Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 628
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Ох, много зор видях аз с тази глюкоза по време на предната бременност. За бременни моите доктори целяха да е под 5 сутрин на гладно. Големи диети бяха през всичките месеци. Така се бях филмирала.. и сега като си пускам глюкоза всеки път ми е нервно.

Най-вероятно ще ти каже да повториш изследването. По принцип вечерта преди теста е хубаво да хапнеш рано и да бъде нещо леко. На мен ми се е случвало дори чай с лъжица мед вечер да повлияе негативно или пък някое хапче. Затова си спомни какво си приемала като храна и течности преди да дадеш кръв. Може и от това да е по-височка. Или ако последните дни си лежала например без да се движиш.

Здравейте.Вчера бяхме на преглед,дребко върви три дена напред пък сега.АГ каза че още няма да сменя термина.Излязоха ми и кръвните изследвания,глюкозата ми е 5,6.Филмирах се малко,ще видим какво ще каже утре на консултацията.Принципно не прекалявам със сладкото,да не кажа че почти не ям,за разлика от предната бременност,но пък тогава захарта ми беше 3.9 макс.Преди два месеца последно я изследвах и беше 4.2.Оф да идва утре.

# 226
Моята втора ФМ ще е 21+2 така ме посъветва АГ. Но мисля че даже до 23 е Ок.

Момичета, здравейте.

Днес най-накрая бях на преглед при моя си доктор след месец и малко от предния път. Преди 12 дена ходих при една случайна АГ поради паника след 1-седмичната настинка, която ни тръшна вкъщи, но беше за много набързо преглеждането и в общи линии колкото да се уверя, че всичко е наред (филми в главата ми - бол).

Та, от днес - вървим с една седмица напред (а при случайния преглед ме наплаши жената, че изглеждала много малка бебка) и вместо в 16.3 сега съм в 17.3 седмица. Всичко е наред по развитие. Само дето докторът започна да ме гледа и мълча десет минути - гледа я, мери, зуумва, пак мери... И аз бях готова да се разплача, че кой знае какво става и не смее да каже. След което просто ми каза "Супер е бебенцето, браво, по-голямо даже върви". И аз, невярващо, се успокоих. 😁 Надявам се, че не е проблем това, че е напред с толкова и че по-натам нещата си се нормализират. Със сигурност поне ми отмина филма, че е по-назад. Нищо, че и това си се регулира пак, доколкото знам.

Иначе ми предписа Фраксипарин 9 дена в корема и изследвания след това да види как се движат нещата и дали дозата е ок. Та - в клуба на инжекциите съм вече и аз. 🙋♀ За другите витамини беше доволен, за хемоглобина си ми го знае, че е нисък и не се притесни кой знае колко. Каза повече яйца, риба и извара. Ииии така.

На 30-и съм на ФМ, по план тогава трябваше да съм в 20-а седмица. Дали трябва да звънна и да запиша седмица по-рано според вас при новините от днес? Че иначе ще съм 21-ва.

Малката бая се повъртя на екрана и точно да я снимаме - застана в положение, в което и снимахме темето. 😁

За пишкането иначе и при мен си продължава, но просто гледам час и нещо преди.лягане вече да не пия вода. А коремът сякаш за три дни от абсолютно никакъв изхвръкна напред и сега си е стабилно личащ си. 😁

Пак съм с дългите постове, извинявайте, ама много ми е вълнуващо всичко и ви чета от до и гледам да наваксвам със споделянето. Лека вечер на всички мами и сладки пролетни дребосъчета!

# 227
  • София
Моята 2ра ФМ ще е във 22 г.с , така че не би трябвало да е проблем. Днес АГ ми каза, че ми е време за ФМ , но като няма часове няма какво да се направи. Опцията ми беше 15.11 или 22.11.
Всичко ще е наред ❤

# 228
Здравейте, момичета! И аз тези дни нямах възможност да пиша. На 9.11. имам насрочен преглед и наистина нямах търпение. Уви, още днес мисля, че ще посетя АГ. С ММ правихме секс (с презерватив) - не бяхме правили сигурно 2 месеца, малко след това ми се появи парене при пишкане. Четох в нета, че вероятно е цистит и тази нощ ставах доста пъти и сега ми се появи и кръв в урината. Много се притесних. Аз ѝ само за паренето исках да ѝ звънкам сутринта, а сега съвсем... Чакам да стане по-нормален час и да се чуем. Сигурно първо ще ме прати на изследване на урината и после се надявам, че ще ме прегледа, защото доста се изплаших, докато будувах. Стискайте палци Hands Pray

# 229
Вечерта вечерях боб яхния с кисели краставички и няма да ви казвам колко мандарини.Тамън намерих вкусни и сладки на пазара и малко се поотпуснах.Но беше към осем часа вечерта,близо 11 пълни часа бяха минали до самите изследвания.При нас е много хубаво времето и постоянно съм по задачи или из двора.Ще видим днес какво ще каже.

