Априлски бебчета 2022 - тема 3

• 39 718
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Лещичка и аз за тази идилия дойдох тук, изобщо не мисля и да се връщам в апартамента. А съм панелно дете и бабите и дядовците ми са от София, все в апартаменти сме живели. Нашия се седеше празен доскоро… но навсякъде има откачалки. Понеже апетита идва с яденето сега си мечтая за ранчо с 40-50 дка. земя, ферма за коне, градини, ей такива неща Heart

BMR купихме двор със стар къща, бутнахме я и направихме нова. Къщата ни е американска с греди. Беше готова за 4м., ние точно в пандемията усетихме разкоша на двора и къщата. Преди това все тичахме на работа, но откакто работим предимно от къщи… ами разкошно е Heart Eyes

# 271
Добро утро!
Снощи си легнах разтревожена.. До зърното на гърдата ми излезе брадавица. Не съм и обръщала много внимание, все чакам да дойде 15.11
Хубаво, но две сутрини се събуждам с болка в зърното. Видимо нямаше промени до снощи. Заболя ми и веднага свалих сутиена, като видях колко е порастнала и как лилавее направо се уплаших. Днес е неделя ще звъня на акушерката да се разберем да ме погледне, според мен е папилом, но съм се притеснила много заради бързата промяна в цвят и размер. Освен това вчера разбрах, че АГ ми е болен от ковид, а беше ваксиниран и ще трябва май друг да ме преглежда... Та стискайте ми палци да е нещо безобидно.

# 272
Моли, нещо хормонално е това, не се притеснявай. Нормални са тези неща май, но много неприятни. Моите зърна изглеждат ужасно и ме болят гърдите.
Аз да се оплача, живея си с мисълта, че не ми личи да съм бременна, но вчера една съседка директно ме пита 😂 Може би е нормално, все пак след няколко дни влизам в 5-ти месец.

# 273
Моли, задължително някой трябва да те види, който разбира. Ако преценят, ще те пратят на мамолог за по-компетентно мнение! Възможно е наистина, както е казала Буболита, да е на хормонална основа. Дано всичко е наред!
Буболита, мен още от 3тия месец ме питаха, но аз тренирах и имах плочки и плосък корем. Разликата веднага се виждаше с просто око. Дори една комшийка, която изобщо не исках да разбира, ме видя, докато чаках на кухнята за малката и после ми писа да ми честити.

# 274
Здравейте, момичета!

Моли, стискам палци бързо да те прегледат, за да се успокоиш - всичко ще е наред Heart
За смяната на АГ те разбирам, че се притесняваш. Понякога тази промяна - дори и временна заради ковид, може пък да е за добро. Опитай да погледнеш така на това, колкото и да е трудно в този момент.
Аз самата сега обмислям тази стъпка. Бях ви писала в петък, че през нощта при пишкане ми се появи болка като при цистит, а после оцветяване на урината и дори съсиречета. АГ ме прати на изследване за урина, като каза да ѝ пусна резултатите по вайбър. След това се свърза с мен след почти 4 часа, а дори ѝ звъннах, че вече съм пратила резултатите. Може би в мен е проблемът, но очаквах по-бърза реакция, да ме викне все пак за един ехограф, не знам. Или едно изречение поне, че всичко е наред и по-късно ще звънне... Първа бременност ми е ѝ се притеснявам. С ММ дори бяхме на изчакване в колата, за да сме максимално бързо при нея. Накрая отидох с резултатите при личния лекар, който ме успокои, че няма данни за бактерия и вероятно съм имала някоя песъчинка, която след секса сме я побутнали и е тръгнала. Когато ми се обади АГ ми каза да взема уринал акут сироп и нош-па и че резултатите са наред. Но явно и от хормоните ли, не знам и аз, просто очаквах, че ще ме прегледа, ще видим бебето и така. Вторник съм на преглед при АГ по Здравна каса и сериозно обмислям да продължа само с нея. Личният ми даде болничен до вторник и си лежа... И все пак се чудя днес дали да не мина през някое АГ през допълнителното здравно за преглед, просто да не се измъчвам до вторник. Иначе оцветяване на урината вчера нямаше, тази нощ пак видях едно милиметрично съсирече обаче. Ще го мисля. Все се питам дали не прекалявам с притеснението в случая Rolling Eyes

По темата за шума - звънете на 112 директно. Всяко обаждане там се обработва и полицията е длъжна да реагира. И ние от скоро сме в къща, но преди сме имали случаи на купони до сутринта и съседи, които не отварят вратата, като позвъним да помолим поне да намалят музиката. Няколко пъти викахме полиция и започнаха да се съобразяват.

