Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 585
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Оооо почивай активно от хаповете, този младеж ще дойде много буен Joy

Winter моята доза вит.Д е 30 капки на седмица.

Всеки път ме пита дали прекалявам със сладкото преди прегледите, за да е толкова буен. Не знам. Има ли мама с толкова подвижно бебче, как ви минават ФМ ? Аз се притеснявам дали ще успее да го измери добре ако не се спира …

# 211
Моят сладур засега пази приличие при прегледите, само един път беше с главата надолу и много се смях. Те май с напредването на седмиците стават по-подвижни.
Или просто твоят младеж си е по-буен 😃 Но за измерването не знам, те лекарите сто процента имат опит, но знаеш ли. Много сте пораснали, браво 💙

# 212
И аз днес бях на перглед.
Девойката расте и си отговаря точно по календар 16+5. Беше сравнително спокойна в началото после нещо реши да се бунтува и подскача, но най-смешното беше, че вече се вижда как си отваря устата като малка рибка Animal Fish
С пишкането аз през нощта рядко ставам, но през деня на всеки час даже понякога 30 мин, но и днес питах АГ каза че е напълно нормално.
Аз покрай всички коментари тук такъв списък с въпроси имах Joy но поне се успокоих видя шийката, кръвотока провери и кръвното ми измери.

За 2ра ФМ съм чак на 6ти декември при проф. Марков.

# 213
Оооо почивай активно от хаповете, този младеж ще дойде много буен Joy

Winter моята доза вит.Д е 30 капки на седмица.

Всеки път ме пита дали прекалявам със сладкото преди прегледите, за да е толкова буен. Не знам. Има ли мама с толкова подвижно бебче, как ви минават ФМ ? Аз се притеснявам дали ще успее да го измери добре ако не се спира …
На мен всеки път ми казва, че не се спирал, но аз така и не можех да го видя да мърда. Много ми е объркващо защото АГ си мести ръката и не мога ясно да разгранича, кога картината се изменя защото мърда бебето и кога защото АГ сменя позицията на ръката. Едва на миналия преглед успях да видя как си смуче палеца, само това разпознах като движение 🤣
Сега като ви чета как сте били на преглед ми се иска още утре да отида, не зная как ще дочакам до 15.11....
А за втора ФМ мисля да съм на 15.12, тогава ще съм в 23г.с.

# 214
Аз пия витамин Д на марката  Better you  с к2. По 3 впръсквания на ден в бузата. Рядко пропускам да не си го пръскам, защото е независино от храненето, може по всяко време и пише, че е за бременни подходящ. Витамин б12 ми е ниско според мен, но според лекарите е супер, затова сега не го пия. Тсх според вас нормално ли е в края на 4 месец да бъде 3? Според лекарите отново е високо, а според това  което чета в нета за втория триместър това е допустимото. Така или иначе ми вдигнаха еутирокса на 50мг.

# 215
Гери, защо са ти вдигнали еутирокса след като тсх- ти е в нормата. Освен това 50 е страшно много. Вдига се постепенно с по 25. Моето беше 8 и нещо и след като на своя глава го увеличих с 37 ( едно от 75 чупех на две) ми падна до 0.95

# 216
  • Sofia
Гери75, за ТСХ знам, че е хубаво да се държи под 2,5. Най-вероятно затова са ти вдигнали дозата.
Отделно не се гледа само ТСХ, ами и ФТ4. Моята АГ, каза, че бебето има нужда от ФТ4 и именно то не трябва да е ниско.
Аз например съм с
TSH : 1.738 uIU/ml (0.350 - 4.940)
FT4 : 0.950  ng/dl (0.700- 1.480)
И АГ ме посъветва, въпреки доброто ТСХ, да се консултирам с ендокринолог да погледне ФТ4, защото й се струва ниско (цели се горна граница). И ако е ниско, дозата трябва да се увеличи, нищо че ТСХ е ОК.

# 217
Бременността започнах с тсх 2.5  Ендокринологът каза категорично, че това е много и че търсим под 2. Изписа ми 25мг. След един месец Тсх беше 3 и ми вдигна на 50, само вторник и петък по 25. Това казвам, че всеки има различни разбирания под нормално тсх по време на бременност явно. Иначе т4 ми е 15 при граница 12-22. За него ми казва, че е добре. Гледа ме и на ехограф - нямаше проблем там. Брин, ти взимаш ли еутирокс сега ?

# 218
  • Sofia
По принцип за забременяване и първо тримесечие тези стойности са високи. В този ранен период ТСХ трябва да е под 2.
След това се допуска да се качи до 2,5.

Редактирам се : да, Гери. На 37,5 мкг съм всеки ден.