# 230
Трелони, радвам се, че си се успокоила и малката е добре и си върви дори напред ❤️
Моята ФМ е за 23 ноември, когато ще бъда в 21 г.с. (20+5). Записах си час при Борислав Иванов в Медлайн, Пловдив. С предната бременност пак ходих при него и бях доволна. Обаче снощи една приятелка сподели разочарованието си от него. Пропуснал е да огледа добре бебето и я е претупали за 2-3 минути. Значи, ако ми го направи този номер, ще се скараме направо! Коя друга мацка си беше записала час при Иванов и за коя дата?

# 231
  • София
Феталната морфология се прави 18г.с.-23г.с. като оптималния срок е 20г.с.-22гс., за да бъде достатъчно голямо бебето и да се види по-добре. Не трябва да се преминава срока от 23г.с., защото по време на това изследване се преглеждат органите и структурните дефекти на бебчо. Ако примерно има съмнение за дефект на сърцето, специалистът по фетална морфология може да Ви изпрати на фетална ехокардиография при кардиолог. Той от своя страна ако се съмнява за дефект, може да Ви посъветва към неинвазивен ДНК тест - Пренатест. До изтичане на 23г.с. е разрешено в България прекъсване на бременността, затова не трябва да се чака последния момент, защото при съмнение трябва да има време за допълнителни изследвания или родителите да вземат решение дали да продължи бременността. Или можете да отидете на втора фетална морфология при друг специалист.
Всички се надяваме всичко да е наред, но е хубаво да се подсигурим да ни е по-спокойно.

# 232
Сигурно е от вечерята. Стискам палци. По принцип тр минимум 12 часа пауза от посл хранене да имаш. Преди да забременея правих контролни изследвания (след ковид) и при мен се появи 6,2 глюкоза. Казаха ми да спазвам диета. Аз се сетих, че след вечеря пих чай с мед, заради продължителна кашлица и повторих и беше ок следващия път.

Вечерта вечерях боб яхния с кисели краставички и няма да ви казвам колко мандарини.Тамън намерих вкусни и сладки на пазара и малко се поотпуснах.Но беше към осем часа вечерта,близо 11 пълни часа бяха минали до самите изследвания.При нас е много хубаво времето и постоянно съм по задачи или из двора.Ще видим днес какво ще каже.

# 233
Възможно ли е в 16 г. с. да се разбере пола на бебето? В понеделник съм на преглед и вече нямам никакво търпение да разбера. 😍

# 234
  • Sofia
Феталната морфология се прави 18г.с.-23г.с. като оптималния срок е 20г.с.-22гс., за да бъде достатъчно голямо бебето и да се види по-добре. Не трябва да се преминава срока от 23г.с., защото по време на това изследване се преглеждат органите и структурните дефекти на бебчо. Ако примерно има съмнение за дефект на сърцето, специалистът по фетална морфология може да Ви изпрати на фетална ехокардиография при кардиолог. Той от своя страна ако се съмнява за дефект, може да Ви посъветва към неинвазивен ДНК тест - Пренатест. До изтичане на 23г.с. е разрешено в България прекъсване на бременността, затова не трябва да се чака последния момент, защото при съмнение трябва да има време за допълнителни изследвания или родителите да вземат решение дали да продължи бременността. Или можете да отидете на втора фетална морфология при друг специалист.
Всички се надяваме всичко да е наред, но е хубаво да се подсигурим да ни е по-спокойно.
Към това бих добавила, че ако се открие проблем, не се пристъпва към прекъсване на бременност дори и след лош резултат от пренатален тест - пак трябва да се мине през амниоцентеза, а и там също се чака за резултати.
Аз бях в подобно положение миналата бременност. Направих ДНК теста в 20 гс след ФМ. Резултатите ги чаках още седмица. И ако имаше лош резултат, ме насочваха за амниоцентеза. Не бях наясно дали амниоцентезата може да се насрочи от днес за утре, предполагах, че пак е с един вид записване на час и хайде отиде още една седмица. После чакане на резултати още една седмица... Беше голямо треперене дали ще успея да хвана срока за аборт!
И затова тази бременност направих пренаталния тест възможно най-рано.