По темата за къщата - аз съм много щастлива от това решение. Да, има някои неудобства, но предимствата за нас са повече. Вярвам, че всичко ще е наред и бебо като се появи, също ще бъде доволен Simple Smile

По темата за казването на работа - аз планирам тази седмица след болничния да кажа. Бях си решила, че ще кажа след като вляза във втория триместър. Не очаквам някакви реакции, но се надявам, че ще проявяват разбиране, ако отсъствам занапред. Имаме много работа от лятото насам и понякога стресът ми идва в повече.

Краси, поздравления за шарените бебоци Heart Много голяма радост да ви донесат и само спокойни дни до раждането ти пожелавам Heart

Ох, пак писах много, прощавайте Close Пожелавам ви хубава неделя, пълноценна почивка и спокойствие!

# 275
  • София
Ох момичета , мен нещо ме хваща паниката , че времето няма да ми стигне за нищоо.

От както ми преместиха термина за 16.03 , аз ще съм секцио което автоматично го нямалява с 10/14 дни. Средата на февруари трябва да сме готови с всичко 😣 А познайте , нямаме купено нищо, а и ремонт предстои 😅😅 
Бях си казала, че първите покупки ще са от черният петък нататък … Само следя сайтове и реално само количка съм харесала. Не ми се иска са поръчвам по интернет каквото и да е , обичам да си ги пипвам нещата преди да ги купя …

# 276
Ох момичета , мен нещо ме хваща паниката , че времето няма да ми стигне за нищоо.

От както ми преместиха термина за 16.03 , аз ще съм секцио което автоматично го нямалява с 10/14 дни. Средата на февруари трябва да сме готови с всичко 😣 А познайте , нямаме купено нищо, а и ремонт предстои 😅😅 
Бях си казала, че първите покупки ще са от черният петък нататък … Само следя сайтове и реално само количка съм харесала. Не ми се иска са поръчвам по интернет каквото и да е , обичам да си ги пипвам нещата преди да ги купя …

babyboo, ще се справите! Не знам дали ще прозвучи успокоително, но и ние нямаме нищо купено още, не съм гледала за абсолютно нищо и аз Joy И ние сме в ремонти, че от два месеца сме в нов дом. Аз се успокоявам, че като изляза в 45-дневния болничен преди самото раждане, ще имам повече време и ще оглеждаме за разни неща Hug

# 277
Babyboo, за да те успокоя ще ти кажа, че в началото нищо не ти трябва почти. Даже количката не е задължително да я взимаш отсега. Някои деца дори не обичат колички 😄
По-скоро те съветвам да си помислиш как да ск улесниш домакинството - например ние купихме прахосмукачка робот, съдомиялна, сушилня, мултикукър, кухн робот, хлебопекарна, парочистачка и още какво ли не 😀 всичко това след като се роди синът ми, за да пестя време и наистина ми е много по-лесно така. Откъм бебешки неща няма какво толкова - едно легло - ние избрахме дървено, но реално после си купихме платнено и спа в него 😃 малко дрешки, но малко, защото мн бързо умаляват, ваничка за къпане. Даже козметика не купувай предварително, защото не знаеш кое ще се отразява ок на бебето. Като цяло бебешките неща са лесни. То в началото само спи и има нужда от гушкане.

Виж ремонтът си е друго нещо - много досадна работа. Какво ще ремонтирате вие?

Ние покрай нашите шумни съседи се замислихме за къща и днес ходихме на оглед, ама наистина не знам как ще ги съчетаем нещата с малки деца, та ще видим докъде ще го докараме.

# 278
  • София
Ще правим хол, спалня и коридор , ама основен ремонт 😣 Просто чакам мъжа да се съвземе от карантината , и ще почвам да давам зор 😂
Не знам изобщо от къде да почна, бебо ме подритва сякаш да ми напомни да се подготвям малко по малко, а на мен честно казано в последно време пак ми се спи по цял ден като в началото.
Аз кошичката съм я харесала от много време и си знам, че ще е тя. Просто като се сетя че за всеки пазар трябва са се редя да ми бъркат в носът за тест и ми става лошо 😂

