COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 295
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 23 445
  • София
Когато започнаха първите тежки локдауни в Европа, имаше много статии как оттук нататък така ще си живеем - ще се локдаунваме за определено време, след което ще ни пускат да видим малко свят, след което при ново надигане на случаите пак ще се прибираме по къщите до стихване. И си вярваха тия хора, че човек може да живее така, милите те.
Сега с маските е така - то ги махнали, ама те пак ще ги върнат, то е неизбежно. Все по-малко вероятно е това да стане, даже и да не се измисли стерилизираща ваксина.
Подкрепям маски в болниците, но нещо в мен ми напомня, че и преди коронавируса болниците не бяха особено безопасно място без маска, а пък ей на - влизали сме масово съвсем спокойно. Лекарите масово висяха без маски и пак са без маски масово. Това е положението, добро или лошо.

# 23 446
  • При семейството си
Ще го мислим, ще ги мислим мерките, когато дойде вълната и започнат да се пълнят болниците. За момента и двете неща не се наблюдават.

# 23 447
Ще го мислим, ще ги мислим мерките, когато дойде вълната и започнат да се пълнят болниците. За момента и двете неща не се наблюдават.
Най-добре. Единствено ми е странно как някои вече знаят какво нямало повече да се въведе като мерки и изразяват някаква сигурност. Не ни ли стана ясно, че с този вирус няма нищо придвидимо.

# 23 448
Относно многото твърдения – ама тестът е отрицателен, пък е с тежка пневмония, но не е Ковид, защото аз не се заразих ; нищо ми няма, значи не мога да заразя другите. Както и малоумието - а, нищо, че тестът ти е положителен, щом не се чувстваш зле - ходи си на работа, няма нужда от карантина. Както и твърденията, че вирусът щял да еволюира към по-лек, за да можел да заразява повече хора.

SARS-CoV-2, пренасян по въздуха в болници – ефекти от процедури, генериращи аерозол, HEPA-филтриращи единици, вирусно натоварване на пациента и физическо разстояние
https://academic.oup.com/cid/advance-article/doi/10.1093/cid/ciac161/6539846
Скрит текст:
Сега е установено, че Covid-19 се предава предимно чрез фини аерозолни частици, съдържащи вируса. Те могат да останат във въздуха в продължение на много минути и да се разпространят на повече от два метра, особено в лошо вентилирани среди. Частиците могат също да преминат през пролуките в хирургически маски или респиратори. Въпреки това, много програми за контрол на инфекциите се основават на предишни представи за разпространението на инфекцията.
Измервания на вируса във въздуха са правени в стаите на интензивно болни, както и в други отделения. Един важен фактор при измерванията е, че хоспитализираните пациенти обикновено са били заразени в продължение на една до две седмици, преди да се разболеят толкова, че да се нуждаят от грижи, което означава, че вирусният им товар не е бил толкова висок, колкото този на пациентите със скорошни инфекции.
Измерванията са направени с инструменти, които са специално изработени за събиране на биологични вещества от въздуха, а пробите са взети от коридорите и общите помещения, както и в стаите за пациенти. Взети са общо 310 проби, от които 231 са взети в стаи за пациенти. Общо осем процента от всички проби са положителни, а цифрата за пробите, взети от стаи за пациенти, е десет процента. Причината за относително ниския брой е именно защото пациентите са били болни толкова дълго, което означава, че не предават толкова много вируса във въздуха.
Тъй като се спазват настоящите насоки, здравният персонал използва предимно най-добрите лични предпазни средства при лечение на най-болните пациенти, тези на вентилатори или получаващи друга респираторна подкрепа.
„Въпреки това, тази група пациенти изглежда е най-малко заразна, вместо това новозаразените пациенти в други отделения са най-инфекциозни и с които са използвани по-основни защитни средства“, казва Карл-Йохан Френкел.

