещу предишното правителство. И вече се закрепи трайно като убеждение, че всичко, което прави управлението, сегашното, предишното, е нещо лъжовно, опасно и лошо и като нямат хората друг фокус е най-лесно да се спасят от ваксината. Освен това и слогана "Ти избираш" даде много престиж на хората, които могат да откажат. Като в училище, дали ще избереш да се натегнеш на учителите или да им противостоиш.
Та страх. И съпротива срещу всичко останало. Не е като да няма защо, но жалко, че ваксините са фокус на тези оправдани чувства.

# 2 661
  • София
Това си е отбиване на номера.Просто трябва да затворят моловете,а учениците да не излизат по улиците,колкото и жестоко да им се струва това на семействата им.Няма оправяне иначе.И всичко това,заради едни безполезни избори.И без това напролет по време на сигурно шестата вълна,пак ще има такива.
А в мазето да ги затваряме ли преди ние да отидем на работа или може в детската да ги оставим?

# 2 662
  • София
Не искат да се ваксинират, Лейче, защото ваксината е нова, нетествана и не се знае какво ще им стане.
Всеки опит да обясниш, че по-тествана ваксина не сме имали, се разбива на пух и прах с "всеки сам си решава бе"!
Освен това, има една голяма маса, които искрено вярват, че числата и репортажите от болниците са фалшифицирани. Реално криза няма.

# 2 663
Аз друго се чудя. Коя е причината да не искат ваксина хората. За някои тук разбрах, не искат да участват в печалбата на фармата. Врабчо също явно се страхува от нежеланите реакции. Но повечето вдигат рамене и казват... ами не знам, не искам. Може би им е трудно да вербализират... как мислите?

Аз като питам познати, които не са ваксинирани ми отговарят, че ги е страх, че не искат да си тровят организма, че предпочитат да изкарат Ковид пред ваксина. Някои ядосано ми казват, че няма да се ваксинират при никакви обстоятелства, защото за тях Ковид не представялява заплаха, не са боледували, а не се пазят.

Остава критична ситуацията в болниците в София

Д-р Рада Прокопова, началник на отделението по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна”

Остава критична ситуацията в болниците в София, съобщи Нова тв. В част от тях леглата, предвидени за пациенти с COVID вече са запълнени, включително и тези в реанимация. Рекордни нови 6007 случай на заразени с COVID-19 регистрира единната информационна система за последните 24 часа.

В една от най-натоварените болници - „Св. Анна", вече цели клиники са преструктурирани в COVID отделения. Между тях е и клиниката по кардиология.

„Имаме около 180 легла в болницата. Всичко е пълно. В реанимацията са 20 легла и постоянно са запълнени”, заяви д-р Рада Прокопова, началник на отделението по кардиология в УМБАЛ „Св. Анна”.

„Интересен факт е, че често постъпват хора, които в началото са с леки увреди, но в рамките на следващите 2 до 3 дни се оказва, че имат нужда от кислород в големи дози”, обясни д-р Рада Прокопова.

Линк

# 2 664
  • София
Германските ВВС в момента извозват болни румънци към Германия за лечение. Румънските дискотеки отворени ли са? И извинете, но това зависи от политиците, не от хората. Някой написа, че били уморени от мерки. Това шега ли е?

ЧУдесна идея. Дай светъл пример и остани у вас един месец без да излизаш.

Аз стоях осем, не един.

Аз стоях три месеца. Ама наистина без да излизам - беше по време на първата вълна. ММ не ми даваше дори кучето да изведа на разходка. Когато спрях да излизам беше зима /нали преди локдауна имаше и грипна ваканция/, а когато излязох за пръв път вече беше пролет. Чувствах се много странно. Да, през прозореца виждах, че навън всичко е зелено, но усещането, когато излязох и видях зеленината пред мен беше, сякаш съм спала зимен сън и изведнъж съм се събудила. Беше много странно и същевременно вълнуващо преживяване.
Но истината е, че е много трудно, особено с малки деца. Айде, ако времето е лошо по-става, но като грейне слънце е почти невъзможно, особено, ако си в апартамент.

# 2 665
  • Там,където се събуждам щастлива.
Стига сте драматизирали за децата.
Има файда само, ако всички слоеве на обществото променят начина си на живот. Временно. Тази борба се печели само, ако всички се включат. Иначе е загубена.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 19:12 от Kalinka

# 2 666
  • София
Факт е, че в световен мащаб от началото на пандемията се оплетоха в лъжи и противоречия. Например, маските, в цял свят тръбяха, че не бива да се ползват маски, не предпазват, пречат. После казаха, ми излъгахме ама нямаше да има маски за медицинските работници. И така с много неща. Хората нямат доверие. Другаде овладяха нещата в един момент, а тук напротив и не знам какво трябва да стане, за да излязат хората от ступора, защото това е ступор, бягство.

Данните ни са потресаващи, но смъртните случаи следват бройките на заболели с няколко седмици, на най-тежките данни за починали тепърва предстоят. И заразените не виждам как ще спаднат, без да съм математик, но Витанов и другите оптимисти от последните дни, могат да ходят да се снимат. Изобщо не си представям на каква база може да се очаква спад при никакви мерки. Наистина никакви.

# 2 667
Ако не бяха включили ЛЛ във ваксинацията и не ръсеха акъл, ако бяха последвали чуждия пример, с поканите за ваксинация, резултатите щяха да са други. Плюс ролята на славчовата ТВ, М, Ч и П. Rage

# 2 668
  • София
Стига сте драматизира ли за децата.
Има файда само, ако всички слоеве на обществото променят начина си на живот. Временно. Тази борба се печели само, ако всички се включат. Иначе е загубена.
Точно - всички, а не само учениците.

# 2 669
  • София
Освен това, има една голяма маса, които искрено вярват, че числата и репортажите от болниците са фалшифицирани. Реално криза няма.

Ми то и аз вярвам в същото. Само че смятам, че сега заради предстоящите избори, числата, които се съобщават са по-малки от реалните. Или, ако до сега не са били фалшифицирани, то при тези стойности със сигурност ще ги "пипнат" малко за следващите 2 седмици. Или ще започнат да вдигат бройките на съботно-неделните починали, та вторниците да не са чак толкова страшни за крехката психика на българския народ.

Ще залагаме ли?
Аз залагам, че локдаун няма да помиришем до изборите.
Залагам, че децата ще тръгнат присъствено на училище със сигурност до преди изборите - поне малките
Залагам, че както цената на газа някак мистериозно рязко падна точно 2 седмици преди изборите, така и цифрите в портала рязко ще паднат през следващите 2 седмици. И ще се обяви, че Кацаров се е справил блестящо с пандемията
Друг ще залага ли?

Общи условия

Активация на акаунт