Професионални серии за коса- тема 151

• 44 528
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Никога не съм ползвала дълбокопочистващ шампоан и се замислих дали не бута боята? , мисля да си взема някой да пробвам спрях се на JOICO K-Pak Clarifying . Ще ми се да е максимално щадящ скалпа.
Аз го имам и не ми харесва особено.Мен ми допада тоЗи на Label m.С тънка коса съм
При мен много заплита косата това Джойко
Взех мицеларния на Лакме, по препоръка на Аня и съм изключително доволна ( въпреки недолюбването ми на тази марка ) Косата ми е много суха, изсветлявана.

# 316
Просто жена, не знам каква ти е точно цента, но термиците се ползватбза да предпазват при термична обработка. Ако няма такава, съответно няма и смисъл да се слага такъв продукт.
Ако ти трябват подхранващи продукти без измиване вече има други и можеш да си търсиш такива.

# 317
Да, точно нещо подобно търся. Много благодаря!

Скрит текст:
Vanessa,
Диадемата си е твърда, виж тези ленти. Не съм поръчвала от тях, но също изглеждат симпатични - от същото място. На госпожата добре стоят:

Stensfild,
Погледни дали това ти допада:

То освен за спане, е и идеална “подплата” за под шапки или каски, ако се търси предпазване на косата.
Скрит текст:

# 318
  • Варна
Просто жена, не знам каква ти е точно цента, но термиците се ползватбза да предпазват при термична обработка. Ако няма такава, съответно няма и смисъл да се слага такъв продукт.
Ако ти трябват подхранващи продукти без измиване вече има други и можеш да си търсиш такива.

Не е точно така.Термикът си е финиш. Освен,че пази косата от топлината на сешоара я пази и от атмосферните вредители,слънце,вятър и т.н. тъй,че не е проблем да се ползва и без сешоар.Хубаво е обаче да се духне малко отгоре-отгоре поне корен.Някъде бях,чела,че се активират съставки от топлината.

# 319
Здравейте, Ако ползвам Нектар Термик без след това да суша косата със сешоар...ще има ли някакъв положителен резултат от Нектара или само ако суша след това? Не знам дали ме разбирате. Искам да си взема Нектар Термик, но гледам да си суша косата възможно най-рядко със сешоар и се чудя дали мога да го ползвам и без да суша след  това, но дали има смисъл?
Не, задължително се нагрява, питала съм в Керастаз.

# 320
Резултатите на практика са по-говорещи за ефекта отколото теорията. Нектар термик и като цяло кремообразните финиши от този тип са страхотна грижа за повечето коси. Нектарът го ползвам от години и без сешоар и косата ми е супер така. Дори без сешоар, изсушена на въздух с термик и олио като финиш (минимум) е най-хубава.

Това, че кремът предпазва и от термо обработка, се дължи на силиконите и други филмообразуващи съставки в него, които пък са и най-добре заключващите хидратацията и предпазващи от слънце, механична повреда и др. влияния съставки. Единствено кремове с фиксация се държат по-добре с топлинна обработка, защото тогава не слепват къдриците примерно. Но като става дума за грижа, естествено че сешоарът не е задължителен дори при термиците. А това, че Керастас казват, че задължително се нагрява, честно казано не ме убеждава предвид резултатите ми без нагряване, сравнени с нагряване. А и е съвсем възможно отговорът да не е особено добре обоснован дори на теория.

# 321
Не бих си сложила продукт просто така на косата. Защо да я товаря с химикали, които не ми влизат в употреба. Има други продукти с по-добър състав, които могат да постигнат ефект и да не правят излишен филм със силикони и т.н.
Аз сигурно съм единствената която не оценява Нектар термика. Гледах го година и половина преди да го купя и се оказа неподходящ за мен. Да, за бодисана коса може да е супер, но за моята която е обгрижвана и без особени забележки коса, идва тежък независимо колко малко слагам. Пробвах цялата термо серия на Керастаз без това за блондинки и за мен лично само Екстеншънист дава видим ефект. Като цяло мисля че и другите фирми продават качествени термици. Пробвала съм Олиосета, Кингсли, CHI. Нищо лично но Керастаз за тази цена не са толкова уау, колкото хайпа ги изкарва. А и се развалят. Имам Екстеншънист, който ми се развали точно малко след като направи 1 година, а аз трудно ще го изразходя по-бързо. Затова и сега ще продам всички останали, които имам вместо да ми се развалят в шкафа и да си изхвърля парите на вятъра. Така че пазарувайте с мисъл и по възможност мярка 😁😁😁

# 322
Лаленце, малко като “консумирайте с удоволствие и мярка”😀😀😀

# 323
Щом пишеш в таэи тема, эначи със сигурност си ,,товариш" косата със силикони или химия, понеже профи коэметиката эа коса на едно 95% се баэира на силикони и химия. :Д Нищо лично, просто да не се эаблуди някой. Единствено раэни био-еко-вегански серии/марки не полэват силикони (и други ефективни съставки от тоэи род), но те са и по-рядко полэвани от професионалисти, точно эащото не предпаэват косъма толкова добре както класическите.