# 23 449
  • София
"Относно многото твърдения – ама тестът е отрицателен, пък е с тежка пневмония, но не е Ковид, защото аз не се заразих..." - тежка пневмония може да съществува и без коронавирус.

# 23 450
https://www.segabg.com/hot/severna-koreya-e-lokdaun-sled-purvi-o … uchay-na-covid-19 "Северна Корея е в локдаун след първи официален случай на COVID-19
Ким Чен-ун е наредил "реорганизация" на страната, за да се възпре разпространението на вируса. Ким "нареди всички градове и окръзи на цялата страна да блокират напълно своите райони".

Фабриките, предприятията и домовете трябва да бъдат затворени и реорганизирани, за да се попречи на разпространението на вируса, се казва още в съобщението.

Властите потвърдиха, че пробите, взети от пациенти с треска в столицата Пхенян, са идентични със силно заразния вариант Омикрон, съобщава Корейската централна телеграфна агенция."

# 23 451
Тези се сетиха😀

# 23 452
"Относно многото твърдения – ама тестът е отрицателен, пък е с тежка пневмония, но не е Ковид, защото аз не се заразих..." - тежка пневмония може да съществува и без коронавирус.
Имах предвид следната честа ситуция 2020 г. и 2021 г. - в началото тестът е положителен, болестта се развива, налага се хоспитализация; в края на хоспитализацията тестът е отрицателен, но човекът е починал. Заключението на близките - писали са го болен от Ковид, но тестът му е отрицателен - значи им дават пари, за да ги пишат починали от Ковид.
Или човек с пневмония е на продължително домашно лечение; към 14-15 ден тестовете му са отрицателни, но още продължават проблемите с пневмонията. Близките, които са общували с него в края на развитието на болестта, не се заразяват. И твърдят: не беше Ковид-пневмония. После, като направят тест за антитела - излиза положителен. Значи си е било Ковид. Реални случаи с мои близки.

# 23 453
Междудругото в Северна Корея няма ваксинирани. Ким Чен-ун преди време отказа предложението за изпращане на дози ваксини към Северна Корея.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 11:36 от daisy12

# 23 454
  • София
В първи момент и на мен ми стана смешно, но хората там гладуват и един локдаун ще ги довърши.

# 23 455
  • Mostly in my mind
стана ми смешно от гл.т. на това, че едва сега обявяват първия случай, т.е. едва ли не досега е нямало ковид там. вие вярвате ли им? на мен ми е трудно. за другото си права, миленака, за съжаление. Sad

# 23 456
https://torontosun.com/news/world/north-korea-officially-reports … covid-19-outbreak Тук има клип, в който показват какви мерки са предприели в училищата в Северна Корея. Пускат видеа на учениците, за да се запознаят със санитарните мерки.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 13:00 от daisy12

# 23 457
  • София
Северна Корея рязко влезе в надпревара с Китай, наречена "Кой прави локдауни по-яко?".
Иначе имаха обявени случаи, но твърдяха, че са единици и че много бързо потушавали огнищата. Освен това обясняваха, че работят и по собствена ваксина и не искали капиталистически измишльотини. Сега обаче положението явно се е сговнило до степен, в която им е трудно да крият.

# 23 458
Северна Корея обявиха първи случай на омикрон, а не изобщо първи случай на ковид. Не че е по-малко нелепо, де

Северна Корея обяви първи случай на заразяване с варианта омикрон на COVID-19, съобщиха "Франс прес" и "Йонхап", цитирани от БТА.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2022/05/12/4345334_severna_koreia_p … /?ref=home_layer2

В началото мисля, че имаше случаи на разстреляни хора, проявили симптоми, но не помня подробности. Явно нещата започват да излизат извън контрол, щом официално обявяват случаи и локдаун.

# 23 459
  • София
Същото си мислех. Явно вече положението там е много сериозно. Но такъв локдаун, почти пълен, би успял единствено при такава диктатура. Отделен въпрос е, че най-вероятно ще навреди повече, отколкото омикрон.

Общи условия

Активация на акаунт