COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 9

• 1 283 288
  • 23 518
  •   1
Отговори
# 23 490
27?!
Ние сме със 60 хиляди и на никой не му пука.

# 23 491
27?!
Ние сме със 60 хиляди и на никой не му пука.
27 са тези, които са доказани с тест, останалите починали са с диагноза "мистериозна треска с неизвестен произход"..Wink.

# 23 492
Нещо като дежа вю, но след почти две и половина години. Защо ли ми напомня на ситуацията в Ухан от януари 2020?
С огромната разлика, че отдавна е известен вирусът за цял свят, само не и за Северна Корея. Отделно май там има единствено военна индустрия и ядрени бомби, а преди години хората бяха призовани да варят купа от трева, за да не умрат от глад.
Отделно май трябва да ги впишат в книгата на Гинес като единствената страна без никаква ваксинация срещу ковид.

# 23 493
  • София
Тук 27 от "усложнения от вируса", там - 21 от "температура", имаше и някакви, които починали от "необичайна треска". За това съобщават, иначе сигурно адът е пълен и само това, че почти никой не влиза в лудата им държава може да ги спаси.

# 23 494
Вероятно и тестове нямат.

# 23 495
Тестове имат, пише че са тествали над 100 хиляди души. У нас маските не са проблема, някои така и не го разбраха. Проблем е, че сега примерно хора болни от ковид няма къде да се прегледат. Разбрах за човек заразен, който търсил къде да бъде прегледан тези дни. Оказва се, че само в Инфекциозна сега можели да те прегледат и то само след прием в болницата. Проверил в Пирогов, Токуда, Окръжна, 5-та градска, някои не знаели къде има останали отделения и зони, други им била стара информацията. Масовият отговор бил "- Тук не преглеждаме и вече нямаме Ковид зона и отделения." Като питал човка  къде тогава му казвали, че личния трябва да го насочи. Личният пък му казал да ходи да се моли в някоя болница да го прегледат. А някои крякат за маските, които им били толкова голям проблем видиш ли . Чудя се как не се намери и журналист да попита здравната министърка за това точно.

# 23 496
Тестове имат, пише че са тествали над 100 хиляди души. У нас маските не са проблема, някои така и не го разбраха. Проблем е, че сега примерно хора болни от ковид няма къде да се прегледат. Разбрах за човек заразен, който търсил къде да бъде прегледан тези дни. Оказва се, че само в Инфекциозна сега можели да те прегледат и то само след прием в болницата. Проверил в Пирогов, Токуда, Окръжна, 5-та градска, някои не знаели къде има останали отделения и зони, други им била стара информацията. Масовият отговор бил "- Тук не преглеждаме и вече нямаме Ковид зона и отделения." Като питал човка  къде тогава му казвали, че личния трябва да го насочи. Личният пък му казал да ходи да се моли в някоя болница да го прегледат. А някои крякат за маските, които им били толкова голям проблем видиш ли . Чудя се как не се намери и журналист да попита здравната министърка за това точно.
Какво общо имат маските, като аз от соца още помня такива препращания в стил "не ми се занимава, оправяй се сам", не за корона, естествено.
Здравната система е леш, освен ако не си роднина, личен контакт или дебел портфейл.

# 23 497
Какво общо имат маските, като аз от соца още помня такива препращания в стил "не ми се занимава, оправяй се сам", не за корона, естествено.
Здравната система е леш, освен ако не си роднина, личен контакт или дебел портфейл.
Ами на хората не им е проблем здравната система, а маските като гледам. Но човек трябва да се сблъска с тази същата система и тогава му увира главата. Но гледам от телевизиите хора да говорят как ковид вече нямало. А хора болни има, може да са намели, но пак се срещат по групите за ковид помощ  и не само. Такива неразбории в тази здравна система, а смело се махат всички мерки.

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 15:34 от daisy12

# 23 498
  • София
Неприятно съм изненадана, че и в "Пирогов" са затворили ковид-зоната. Това си е голяма глупост, както и да го гледаме. Трябва да има къде някой да те преслуша, егати.
Колкото до Северна Корея - чак ми е забавно в какъв батак са се вкарали. Без ваксини, със съмнителни тестове, ако въобще имат, с луд лидер...

# 23 499
И да ходим с маски ли? Защото в Северна Корея вече има ковид😀.
Огромно облекчение е да не се носят маски и задължението за масово носене на такива не трябва да се връща никога. Трябва да бъде и масово премахнато от обществен транспорт, включително самолети, а да остане само за болници. Болни хора - с маски, здрави хора - без маски.

# 23 500
При здравна система като нашата маските са най-малкия проблем. Ако се разболееш сега не дай си Боже очевидно няма къде и да се прегледаш. Не знам какво трябва, но специалисти се обявиха твърдо против отпадането на маските в самолетите и се обосноваха защо. А какво ни се иска на нас обикновените хора е друг въпрос. Един италиански специалист го каза много добре "икономическите и социалните интереси имат предимство очевидно в момента"

# 23 501
Тъй, де, тъй - маските са голямата драма в тази държава. Отпаднаха и всички са доволни и щастливи. Нищо, че няма кой да ни прегледа и лекува като се разболеем, защото ковид не е изчезнал, въпреки че не носим маски. И после, като стане белята, три дни се вайкаме и плюем по здравната система, по лекарите, по болниците. След три дни забравяме и продължаваме да въздишаме облекчено, че маските отпаднаха. Другото не ни интересува - можем ли да се тестваме безплатно, къде ще ни прегледат, в коя болница ще ни приемат при нужда. За тези неща не говорим, няма шумни протести, че отново не ни приемат в болница, този път защото ковид вече няма; разни учили забравих колко години биология госпожи не ни заливат с експертизата си по тези въпроси. За сметка на това не спираме да говорим за тия прословути маски дори и след като отпаднаха.

# 23 502
За маските говорим, поне аз, защото са противоестествени за нормалния човек. Всекидневното им ползване води до депресия, изнервяне и всякакви такива. Дори и подсъзнателно.

Що се каже до лечението на ковид - има начини - виж темата за сблъсъка. Поредният вероятно 80+ минал и преминал.

# 23 503
Birdflower, много точен коментар. Доколкото разбрах примерно Токуда предупреждавали, че не могат да те лекуват, ако се наложи. Но имало пакет преглед за 250 лева.

# 23 504
Неприятно съм изненадана, че и в "Пирогов" са затворили ковид-зоната.
Това също е част от отпадането на извънредната епидемична обстановка. Когато бях при моята УНГ, всички в чакалнята бяха леш. Не изисква тест, преглежда наред, разбира се. А всеки сам да си реши дали ще чака, за тези с контролни прегледи няма второ помещение. Тъй като имаше милион хора преди мен, а аз имах ангажимент с децата следобед, ми се обадиха чак в 20:20 да дойда. И тя вдига рамене: "В момента е така."

Скрит текст:
Виена, Австрия - последната седмица.

Общи условия

Активация на акаунт