# 324
Не бих си сложила продукт просто така на косата. Защо да я товаря с химикали, които не ми влизат в употреба. Има други продукти с по-добър състав, които могат да постигнат ефект и да не правят излишен филм със силикони и т.н.
Аз сигурно съм единствената която не оценява Нектар термика. Гледах го година и половина преди да го купя и се оказа неподходящ за мен. Да, за бодисана коса може да е супер, но за моята която е обгрижвана и без особени забележки коса, идва тежък независимо колко малко слагам. Пробвах цялата термо серия на Керастаз без това за блондинки и за мен лично само Екстеншънист дава видим ефект..Нищо лично но Керастаз за тази цена не са толкова уау, колкото хайпа ги изкарва.
Лаленце ти самата го каза - не е подходящ за теб този продукт.
Макар, че съм блондинка с дълга коса - за мен например термото за блондинки и това на екстеншънист също са едни нищо правещи продукти. С тях или без косата ми изглежда същата. Същото важи и за спрея на Дисциплин, може да предпазва много добре и не утежнява косъма - но с него задължително трябва да използвам друг продукт без отмиване ако искам косата ми да изглежда добре. В този ред на мисли - може да ти допадне - защото няма да ти утежни.

Иначе и аз като теб, ако няма да използвам сешоар не товаря косата с термозащита - най-много да сложа продукт без измиване или олио по краищата.

# 325
Ще поясня допълнително Simple Smile
Аз си товаря косата със силикони и прочие, но аз ползвам сешоар абсолютно винаги, дори и на 30 градуса жега. Преса ползвам на почти всяко миене, така че АЗ ползвам тези продукти постоянно, но въпросната дама към която се обърнах не ползва почти топлинни уреди и няма нужда да се товари с такива продукти. Щом иска да запази косата термично неизтормозена, защо тогава да я тормози химично? И визирам по тежки продукти, не всички продукти за коса. Има чудесни олиа, финиши, дори подхранващи кремове за които ще има повече смисъл да ползва. Нека прочете, нека да разгледа продуктите и да си прецени. От опит знам че е лесно да купиш всичко за което прочетеш или видиш дали тук във форума или другаде, но пък дали ще ти свърши работата която искаш е съвсем друг въпрос. Пак се връщам на нейният въпрос и стоя зад мнението си че ако не ползва термозащита за мен е излишно да ползва термо крем. Може да си вземе олио или коприна или друго за тези пари за един Керастаз. Даже ако не и два продукта за тази цена.

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 16:08 от Lale_Lili

# 326
Не знам дали е за тук, но искам да подскажа, че в Нотино има готина промоция на Керастаз - поръчваш един продукт и получаваш олио 50 мл към него ..

# 327
Ани, ако държиш на спрей гледай и продукти, които се водят "многофункционални", а не само "термици". От това, което съм ползвала мога да препоръчам да погледнеш поне описанията на следните:

Pureology Color Fanatic Multi-Tasking Leave-In Spray
Nourishes and moisturizes
Protects against heat damage
Strengthens and repairs damage
Smooths and adds shine
Balances hair's pH
Good for all hair types
ZeroSulfate®, 100% Vegan Formula
Color protection from patented Antifade Complex®

Redken One United All-In-One Multi Benefit Treatment

25 benefits: 1. Conditions 2. Nourishes 3. Improves manageability 4. Helps even porous hair 5. Reduces dryness 6. Detangles 7. Instant results 8. Ideal cutting lotion 9. Primes hair for styling 10. Helps prevent breakage from brushing 11. Safe for color-treated hair 12. Helps prevent heat damage 13. Helps prevent split ends 14. Helps seal in hair cuticle 15. Safe for ombre hair 16. Helps shield vs. external aggresors 17. Gives a silky touch 18. Adds smoothness 19. Adds shine 20. Helps control frizz 21. Anti-static 22. Controls flyaways 23. Makes blow dry easier 24. Style refresher 25. Lightweight results

Joico K-PAK Color Therapy Luster Lock Spray
Joico K-PAK Color Therapy Luster Lock Spray is a leave-in treatment that has a powerful shield of protection against styling, heat damage and UV exposure.

Biosilk Silk Therapy 17 Leave In Conditioner Spray
Conditions and hydrates hair and skin instantly while also providing volume and body. This leave-in provides thermal protection from hair dryers, flat iron, and curling irons to leave hair silky smooth with incredible shine.

# 328
И аэ последно пояснявам: нектар ,,термик" (и всички останали ,,термици") е съвсем обикновен крем беэ иэмиване, който между другото има и добра эащита от гореща обработка. Маркетинг...

Като човек, който полэва ,,тежки" (иронично каэано) продукти като нектара беэ честа употреба на сешоар, мога да дам съвет на дамата:реэултатите са страхотни. Иэполэван като нормален лийв ин балсам (какъвто си е...), нектарът дава мекота, эащита, блясък и квото се сетите още и бвэ сешоар, дори още повече отколкото със.

А ако някой търси истински тежки продукти, може да ги намери точно в сферата на био еко натуралната коэметика, шеа мойсчър и канту примерно. Кремовете беэ иэмиване на канту са баэирани на олиа, масла и пр., които са 10 пъти по-тежки от един лек силиконов термик. Силиконите пък предпаэват по-добре от маслата и не омаэняват така и эатова са эа предпочитане при мен.

# 329
Като си говорим за продукти, които не изискват топлина за активация аз имам 2 бр подобни, които ползвам през лятото по ваканции и когато не ми се занимава и не са никак лоши. Сега ще им погледна точните имена...

Общи условия

Активация на акаунт