# 219
Много готино за хубавите новини от прегледите. Моят момък също е от буйните бебета и изобщо не застава мирно, но и сестра му беше и е така - дивачка още от корема на мама. 😁
Вит. Б12 пия на Нейчъръл Факторс. Той е метилирана форма, че имам мутация за неусвояване на цианкобаламина (обикновения Б12). Приемам го през 3-4 дни и въпреки това на изследването от вчера се оказа, че съм го вдигнала над горна граница и трябва още да го разредя. Вит. Д ми е на долна граница обаче, нищо че го приемам ежедневно. Може би ще започна по две перлички, вместо по една. За момичетата, които също го пият е важно да знаят, че е мастноразтворим витамин и като го пиете е хубаво да е с нещо мазно - кашкавал, филийка с масло и т.н.

# 220
Ей че хубави неща за бебочетата споделяте Simple Smile За ТСХ наистина всеки лекар си го определя различно. Моето  последно беше 2.8 и АГ ми каза, че е добре и да не увеличавам дозата. Това беше в 3ти месец, днес го пуснах пак и ще го коментираме на прегледа другата седмица, да видим. За вит Д ако е под формата на спрей мисля, че няма значение дали се приема с храна, защото там се усвоява директно през лигавицата. Но ако е на капки трябва с нещо мазно. Аз съм със спрей на Бетър ю по 1 впръскване на ден, но моя е 3000 единици. Някои дни обаче го забравям. Много трудно се навакса при мен, стигнах до стойност 40 със 2 впръсквания от същия спрей, но като забременях намалих дозата. Предстои да видя смъкнало ли се е.
А иначе за пишкането и аз четох, че си е абсолютно нормално, не се притеснявайте и аз ставам 2 пъти нощем Simple Smile

# 221
Ооо, за пишкането щях да пиша и направо зацепих... Аз още си ставам по няколко пъти нощем. През деня повече издържам, но нощем като се будя и веднага минавам през ВЦ.

# 222
Има капки с вит.Д които са с мастна основа.
Аз също съм със спрея на Better you и от него засега съм най-доволна.
А за б12 човек дори да няма мутация, пак е добре да е метилирана форма, по-лесно се усвоява.

# 223
Здравейте.Вчера бяхме на преглед,дребко върви три дена напред пък сега.АГ каза че още няма да сменя термина.Излязоха ми и кръвните изследвания,глюкозата ми е 5,6.Филмирах се малко,ще видим какво ще каже утре на консултацията.Принципно не прекалявам със сладкото,да не кажа че почти не ям,за разлика от предната бременност,но пък тогава захарта ми беше 3.9 макс.Преди два месеца последно я изследвах и беше 4.2.Оф да идва утре.

# 224
Момичета, здравейте.

Днес най-накрая бях на преглед при моя си доктор след месец и малко от предния път. Преди 12 дена ходих при една случайна АГ поради паника след 1-седмичната настинка, която ни тръшна вкъщи, но беше за много набързо преглеждането и в общи линии колкото да се уверя, че всичко е наред (филми в главата ми - бол).

Та, от днес - вървим с една седмица напред (а при случайния преглед ме наплаши жената, че изглеждала много малка бебка) и вместо в 16.3 сега съм в 17.3 седмица. Всичко е наред по развитие. Само дето докторът започна да ме гледа и мълча десет минути - гледа я, мери, зуумва, пак мери... И аз бях готова да се разплача, че кой знае какво става и не смее да каже. След което просто ми каза "Супер е бебенцето, браво, по-голямо даже върви". И аз, невярващо, се успокоих. 😁 Надявам се, че не е проблем това, че е напред с толкова и че по-натам нещата си се нормализират. Със сигурност поне ми отмина филма, че е по-назад. Нищо, че и това си се регулира пак, доколкото знам.

Иначе ми предписа Фраксипарин 9 дена в корема и изследвания след това да види как се движат нещата и дали дозата е ок. Та - в клуба на инжекциите съм вече и аз. 🙋‍♀️ За другите витамини беше доволен, за хемоглобина си ми го знае, че е нисък и не се притесни кой знае колко. Каза повече яйца, риба и извара. Ииии така.

На 30-и съм на ФМ, по план тогава трябваше да съм в 20-а седмица. Дали трябва да звънна и да запиша седмица по-рано според вас при новините от днес? Че иначе ще съм 21-ва.

Малката бая се повъртя на екрана и точно да я снимаме - застана в положение, в което и снимахме темето. 😁

За пишкането иначе и при мен си продължава, но просто гледам час и нещо преди.лягане вече да не пия вода. А коремът сякаш за три дни от абсолютно никакъв изхвръкна напред и сега си е стабилно личащ си. 😁

Пак съм с дългите постове, извинявайте, ама много ми е вълнуващо всичко и ви чета от до и гледам да наваксвам със споделянето. Лека вечер на всички мами и сладки пролетни дребосъчета!

Общи условия

Активация на акаунт