# 279
Леле, Краси, честито шаренко, много се зарадвах за вас, че ще си имате и от двете по едно! ❤💙
Аз след 9 дни съм на ФМ да потвърдят пола на 100%, но почти със сигурност ще е момченце, едва ли съм и аз чак такава късметлийка пишлето да се окаже пъпна връв 😃 Мм ми е обещал да караме до момиченце, принципно винаги сме искали повече от 2 деца така или иначе, така че ще имаме още шансове 😁 Сега пък се радвам, че ще имам породени момченца, защото ще си играят много, винаги ще имат другарче ☺
Живот и здраве, догодина ще строим и ние къща, мечта ни е било винаги и сега се отвори възможност 😍 пък при положение, че искаме да сме многодетно семейство, няма нищо по-хубаво от двор, в който да си играят децата! И кучето барабар с тях, хаха 😂
Относно покупките - пазя всички дрешки от баткото, само проблемът е, че сезонно малко ми се разминават - той е зимно бебе, това ще е пролетно, та не всичко ще е точен размер. Но новородените дрешки със сигурност ще ги ползва. Ние чакаме черния петък, за да купим по-големите неща - легълце и матраче, столче за хранене. Столче за кола и количка за породени вече имаме. Също си имам слинг и ергономична раница (между другото, за първескините - страшно ви препоръчвам да си вземете!!). Мисля да взема и някакво бебешко гнездо за малкото за хола, тъй като с батко на 1 год 3 мес трудно ще мога по цял ден да го държа малкото на ръце. С големия прекарвахме по цял ден буквално гушнати на дивана, той спеше върху мен, а и аз си почивах, така 1-2 месеца 😃 но сега с тодлър ще трябва да разчитам на гнездо и слинг и това е положението.

# 280
  • София
Да аз гнездо също ще взема, дървено креватче и в последствие ще вземем една сгъваема кошара със ставаме матрак , за да я ползваме когато сме на почивка или при родителите ни.
Количка харесах 3в1 , има кош за кола към него, решила съм си, че този кош ще ми е много удобен за първите няколко месеца навън. Пролетно бебе в малък кош. А и коша става до 6 месеца уж, и ще вземем после столчв от приятели.
Дрехи за бебето съм сигурна, че около Коледа ще получим много подаръци и главно дрешки. Само дано са се допитат до мен за размери 😂 .
Активна гимнастика и т.н мисля да вземем по нататък , поне да започне да си вдига сам главичката. Не знам , мамите с опит могат да споделят.
Бебефон няма да взимам за сега, стерилизатор, шишета ( тук ми трябват препоръки ) и помпа за кърма електрическа. Не знам тези дребните неща дрешки, биберони , залъгалки , декорации , обиколници ще са на по-късен етап.

Ако има някоя мама с опит, може да ми сподели какво й е било удобно и в нужда. Относно домашните уреди, вече сме с муштикукър , прахосмукачка работ и т.н . Мултикукъра не го използвам много често, да не кажа само като имам гости 😂

# 281
Аз лично не съм взимала стерилизатор и шишета изобщо. Исках да кърмя, а за кърмени бебета такива неща не са необходими. Купих си единична електрическа помпа на Kangaroo, около 50-60 лв беше по спомен, тя в комплекта имаше шише с биберон, така че това ни е било единственото шише. Помпата е задължителна - въпреки успешното ни кърмене и до ден днешен, съм я ползвала многократно, в началото имах много кърма и ми се запушваха каналчетата и с попмата се оправяха, а пък ако кърмата не е достатъчна в началото, след кърмене на бебето задължително се доизцежда, за да се увеличи количеството. Абе, просто си залсужава човек да си купи. Но за другото моят съвет е да не бързате, вярвайте, че кърменето ще си се получи ❤ Разбира се стига да искате де 😃

Да аз гнездо също ще взема, дървено креватче и в последствие ще вземем една сгъваема кошара със ставаме матрак , за да я ползваме когато сме на почивка или при родителите ни.
Количка харесах 3в1 , има кош за кола към него, решила съм си, че този кош ще ми е много удобен за първите няколко месеца навън. Пролетно бебе в малък кош. А и коша става до 6 месеца уж, и ще вземем после столчв от приятели.
Дрехи за бебето съм сигурна, че около Коледа ще получим много подаръци и главно дрешки. Само дано са се допитат до мен за размери 😂 .
Активна гимнастика и т.н мисля да вземем по нататък , поне да започне да си вдига сам главичката. Не знам , мамите с опит могат да споделят.
Бебефон няма да взимам за сега, стерилизатор, шишета ( тук ми трябват препоръки ) и помпа за кърма електрическа. Не знам тези дребните неща дрешки, биберони , залъгалки , декорации , обиколници ще са на по-късен етап.