Ако се открие нещо обезпокоително на ФМ те насочват или към ДНК тест или към амниоцентеза (единствената диагностична процедура в случая). Проблемът, е че ДНК тестът губи още повече време.
И аз, поради тези причини, бих ви посъветвала да не чакате последния момент за ФМ.

slyudmilova, за пола на бебето в 16гс - много зависи кой те гледа и на каква апаратура. Предишните ми бременности видяха пола в 19 гс, сегашната - на ранната ФМ в 12гс.

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 10:06 от Brin de muguet

# 235
  • София
Да, права сте - ако има съмнение при Пренатеста пак те пращат на амниоцентеза, защото това е най-точния метод. А може и да направо амниоцентеза и да се пропусне Пренатеста.
Всичко това отнема време, затова е по-добре да не е последната седмица. Но и не трябва да е в 18 седмица, защото аз отидох рано и ми казаха, че бебето е малко и трябва да изчакам още една седмица да се вижда по-добре, въпреки че е едричък и върви с една седмица напред.

# 236
Възможно ли е в 16 г. с. да се разбере пола на бебето? В понеделник съм на преглед и вече нямам никакво търпение да разбера. 😍

При мен се видя още в 13г.с. на БХС, и след това пак в 15та коментирахме. Трябва да се види, но и много зависи бебчето как е застанало.

# 237
Трелони, радвам се, че си се успокоила и малката е добре и си върви дори напред ❤️
Моята ФМ е за 23 ноември, когато ще бъда в 21 г.с. (20+5). Записах си час при Борислав Иванов в Медлайн, Пловдив. С предната бременност пак ходих при него и бях доволна. Обаче снощи една приятелка сподели разочарованието си от него. Пропуснал е да огледа добре бебето и я е претупали за 2-3 минути. Значи, ако ми го направи този номер, ще се скараме направо! Коя друга мацка си беше записала час при Иванов и за коя дата?

Аз имам час за 17.11 при него. До сега бях веднъж на 2ро БХС и преди това пак като на консултация и двата пъти ми обърна много внимание ,беше много подробен и на самия преглед. Питаше ме всичко ясно ли е ,дали имам въпроси,дали съм разбрала....случи се преди мен да има момичета и горе долу всички влизаха за еднакво време...Не се притеснявай,мен ако питаш ако видиш ,че претупва просто си му кажи

Тъй съм се разписала,днес съм при моята АГ,ходя си на всеки 2 седмици и съм спокойна,че с бебчо е наред всичко,ще пускаме кръвни,поне така ми каза предния път...качих се на кантара ,ми аз не мърдам,от предния преглед съм качила само 0,500гр...а не е като да не си хапвам..Но пък ставам и аз като повечето по 5-6 пъти на нощ,с предната бременност чак в 8-9 месец започна ставането

# 238
В 16г.с. по принцип може да се види пола.

Аз идвам да мрънкам, от сутринта каката ме вбесява, първите три часа в у-ще и в трите е без домашно, лъже ме, нагла е, искам да я смачкам RageImp казах на баща й да се прибира от работа, за да набие, че аз не мога Sob побесняла съм, това петокласничка е скъсване на нервииии Rage

# 239
  • Sofia
Жоржи, аз постоянно го юркам моя второкласник за домашните. Все си мислех, че към пети клас вече трябва да са по-самостоятелни и отговорни и ще си почина малко.
Ти направо уби всякаква надежда у мен 😆.

Сега да споделя - най-накрая, при завършена 15 гс, се реших да уведомя работодателя за бременността. Много странно се чувствам. Хем не исках да казвам (струва ми се адски рано и не се чувствам готова), хем трябваше да го направя, за да съм коректна към работодателя, а и да съм защитена от закона.
И сега се чувствам като предадел 😟. Ние имаме и нощни смени. И сега като вече официално съм бременна, нямат право да ме слагат на нощни смени. Което означава, че моите нощни смени ще се поемат от другите в екипа. Хем съм доволна, че вече няма да ги карам, хем ми е гузно.

Общи условия

Активация на акаунт