Ако има някоя мама с опит, може да ми сподели какво й е било удобно и в нужда. Относно домашните уреди, вече сме с муштикукър , прахосмукачка работ и т.н . Мултикукъра не го използвам много често, да не кажа само като имам гости 😂

# 282
  • София
Аз лично не съм взимала стерилизатор и шишета изобщо. Исках да кърмя, а за кърмени бебета такива неща не са необходими. Купих си единична електрическа помпа на Kangaroo, около 50-60 лв беше по спомен, тя в комплекта имаше шише с биберон, така че това ни е било единственото шише. Помпата е задължителна - въпреки успешното ни кърмене и до ден днешен, съм я ползвала многократно, в началото имах много кърма и ми се запушваха каналчетата и с попмата се оправяха, а пък ако кърмата не е достатъчна в началото, след кърмене на бебето задължително се доизцежда, за да се увеличи количеството. Абе, просто си залсужава човек да си купи. Но за другото моят съвет е да не бързате, вярвайте, че кърменето ще си се получи ❤ Разбира се стига да искате де 😃

Аз искам да кърмя ( стига да мога ) , но тези неща ще ми трябват за излизанията ни навън. Може някоя майка са ме заклейми, но не искам да си кърмя детето по градинки, пейки , докато съм седнала на кафе , или съм на гости. То не се знае колко това ще се случва изобщо предвид ситуацията в БГ за момента.

# 283
  • Sofia
Единственото нещо, което купих, преди бебето да се роди беше помпа за кърма.
Взех я в родилното с мен. Много добро решение. Кърмата ми слезна през нощта, тогава и двата пъти бебетата не бяха при мен. Но дори и да бяха, те не облекчаваха положението, защото не засукваха толкова силно в началото. Компресите с гореща вода изобщо не помагаха. Друго нямах в болницата. А гърдите ми щяха да се пръснат и не издържах от болка.
Помпата веднага реши проблема.

Моите бебета бяха изключително кърмени до 1г, 1г и месец. Но помпата си я използвах почти през цялото време. Улеснение е, когато ги хранех навън (абсурд да се разгологърдя на публично място) или когато се налагаше някой друг да ги храни. По същите причини си имах и биберони със стерилизатор.

Други много полезни придобивки бяха вибриращият пеещ шезлонг (много полезен за унасяне на бебето), нагревателят за биберон/бурканче и слингът с халки. С нагревареля бяхме спокойни, че бебето винаги ще има топло пюре или биберон. А слингът беше от голяма помощ, защото хем си нося бебето, хем ръцете са ми свободни, невероятна свобода ми даваше.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 18:00 от Brin de muguet

# 284
Единственото нещо, което купих, преди бебето да се роди беше помпа за кърма.
Взех я в родилното с мен. Много добро решение. Кърмата ми слезна през нощта, тогава и двата пъти бебетата не бяха при мен. Но дори и да бяха, те не облекчаваха положението, защото не засукваха толкова силно в началото. Компресите с гореща вода изобщо не помагаха. Друго нямах в болницата. А гърдите ми щяха да се пръснат и не издържах от болка.
Помпата веднага реши проблема.

Моите бебета бяха изключително кърмени до 1г, 1г и месец. Но помпата си я използвах почти през цялото време. Улеснение е, когато ги хранех навън (абсурд да се разгологърдя на публично място) или когато се налагаше някой друг да ги храни. По същите причини си имах и биберони със стерилизатор.

Други много полезни придобивки бяха вибриращият пеещ шезлонг (много полезен за унасяне на бебето), нагревателят за биберон/бурканче и слинга с халки. С нагревареля бяхме спокойни, че бебето винаги ще има топло пюре или биберон. А слингът беше от голяма помощ, защото хем си нося бебето, хем ръцете са ми свободни, невероятна свобода ми даваше.

За шезлонга с вибрация съм с 2 ръце имах с Тео и сега не мисля да се лишавам от него . Страхотна работа ми вършеше,моя не искаше да заспива и само с шезлонга успявах и така и не се научи на ръце да спи ,което си е улеснение.
Помпа купувах 2 пъти-една ръчна,но тъй като той отказа да суче и трябваше да се цедя на цяла с ръчната си беше мъка и отидох и взех електрическа.За това съвета ми е да вземете направо електрическа,а да не се мъчите с ръчна

Общи условия

Активация на акаунт